padły tu stwierdzenia jakoby golfVII bardzo mocno odstawał (pod względem wyciszenia i materiałów) od OIII...nie wiem, nie miałem okazji jeszcze pomacać, ale ja o czym innym...moja subiektywna opinia jest taka, że jeżeli kupowac golfa to tylko w hatchbacku, a jeżeli kombi to (grupa vag) tylko octavie To jest tylko i wyłącznie moje zdanie niemniej jednak dla mnie golf to golf czyli klasyk segmentu hatchback,a komboi....może i ładny może i fajnie się nim jeździ ale to już nie "PRAWDZIWY" golf :wink: pozdrowinka
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez andriu21tgoczywiście że są szanse i to na miekko
Jedyne upusty jakie są w VW, to oficjalne okresowe promocje na różne wersje wyposażeniowe (np. teraz w Tiguanie - CityLine), oraz rocznikowe.Było: Oct2FL doposażony Mint 1.2TSI
Jest: starszy diesel na B.
Komentarz
-
-
na vw są również upusty , a przynajmniej były . może teraz na GVII niema ponieważ to nowy model . nie pamiętam ile dostałem na VI ale .. a znalazłem teraz w mailach jak szukałem znajomej auta , tylko wtedy były pakiety 990zł na golfa - :
cena katalogowa: 78 420,00 zł
korzysc z pakietów: 6 720,00 zł
cena promocyjna: 71 700,00 zł
rabat: 3 585,00 zł
cena specjalna: 68 115,00 zł
oferta wazna do: 05.09.2012
po prostu trzeba dzwonnic i się dowiadywać jak jest z VII .
jeżeli komuś naprawdę zależy to mogę się zorientować u znajomego dilera vw jak jest z VII.
aa.. mam trochę tych ofert .. :lol:
nie kasuje za szybko takich rzeczy żeby potem móc coś porównac i czy sprawdzić jak w tej chwili na przykład..
oferta na passata jak załatwiałem koledze , ale to nie była najniższa jak pamiętam choć kupiliśmy u tego dilera ze względów logistycznych
cena katalogowa: 129 030,00 zł
korzysc z pakietów: 14 330,00 zł
cena promocyjna: 114 700,00 zł
rabat: 7 800,00 zł
cena specjalna: 106 900,00 zł
oferta wazna do: 13.12.2011
no z mojego golfa nie widzę , może mam w pracy . mam jeszcze inne oferty jakby co..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftKiedys w VW faktycznie bez szans na rabat wiekszy niz 2-3%. Teraz to i o takich rzedu 30-35% slyszalem na auta z ubieglego roku
Nie ma takich znizek w VW. nawet przy wyprzedazy rocznika... 35%... boze :-)))
co do normalnych znizek to poczatkowo max. 5%, po negocjacjach mozna jeszcze 2-3% wiecej. Zalezy tez od ceny auta - im tansze - tym mniejszy rabat, im drozsze - tym rabat moze byc o 1-2% wiekszy.
VW daje znizki na grupy zawodowe. Mam gdzies spis jak ktos chce, a kiedy byl nawet jakos na stronie w ramach jakiejs promocji katalog pdf zamieszczony.
Ogolnie to znizki na VW sa gorsze niz na Skode. Gdyby tak nie bylo, to ludnosc czesciej wybieralaby VW a nie Skode, bo poczatkowe ich ceny sa bardzo zblizone.
Oczywiscie VW robi tak, ze daje np. cene promocyjna i potem od tej ceny promocyjnej jest te 5-8% od dealera. Te ceny co tu Leszek wlasnie wkleil to sie chyba nawet z tym calkowicie zgadzaja.
Komentarz
-
-
marlej108, A czy ja to mowie, ze bylo to w tym roku. Fakty z 2008/2009 roku. Z takim rabatem realnie od ceny katalogowej z dodatkami wychodzi Passat. To ze nie ma teraz, nie oznacza ze juz nie bedzie.
To co Leszek pokazal to 17% rabatu. Wiec nie widze problemu, na auto z ubieglego roku, zeby rabat byl wyzszy w tamtym przypadku.
Nie jestem fanem zbierania ofert i pasjonowania sie nimi.
Komentarz
-
-
a co to za różnica czy leasing, kredyt czy "gotówka" ?
jedynie taka ze w oferowanym kredycie czy leasingu przez dealera można ukryć % marży :-)
cenę negocjuje się za towar w tym wypadku auto, reszta to tylko forma rozliczenia, na którą należy popatrzeć jak na osobny produkt
tak samo "upust" z w ramach akcji promocyjnej to nie jest upust tylko cena dla każdego kto wejdzie do salonu w dniu obowiązywania
Komentarz
-
-
Witam koledzy powiedzcie mi jak wy liczyćie ten upust % bo bardzo mnie to fascynuje gdyż słyszałem, że w niektórych markach dealer ma 8% (bo są takie które mają jeszcze mniej) swojego narzutu, a wy dostajecie 10 % rabatu. No chyba że wy liczycie ten rabat procentowy od ceny katalogowej danego samochodu,a nie od ceny po upsuście obowiązującego oficjalniejest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
-
Kochani, jest O3 w konfiguratorze Skody - mozna sie bawic :-)
pozdro z Koszalina gdzie wlasnie mam przerwe w ramach wielce interesujacego wykladu, ktorym zameczam sluchaczy ;-)
ps. O3 to raczej nie kupie, bo wole mojego Golfera, jedynie co to mnie jeszcze troche kusi Superb zanim go pewnie spieprza faceliftingiem...
ps.2 Skoda powinna najpierw wypuscic O3 a potem Rapida - wtedy wszyscy by mowili, ze Rapid wyglada jak nowa Octavia, a nie tak jak teraz, ze O3 wyglada jak Rapid...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivva co to za różnica czy leasing, kredyt czy "gotówka" ?
Jedyny sensowny sposób pomiaru mamy wtedy, kiedy porównujesz cenę "do zapłaty" z konfiguratora (uwzględniającą aktualny rabat oficjalny), a cenę zakupu z oferty dealera. Potem osobny casting na finansowanie - jeszcze nie słyszałem, żeby "fabryczny" leasing "10x%" okazał się faktycznie najkorzystniejszy - zawsze jakieś haczyki, czy w opłatach dodatkowych, czy w obowiązkowej ubezpieczalni... Albo 200zł za fotoradar (okolice 50 to standard), albo 100zł za monit, etc... Warto czytać umowy i wszystkie warunki / ceny podczas wybierania leasingu...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108O3 to raczej nie kupieZamieszczone przez marlej108jeszcze troche kusi Superb zanim go pewnie spieprza faceliftingiem...PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
A ja chodziłem, dreptałem wokół octavii, superba i 508 gt, ale ostatecznei zamówiłem
paska highline z 4 motion dsg i innymi brandzlami.
Nie mogłem czekać na octe 4x4 dodatkowo połączenie mocniejszego dyszla z 4motion i dsg okazało się kuszące.
Także na razie nici ze skody ;-)Track events-M3RS Cup-300/ /S-max 2.0T Powershift/MX5 ND ;-)
Komentarz
-
Komentarz