Domácí automobilka zvýšila ceny vybraných modelů až o 17.000 korun, zákazník však již nebude dealerovi platit žádné další poplatky, kupříkladu na přípravu vozu či dovoz auta.
teraz czekamy na Polskie podwyzki
OII 1,4 TSI Elegance
KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)
Ponad tysiak na zwykłej octavii. Skoda już nieźle podkręciła ceny. Teraz to już pewnie i floty będą rozważać inne opcje. Tym bardziej że jest w czym wybierać.
Ponad tysiak na zwykłej octavii. Skoda już nieźle podkręciła ceny. Teraz to już pewnie i floty będą rozważać inne opcje.
eee tam..jakby to pięć było to może...
w dalszym ciągu skoda jest jednym z niewielu aut takiej wielkości bagażnika , poza tym można ja sobie w zasadzie dowolnie konfigurować co jest niewątpliwą zaletą..
ale na pewno golf jej depcze po piętach..
Tyle tylko że jak kupowałem swoją octavie to wg konfiguratora wyszło ~83k, a teraz żeby mieć te rzeczy na których mi zależy i mieć elegance to wychodzi juz przeszło 95k. Teraz tysiaka czy dwa dowalą do ceny nowej Octavii i robi się coraz ciekawiej. Czasy taniej skody odchodzą coraz dalej w niepamięć. Co do bagażnika, to jak to jest główny argument to lepiej wciągnąć rapida albo fabkę w kombi.
a teraz żeby mieć te rzeczy na których mi zależy i mieć elegance to wychodzi juz przeszło 95k. Teraz tysiaka czy dwa dowalą do ceny nowej Octavii i robi się coraz ciekawiej.
Moja wyszła 104 z haczykiem w 2007r.. :diabelski_usmiech
irekk, a co byś chciał oprócz Elegance?? i jak szukałem auta to w konfiguracji podobnej jak moja konkurencja była droższa, jedna więcej druga mnie. Np. Astra z 1.7CDTI 130KM lub 136KM wyszła w jednym salonie 87 tyś a w drugim 97tyś zł :shock: (tutaj się nawet upewniałem czy nie zaszła pomyłka i nie przysłał mi oferty na Insignię :szeroki_usmiech ). Nowy Ford też po 90 tyś ze 115KM dieslem, I30 w wersji Style +xenony + hak też pod 87 tyś chyba ze 128KM dieslem. W Oplu i I30 trzeba kupić silnik 130KM lub 128KM w I30 aby miał parametry podobne jak OIII. Słabsze jeżdżą mizernie.
a teraz żeby mieć te rzeczy na których mi zależy i mieć elegance to wychodzi juz przeszło 95k. Teraz tysiaka czy dwa dowalą do ceny nowej Octavii i robi się coraz ciekawiej.
Moja wyszła 104 z haczykiem w 2007r.. :diabelski_usmiech
chyba przed rabatem....
OII 1,4 TSI Elegance
no niestety po... :twisted:
takie były wtedy ceny , za wszystko sie dopłacało.., i rabaty też mizerne były w tamtym czasie..
octavia wtedy to było coś..nie byli skorzy do wielkich upustów..
irekk, Columbus robi cenę (6800zł), ale nawet jak zdejmiemy go to i tak cenę masz wyższą niż ja dałem za 1.6TDI w mojej konfiguracji, a ona cenowo jest podobna bo zasłonek nie mam i multi kiery ale w tej cenie mam hak. więc budżet podobny. 1.4TSI miałbym ok 6 tyś taniej.
AdamB,
Lakier metallic
Pakiet sportowy
Corner
Alarm
Dywaniki, mata i siatki do bagażnika
Zasłonki i tylna roleta
Podgrzewane spryski
Wycieraczka tylnej szyby
Trójramienna multi kiera
GSM + BT
Columbus
Zapas
N1
wyszło ponad 97k
tak czytam i zapytam z ciekawości - co z wymienionych elementów było w O2 za cenę którą podałeś? Columbus był?
Ciężko mi uwierzyć, że te dodatki które wypisałeś zrobią cenę 97kpln skoro Elegance (bez amazingu) można spokojnie kupić za 75kpln (wyjściowo za 1.4 elegance jest <80kpln) - skąd kolejne 22kpln?
bob_best, no dokładnie, pakiet dynamik tysiak z hakiem, sportowe zawieszenie 600zl z XDS, Columbus 6800zł lub 10700 zł w zależności czy chcesz mieć rozpoznawanie znaków reszta dupereli kosztuje po 400-600zł
bob_best, to są ceny z konfiguratora. Pakiet sportowy (spojlery zderzaków), Columbus i lakier kosztują najwięcej. Sam columb i lakier to już prawie dycha. W sumie to jeszcze Amazing bym sobie wziął ale to już się robi 100k a za tyle to 1.4 TSI bym za cholerę nie kupił
bob_best, to są ceny z konfiguratora. Pakiet sportowy (spojlery zderzaków), Columbus i lakier kosztują najwięcej. Sam columb i lakier to już prawie dycha. W sumie to jeszcze Amazing bym sobie wziął ale to już się robi 100k a za tyle to 1.4 TSI bym za cholerę nie kupił
Lepiej wziąć L&K z Amazingiem :O i 1.8 TSI
i chcesz mi powiedzieć, że za taką konfigurację O2 z cennika wyszło 83k (z Columbusem, etc.)? Nigdy w to nie uwierzę.
Cos wam drogo to wszystko wychodzi :roll:
Moj 1.8 elegance z amazingiem, metalikiem, podgrzewana przednia szyba i fotelami, z pakietem chrom, wycieraczka, pelnym zapasem, przedluzona gwarancja, plus jakies pierdoly, jak poswietlenie nog, skorzanym obiciem tylnej czesci foteli, kierownica 3ramienna multi, gsm, przyciemniane cornery, alarmem i kompletem orginalnych alu 16 z zimowkami, na pewno nie przekroczylo 100k katalogowo.
No chyba ze dostalem jakis turbo-rabat :lol:
Cos wam drogo to wszystko wychodzi :roll:
Moj 1.8 elegance z amazingiem, metalikiem, podgrzewana przednia szyba i fotelami, z pakietem chrom, wycieraczka, pelnym zapasem, przedluzona gwarancja, plus jakies pierdoly, jak poswietlenie nog, skorzanym obiciem tylnej czesci foteli, kierownica 3ramienna multi, gsm, przyciemniane cornery, alarmem i kompletem orginalnych alu 16 z zimowkami, na pewno nie przekroczylo 100k katalogowo.
No chyba ze dostalem jakis turbo-rabat :lol:
pamietaj ze do krakowa wszyscy przyjezdzaja kupowac auta dla niskiej ceny.... inter i murawski maja bardzo dobre ceny
OII 1,4 TSI Elegance
Skoda's upcoming third-gen Superb has been scooped for the first time in a production body that draws heavily from this year's VisionC Concept. The car is
OII 1,4 TSI Elegance
Komentarz