Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Enriquez
    RS
    • 2009
    • 7685
    • Superb III (3V3)

Verba,

Nie rezygnuj z O3 tylko zamiast przedniej szyby podgrzewanej zamów Webasto. Będzie drożej ale o ile lesze rozwiązanie.
    Pozdrawiam
    Marcin

Komentarz

• padero
      Rider
      • 2009
      • 369
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Big, Dokladnie, podejscie bardzo nie powazne, dzis sie dowiedzialem, ze nie mam szyby, a wiec do trzech razy sztuka, najpierw silnik, teraz szyba i jak jeszcze cos wyskoczy to wycofuje zamowienie
      Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• andriu21tg
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1499

padero, taaa brak kierownicy :P :szeroki_usmiech

Komentarz

• marlej108
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 4976
          • Octavia III (5E3)
          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez padero
          Big, Dokladnie, podejscie bardzo nie powazne, dzis sie dowiedzialem, ze nie mam szyby, a wiec do trzech razy sztuka, najpierw silnik, teraz szyba i jak jeszcze cos wyskoczy to wycofuje zamowienie
          Padero, a moze to znaki....
          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• BADYL
            RS
            • 2011
            • 2396
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

ja jesetm impulsywny i nie wiem jak na Twoim miejscu bym zareagował :shock: Choć octavia bardzo mnie się podoba to pewnie gdybym uslyszał, że tego nie ma tego nie ma (a miało być) to bym się wk...i olał 8)
            nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8162
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tak czy inaczej kupować taka "świeżynke" to ryzyko na samym starcie :diabelski_usmiech ale ktoś musi "testować"
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Tippo
                L&K
                • 2009
                • 1349
                • Octavia III (5E3)
                • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez marlej108
                Ja sie tylko tak zastanawiam troche, jak to Skoda robi, ze rozpoczyna sprzedaz nowego modelu, i nagle od razu wstrzymuje sprzedaz modelu z 1.8 tsi z manualna skrzynia bo sa jakies problemy - to czy oni nie prowadza do diabla juz zadnych testow przed produkcyjnych ze nie potrafia tego wykryc przed wprowadzeniem nowego auta do sprzedazy? Potem za testera robi ... klient.
                Moim zdaniem po prostu zabraklo tych skrzyn i tyle, oni juz dawno maja fajne 6b skrzynki, wiec zdziwlbym sie jakby nagle projektowali nowa, nowa czyli calkiem inna a nie ze zmiana liczby zabkow, lub glownego przelozenia. No chyba ze znow chcieli gow... odchudzic nie wiem po co :twisted:

Komentarz

• dudek_t
                  L&K
                  • 2008
                  • 1421

Szczerze to nie rozumiem dlaczego jeszcze tego nie zrobiłeś... aż tak wielkiej wiary w to co dostaniesz nie miałbym na bank :evil:

Komentarz

• tomekjmopl
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 1187
                    • Opel
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Reorganizacja forum, nowe działy, zaangażowanie wielu ludzi, zmiany na lepsze ... Wszystko super. Tylko czytając coraz więcej wypowiedzi w podobnym tonie, pomału trzeba będzie zmienić też logo/nazwę na AOCP, gdzie A=anty :P. Gdybym tu wszedł pierwszy raz "z ulicy" chcąc się dowiedzieć co nieco o marce pepiczkowej, wniosek miałbym tylko jeden: nie kupuj Octavii, nie kupuj Rapida, Skoda to zło, na zakupy idź najlepiej do innej marki ...

P.S. Żeby nie było - takie zagrywki ze strony Skody również uważam za nieładne

Komentarz

• WIELKIBONGO
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1594
                      • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez marlej108
                      Padero, a moze to znaki....
                      Padero bierz Golfa,jego nic nie przebije 8)

[ Dodano: Wto 26 Mar, 13 15:52 ]
                      tomekjmopl, patrz powyzej
                      NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                      PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                      BYŁA TEŻ CEGA
                      A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                      MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• piotrek_os
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8162
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez tomekjmopl
                        P.S. Żeby nie było - takie zagrywki ze strony Skody również uważam za nieładne
                        a co najważniesze to małym druczkiem :diabelski_usmiech prawie jak w reklamie 50/50

Komentarz

• zepter00
                          RS
                          • 2008
                          • 2304

Zamieszczone przez Verba
                          Nie rezygnuję definitywnie z O III. Ja po prostu wcześniej nie brałem innego auta pod uwagę ponieważ OIII miała wszystko czego potrzebuję. Teraz wycofując podgrzewaną przednią szybę pozbyli się jak dla mnie jednego z największych swoich atutów.
                          To bierz Forda, tam do każdego można mieć podgrzewaną szybę przednią. http://otomoto.pl/ford-focus-titaniu...C27491955.html Taki by ci pasował?
                          Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Gdybym tu wszedł pierwszy raz "z ulicy" chcąc się dowiedzieć co nieco o marce pepiczkowej, wniosek miałbym tylko jeden: nie kupuj Octavii, nie kupuj Rapida, Skoda to zło, na zakupy idź najlepiej do innej marki ...
                            Co racja, to racja. Tez już parokrotnie zwracałem na to uwagę. Za co można krytykować Skodę to można, ale niektórzy mooooocnoooo przeginają i to sprawia że ma się wątpliwość na jakim forum jesteśmy, miłośników, czy też może antyfanów Skody .
                            Czarny Elegance

Komentarz

• gebek
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 1214

Zamieszczone przez Big
                              Tak jest od dobrych 15-20 lat i to w każdej jednej marce. Skoda nie jest tu żadnym wyjątkiem. Okres zycia modelu kiedys wynosił 7-8 lat. Dziś jest to ok. 5 lat. Tym samym skrócił się też okres potrzebny do zaprojektowania i przetestowania nowego produktu. Skutek jest taki, że darmowymi testerami stali sie nabywcy. Właśnie dlatego mówi się, że nie powinno kupować modelu który dopiero
                              Ale O2 byla na rynku prawie 9 lat...wiec troche przylkad nie trafiony. :roll:
                              A i zeby nie bylo...podoba mi sie O3 :szeroki_usmiech
                              Tato,tato...czy to auto jest chore?
                              Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
                              Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8162
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez gebek
                                Ale O2 byla na rynku prawie 9 lat...wiec troche przylkad nie trafiony.
                                a 01 14 lat :diabelski_usmiech Przy 0II to tak dziwnie było...- weszła FL i wrócili do Tourów 0II :diabelski_usmiech

Komentarz

• marlej108
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 4976
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Gdybym tu wszedł pierwszy raz "z ulicy" chcąc się dowiedzieć co nieco o marce pepiczkowej, wniosek miałbym tylko jeden: nie kupuj Octavii, nie kupuj Rapida, S
                                  To bardzo proste - to jest forum milosnikow Skody, ale nie fanatykow.

Milosnik cos lubi bardzo, ale widzi tez wady, jesli obiekt jego afirmacji ma takowe.

Fanatyk jest slepy i gluchy... i szczerze mowiac w tej swojej slepocie po prostu glupi.
                                  http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Verba
                                    Classic
                                    • 2013
                                    • 34

Hmm...właśnie odkryłem Golfa VI Variant CityLine

Komentarz

• Marek__82
                                      Rider
                                      • 2013
                                      • 262

Z tymi silnikami 1,8 i podgrzewaną szybą Skoda kpi z klientów.
                                      Zaczyna się robić z tego gó.niana marka :evil:

Komentarz

• Octavianos
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1130

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                                        Octavianos, to info odnosnie grzanej szyby dotyczy tylko obecnie oferowanego liftbacka czy zachacza rowniez o planowane niedlugo kombi?
                                        Tego nie wiadomo jeszcze...
                                        SIMPLY CLEVER
                                        Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• TomekRs
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 1670

O3 1.8 TSI 0-230KM/h

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qxud-FDfrOY[/youtube]

Komentarz

• Tippo
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1349
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJSB 1.8 TSI 180 KM

No i to jest 6mt na filmie , wiec nadal sie upieram, ze braklo tych skrzyn na bidne kraje 1

Komentarz

• lukaszc2
                                              Rider
                                              • 2013
                                              • 376

Kolego już się dowiedziałeś w salonie, że w zamówionym modelu nie będziesz miał tej szyby czy opierasz się na informacjach podanych na forum???

Jeszcze jedno mnie zdziwiło czytam troszkę w internecie na temat OIII i znalazłem taką wypowiedź / komentarz umieszczony dwa miesiące temu i to mnie zdziwiło czy było o tym wiadomo dwa miesiące temu oto cytat "Nie rozumiem dlaczego 1.8 tsi będzie tylko z DSG.Klient powinien mieć wybór.
                                              Link do komentarza (drugi komentarz) http://m.moto.pl/MotoPL/51,113669,13124606.html?i=0
                                              Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• padero
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 369
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

lukaszc2, Zadzwonił do mnie mój sprzedawca i mnie poinformował osobiście, że dzis rano dostali taką informację i mnie niestety też to dotyczy.
                                                Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• lukaszc2
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 376

padero, Coś masz pecha przy tym Twoim zamówieniu..... Czekam tylko jak wycofają niezależne ogrzewanie z ofert z najsłabszymi silnikami.
                                                  Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• ruwado
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 14888
                                                    • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez piotrek_os
                                                    Tak czy inaczej kupować taka "świeżynke" to ryzyko na samym starcie :diabelski_usmiech ale ktoś musi "testować"
                                                    ja zaczynam poważnie myśleć o O III. Ale też popieram tezę, że świeżyzna musi się przetestować na rynku. Dlatego czekam na O III, którą zamówili w mojej firmie. Kierowca trochę natłucze kilometrów i zobaczymy, co to jest warte.
                                                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...