lukaszc2, Jak do momentu produkcji (18 tydzien) nic nie wyskoczy to biorę, jak coś wyskoczy to rezygnuję, kurcze podoba mi się to auto mimo wszystko i nie chciałbym rezygnować, ale już więcej problemów moje nerwy nie zniosą. Biedny mój sprzedawca, aż sie boi już do mnie dzwonić
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ruwadoja zaczynam poważnie myśleć o O III. Ale też popieram tezę, że świeżyzna musi się przetestować na rynku.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez orzel720Zamieszczone przez Seedna 80 tys moze Ci sie udac.
to dziwne bo ten forumowicz przeciez kilkakrotnie tutaj wlasnie wypisywal, ze za 70.000 zl:
Zamieszczone przez bigZa te pieniadze spokojnie kupisz O III Elegance z 1.4 TSI.
W takim razie rozumiem, ze cala ta (niestety jak zwykle niemila) dyskusja z Bigiem jakoby O3 elegance z 1.4 tsi liftback mozna miec w cenie S2 1.4 tsi active kombi z pakietem fresh i kilkoma dodatkami - byla bezprzedmiotowa bo NIE MA TAKICH ZNIZEK NA O3, skoro sprzedawca Danielcio dajacy jedne z najwiekszych rabatow, tak twierdzi.
Moze warto zeby ceny tutaj podawac jednak realne, takie ktorych jestesmy pewni na 100% (sam tak robie) a nie wypisywac co komu do łba przyjdzie i wprowadzac innych w błąd.
Potem ktos pojdzie do dealera kupic O3 i bedzie sie wyklocal o nieistniejace rabaty bo forumowicz Big powypisywal wymyslone rabaty.
No wlasnie Big - skad wziales ceny z takim rabatem? Skoro wg Danielcia takie rabaty na O3 NIE ISTNIEJA,.
Bo jak masz sprzedawce, ktory daje takie rabaty - to zapodaj tutaj - pewnie niektorym co chca kupic - sie taka informacja przyda... a jak tak sobie napisales, to niepotrzebnie wprowadzasz innych w blad niesprawdzonymi informacjami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108No wlasnie Big - skad wziales ceny z takim rabatem? Skoro wg Danielcia takie rabaty na O3 NIE ISTNIEJA,.
Zamieszczone przez marlej108Bo jak masz sprzedawce, ktory daje takie rabaty - to zapodaj tutaj
Zamieszczone przez marlej108a jak tak sobie napisales, to niepotrzebnie wprowadzasz innych w blad niesprawdzonymi informacjami.
Zamieszczone przez marlej108niestety jak zwykle niemila) dyskusja z BigiemCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez marlej108Bo jak masz sprzedawce, ktory daje takie rabaty - to zapodaj tutaj
A co do obowiązku... pewnie, że nie ma ale takie podejście jak Twoje wiele mówi o Tobie. Myślę, ze jeśli ktoś daje takie upusty jak piszesz to robi to zgodnie z wytycznymi swoich bosów> chce sprzedawać auta> nie chce mi sie wierzyć , ze miałby coś przeciwko aby go tu polecić> jeszcze powinien Ci flaszkę od każdej sztuki co na OCP sprzedanej odpalić. A i Ty okazałbyś sie pomocnym kolegą. Ale lepiej napisać takie coś j/w i pokazać jaki to pomocny ( co często nam tu przypominasz "bo masz 57 pomógł") jesteś.
Nie pochwalam takiego pisania. Uważam , że część Twych informacji może być wyssana z palca dlatego, że nie raz pokazałeś nam , że uważasz, że masz najlepsze kontakty a w kilku przypadkach to było tylko przechwalanie sie i tyle.
Dlatego wg mnie tu Marleja uwaga słuszna jest.
Także jak masz takiego "magika" to nie bądź jak pies ogrodnika tylko zapodaj tym co chcą dobrze kupić O3. I bądź pomocny a nie tylko chwalipiętą
Pozdro i miłego dnia
Komentarz
-
-
W Suwałkach w salonie Skody (jest zresztą tylko jeden ) jest jako auto testowe OIII 1.8 TSI manual Ambition. Jeździłem. Fajnie się zbiera, chociaż ja osobiście nie czułem tego 7,3 do setki , może było to związane z tym że auto miało 20 km przebiegu. Jeździłem autem bez "opieki" sprzedawcy. Ogólnie moje odczucia bardzo pozytywne. Jest lepiej - ergonomia, pozycja za kierownicą, przestronność, prowadzenie przy wyższych prędkościach, ogólne wrażenie jakości i co chyba jedno z ważniejszych - zdecydowanie lepsze hamulce - w porównaniu do mojej O2 FL 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Alonzo_, i własnie po przeczytaniu takiego steku bzdur utwierdziłeś mnie w przekonaniu, aby na publicznym forum takich danych nie podawać. Natomiast nikt kto poprasił mnie o pomoc, nie został odesłany z kwitkiem. Niektórym jak widać to przeszkadza, ale ja mam to gdzieś. Dziekuję.
P.S.
Nie zmyslaj tylko pisz prawdę. Chodziło o Lagunę dla mnie, bo to ja się dowiadywałem o mozliwość jej kupna i nadal podtrzymuję to co wtedy napisałem, czyli Lagunę III 2.0 16V liftback, Bose Edition mogłem we wrześniu 2012 r. kupic za 84 tys zł.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Ej no bez przesady, ja też nie we wszystkim się zgadzam z kolegą Big ale żeby wymagać by podawał publicznie swoje kontakty i możliwości (jakkolwiek by ich nie oceniać) to chyba nadużycie.
Jak w 2010 r kupowaliśmy O2 FL to też nie podałem skąd dostałem lepszą cenę niż w Inter - Auto. Dopiero po czasie kiedy mój sprzedawca odszedł z pracy podałem nazwę dealera. Niemniej jednak potwierdzam, że się dało, dziś pewnie się też da ale nie wiem jak i ile bo tymczasem temat O3 mnie nie interesuje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigAlonzo_, i własnie po przeczytaniu takiego steku bzdur utwierdziłeś mnie w przekonaniu, aby na publicznym forum takich danych nie podawać.
Nie zmyslaj tylko pisz prawdę. Chodziło o Lagunę dla mnie, bo to ja się dowiadywałem o mozliwość jej kupna i nadal podtrzymuję to co wtedy napisałem, czyli Lagunę III 2.0 16V liftback, Bose Edition mogłem we wrześniu 2012 r. kupic za 84 tys zł.
A i chciałbym zauważyć , ze w tych swoich ofertach tez miałeś praoblem z mieszaniem cen na diesla vs ceny benzyny. Choćby przy temacie mojego auta. Gdy kolega gebek zaczął pisać o cenach diesli w accordzie gruuubo pow 100 kawałków od razu pochwaliłeś sie swoja ofertą za 91 koła na accorda ...2.0 16v beznyna....
ot przypomnienie:
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez gebekZ takim wyposazeniem Accord diesel kosztuje 135.000 pln.
Zamieszczone przez gebekZamieszczone przez BigZamieszczone przez gebekZ takim wyposazeniem Accord diesel kosztuje 135.000 pln.
Nawet teraz przy wyprzedazy rocznikowej silniki diesla nie maja upustu...0 pln
A roznica w cenie benzyna diesel wersja Lifestyle wynosi 26.400 pln.
Porownanie to 114.600 do 141.000 pln.
Popraw mnie jak sie mylę ( ale zacytuj te rozmowe jak znajdziesz)
To tylko nieliczne przykłady tego, że nie do końca "teges" bywało to co pisałeś choć akcentowałeś często że masz "dojścia i znajomych" ale też zawsze dość mocno i zdecydowanie torpedujesz oponentów, którzy się z Tobą nie zgodzą. Tak bywało
A co do podawania na forum namiarów dealera - nie rozumiem dlaczego przegięcie? To przecież biznes, reklama przy okazji i duża szansa sprzedania aut. Każdy sprzedawca (uczciwy) wykorzystałby taki nośnik. A po co tu mieliśmy tematy "forumowi dealerzy"?
Podstawa uzgodnić to z tą osobą i jak nie ma nic przeciw - pomóc i dealerowi konkretnemu i kolegom.
Każdy pomaga na swój sposób. Ja bym tak zrobił...ale może inni wolą mieć rewelacje tylko do przechwałek i dla siebie.
A Big ma zapewne info które dostał od rzekomego dealera - to nie tajemnica handlowa jego transakcji konkretnej. Skoro Big dostał taka info jako możliwość spokojnego wynegocjowania zakupu to czym ta oferta różnić sie będzie dla mnie czy kogoś innego? No chyba, że jednak i to znacznie to po co wówczas takie rewelacje tu przytaczać?
Chyba, żeby sie znowu przechwalać tymi swoimi "dojściami i kontaktami"
Nie podoba mi sie takie podejście i tyle. Bo tu kto miał zamówić to zamówił, 1/2 kolegów sie zastanawia i mało wierzę, że ktoś kto będzie chciał kupić za jakiś czas O3 będzie wnikliwie ten temat czytał żeby na 120-którejś stronie wyczytać że Big ma super dealera tylko trzeba na priv uderzać. Bo po kilkudziesięciu stronach czytania tego co tu jest mu sie odechce.
Mnie to rybka wiecie dobrze ale może ktoś z kolegów mógłby kupić wymarzona O3 za dobre pieniądze. Tyle.
Kończę coby nie zaśmiecać.
Hotrain - dla sprostowania - ja tego od Biga nie wymagam bo ja część jego rewelacji biorę na luzie (choć jak zawsze przy takich wymianach ciosów podkreślam, ze Big ma w wielu tematach racje i sie z nim też potrafię zgodzić ) stąd to bardziej moja sugestia.
Pzdr
Komentarz
-
-
Kolego Alonzo, wali mnie co o mnie myslisz, ale napisze tylko jedno. Wszystko co napiałem powyzej o cenach aut , a ty to zacytowąłeś, to ... prawda !! I nadal podpisuje sie pod tym. A czy ty w to wierzysz, czy nie to jest tylko i wyłącznie twój problem. Nie wiem po jaką chorobę robisz tu off top i urządzasz jakas krujatę przecikwo mnie. Dodaj mnie do ignorowanych i będziesz miał spokój. Też cię nie lubię, ale nie zamierzam przez to destabilizować całego forum.
Co zaś tyczy się dealera Skody. Nie będę tu podawał zanych swoich kontaktów. Kolega mnie prosił, to mu pomogłem i dostał ofertę. Stąd wiem, że na O III są niżki. Nigdzie nie pisałem, że mam super dealera i że bedę tu wszyskim załatwiał O III za niższe pieniadze. To dośpiewałeś sobie ty. Pisałem natomiast, że wiem że na O III są zniżki i nieprawdą jest jakoby ich nie było. A że ty i marlej macie z tym jakiś problem? To wasz problem nie mój.
Jeśli byłbyś tak dobry to skończ dalsze robienie off topa w tym wątku. Od tego jest PW.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigKolego Alonzo, wali mnie co o mnie myslisz, ale napisze tylko jedno. Wszystko co napiałem powyzej o cenach aut , a ty to zacytowąłeś, to ... prawda !! I nadale podpisuje sie pod tym. A czy ty w to wierzysz czy nie to jest tylko i wyłacznie twój problem. Nie wiem po jaką chorobę robisz tu off top i urządzasz jakas krujatę przecikwo mnie. Dodaj mnie do ignorowanych i bedzies zmiał spokó. Też cie nie lubię, ale nie zamierzam przez to destabilizowac całego forum.
Co zoś tyczy się o dealera Skody. Nie będę tu podawał zanych swoich kontaktów. kolega mnie prosił to mu pomogłem i dostał ofertę. Stąd wiem, że na O III są nizki. NIgdzie nie pisałem że mam super dealera i że bedę tu wszyskim załatwiał O III za niższ epieniadze. To dośpiewałeś sobie ty. Pisałem natomiast że wiem że na O III są zniżki i nieprawdą jest jakoby ich nie było. A że ty i marlej macie z tym jakiś problem? To wasz problem nie mój.
Czy ja Cie nie lubie? Nie, ja sie po prostu nie zgadzam z Tobą czasami i wyrażam swoje zdanie. Ot tylko. A że Ty mnie nie lubisz... jakoś może sobie z tym poradzę :lol:
My z Marlejem to raczej nie mam wielkiego problemu bo na pewno ja, a myślę, że on także nie myslimy o O3 . Marley bardziej coś o SII wspominał...także kulą w płot kolego :wink:
A rób co chcesz bo i tak nikogo nie słuchasz i trzymaj go sobie dla siebie.
Ja nic sobie nie wydumałem. Jak sie odpisuje komuś na jakiś post i pisze, zę można kupić coś sporo podkreślam SPORO a nie tysiąc zł taniej niż nawet u "forumowego dealera" no to wiesz.... Ty sie chwalisz to my się pytamy i dociekamy czy to rewelacja czy "rewelacja".
Nie napinaj sie Big.
Dobra na serio kończę ten wątek.
Komentarz
-
-
Ja na przyklad nie chwalę się swoją ceną, nie ze względu na dilera czy inne kwestie z tym związane, tylko po to zeby uniknąć deszczu głupich komentarzy, które na pewno by się zaraz pojawiły, typu : idz do kolegi X on da ci lepszą zniżkę itp.po czym zostajesz wdeptany w ziemię za to, że nie kupujesz tam gdzie większość, nie twierdzę ze forumowi dilerzy dają złe zniżki, wręcz przeciwnie dają zajebiste,ale podobne można dostać też gdzie indziej nawet w Warszawie (czyt.AutoWimar). Ja dostałem tutaj dobrą jak dla mnie cenę, co prawda podpierając się innymi ofertami i tym, ze kupilem już u nich trzy inne auta,no ale trzeba jakoś kombinować, zeby bylo dobrze, tanio i wygodnie :szeroki_usmiech Tym bardziej, że salon mam dosłownie dwie ulice dalej, a nie na drugim końcu Polski
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez Rok z BagienMa ktoś wiarygodną wiedzę, na temat Combi ?
Kiedy ?
Komentarz
-
Komentarz