Dla wszystkich......

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kale
    Classic
    • 2015
    • 9

Dla wszystkich......

Zamieszczone przez Grew
    Pozytywna myśl:
    Może to lepiej że ściera się plastik niż pas bezpieczeństwa który w końcu by pękł.
    Niestety, ale pewności co do tego że przy ścieraniu tego plastiku pas nie ulega mikrouszkodzeniom nie mamy. Kto wie, czy z czasem nie ulegnie on osłabieniu i czy w razie czego zadziała jak należy.
  • Przem78
    Rider
    • 2013
    • 561

Dla wszystkich......

którym coś puka stuka itp.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-eXUnZrykDY#t=384[/youtube]
    Pozdr. Przemek

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2009
      • 10917
      • Fiat

Przem78, też bym tak zrobił na jego miejscu. Kasę wpakował, mają go w d...., a to nie Matiz, media w tym wypadku to jedyna broń niestety. Może producent się opamięta i da mu dobry nowy egzemplarz albo zwróci hajs. Trafił gość niestety na jakiś "źle złożony" w fabryce, może roboty były na kacu tego dnia :P

Komentarz

• r2r
        RS
        • 2008
        • 4720
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez sew1981
        Kasę wpakował, mają go w d...., a to nie Matiz
        A co :?: :?: :?:
        To, że środek wykonano ze skóry i wpakowano doń parę kolorowych gadżetów nie zmienia faktu, że takie auto to gówniana sieczka. Mi jakoś na widok Porsche nigdy nie schodziła skórka, a takie rzeczy jak powyższy filmik, utwierdzają mnie tylko w przekonaniu, że dziś nawet w segmencie, który jest jakoś tam premium, różnica w wykonaniu względem takiego Matiza, jest niemal żadna. Zrobić badziew, opierdzielić to pod "prestiżową marką", a potem martw się sam, bo klasa produktu jak Łada 2107.

Wcale mi nie szkoda plajtujących marek, które opylają taki sh!t.
        Artur

Komentarz

• Przem78
          Rider
          • 2013
          • 561

To, że środek wykonano ze skóry i wpakowano doń parę kolorowych gadżetów nie zmienia faktu, że takie auto to gówniana sieczka.

Hmmmmm tu bardziej chodzi o fakt, że przed zakupem jesteś bogiem, zapewniają zwiedzanie fabryki, obiadki, szampan się leje strumieniami itp. a później jesteś zwykłym "luzerem", który wydał 100 k ojro na furę. Oczywiście wpadki mogą się zdarzyć nawet najlepszym tu chodzi o rozwiązanie problemu bo w sumie "nie ważne jak ktoś zaczyna - ważne jak kończy" :szeroki_usmiech
          Pozdr. Przemek

Komentarz

• r2r
            RS
            • 2008
            • 4720
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Przem78, dlatego dziwię się jeszcze, że są tacy frajerzy, którzy dają się złapać na ten mir boskości: "Jestem gość, bo mam Porsche". Nie bądźmy blondynkami :!:
            Artur

Komentarz

• Northeusz
              RS
              • 2010
              • 1677
              • Octavia I (1U2)
              • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez r2r
              Przem78, dlatego dziwię się jeszcze, że są tacy frajerzy, którzy dają się złapać na ten mir boskości: "Jestem gość, bo mam Porsche". Nie bądźmy blondynkami :!:
              Porsche należy do VW , więc gościa wrzucili do szuflady pomiędzy inne Leony, Octavie i Golfy w oczekiwaniu na "dobrą wolę" VAG-a
              Pozdrawiam
              Northeusz

Komentarz

• r2r
                RS
                • 2008
                • 4720
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Northeusz
                Porsche należy do VW , więc gościa wrzucili do szuflady pomiędzy inne Leony, Octavie i Golfy w oczekiwaniu na "dobrą wolę" VAG-a
                Ooo ja pierdu...no to całkowity facepalm. W takim razie tylko patrzeć porszaków z 1.8 TSI.
                Świat spsiał, a Porsche razem z nim.
                Artur

Komentarz

• rafiki
                  RS
                  • 2012
                  • 15975
                  • Superb III (3V3)

r2r, to nie wiedziałeś? Od 2009 Porsche należy do VW, bo zaczęło bankrutować, to VW przejął
                  رافال
                  Spoty
                  Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• r2r
                    RS
                    • 2008
                    • 4720
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

...to teraz popłynie grubo z prestiżem :twisted:
                    Może odrazu zdeprecjonują się w takim stopniu, w jakim padł mit 5-litorwego amerykańskiego Chevroleta, gdy ten się sprzedał koreańcom i zaczął być reprezentowany na europejskich drogach przez plastik typu SPARK, czy AVEO :lol:

Porsche popełniło harakiri.
                    Artur

Komentarz

• rafiki
                      RS
                      • 2012
                      • 15975
                      • Superb III (3V3)

r2r, smart należy do mercedesa :P

[ Dodano: Sob 19 Kwi, 14 16:02 ]
                      Zamieszczone przez r2r
                      Porsche popełniło harakiri.
                      czy ja wiem? Postaw się na ich miejscu. Zbliżasz się do krawędzi bankructwa i masz wybór dać się przejąć albo zniknąć z rynku.
                      رافال
                      Spoty
                      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• r2r
                        RS
                        • 2008
                        • 4720
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Wołabym zniknąć. Legenda pozostaje legendą dlatego, że jest zapamiętana za spektakularne czyny/dzieła/rezultaty, (bo to o nich się potem rozprawia przez następne dekady).

Dla mnie przestaje nią być w momencie, gdy służebnie daje dupy tylko po to, żeby przeżyć.

Picasso, Kopernik, Chopin, Einstein, Freddie Mercury odeszli w glorii chwały bo pozostawili po sobie rzeczy - choć może czasem kontrowersyjne, dyskusyjne, ale jednak spektakularne.
                        Żaden nie przeszedłby do panteonu sław, gdyby nagle zaczął malować na zlecenie, czy grać disco-polo pisane przez producenta.

Porsche straciło swoją tożsamość decydując się na taki ruch. Robić to co mi jakiś VW rozkaże, będąc TAKĄ marką motoryzacyjną. Serio - wolałbym zwinąć interes i upajać się ludźmi odwołującymi się do samochodów mojej marki, jak do klasyki, a nie trzepać buble po paręset kafli/szt.

Znak czasów - dla pieniędzy, każdy jest się w stanie skurwić.

PS:
                        Zamieszczone przez rafiki
                        r2r, smart należy do mercedesa :P
                        Rzecz jasna, chodziło mi o Sparka. Toć to gówno nie powinno mieć nawet jednej literki ze słowa "Chevrolet" w swojej nazwie.
                        Artur

Komentarz

• Big
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6389

r2r, ty coś piłeś ??
                          Porsche związane jest w VW od dobrych 30 lat a ty dopiero dziś się o tym dowiedziałeś (???!!) i snujesz jakieś dziwne teorie spiskowe, które maja tyle wspólnego z rzeczywistością co teorie pana Macierewicza.
                          Czarny Elegance

Komentarz

• r2r
                            RS
                            • 2008
                            • 4720
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Porsche jeśli jest z czymś związane - to po obejrzeniu filmiku - sądzę, że z gównem.
                            Artur

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2009
                              • 10917
                              • Fiat

r2r, hehe...ostro i na temat jedziesz. Ale wiesz co, to nie tylko porsche dotyczy, tylko wielu produktów, nie tylko aut. Pokaż mi dziś zupełnie niezależną markę jakiś sensownych aut, nie będącą w jakimś molochu koncernie na rynku?
                              Globalisation - to samo gówno w różnych opakowaniach - tu masz rację. :P

Komentarz

• r2r
                                RS
                                • 2008
                                • 4720
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

sew1981, dlatego chyba lepiej kupić jakieś niknące w tłumie auto. Po co komu lans :?: Człowiek się śmieje z innych, że jeżdżą złomem, bo sam ma jakieś V8 w sportowej landarze, a za chwilę to z niego się śmieją, bo landara nie chce odpalić, bo się komputer zawiesił, bo wirus, czy h.j wie co.
                                Czy to jest stacja dysków, że się wiesza :?: Czy pokój w familoku na przedmieściach Sosnowca, że przez wilgoć robią się kałuże :?: Bo ja miałem wrażenie, że rzecz się tyczy auta, którego wartość liczy się w setkach tysięcy złotych/euro.
                                Jeśli taką wartość wykończeniową i eksploatacyjną prezentuje Porsche w XXIw. to mam dlań idealnie pasujące miejsce.....
                                W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
                                Artur

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9935
                                  • Ford

r2r, zmień robotę, bo od dłuższego czasu trochę za bardzo zestresowany jesteś... Jakaś zmiana może dobrze by na Ciebie wpłynęła.

PS: po raz pierwszy Porsche zrobiło coś wspólnie z VW już w latach 60-tych - popełniło wtedy Porsche 914 z silnikiem VW. Że już nie wspomnę o tym, że pierwsze Porsche powstało na bazie Garbusa...
                                  Adam... Używam:
                                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• r2r
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 4720
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Agamek12, nic z tych rzeczy, biorę tabletki na ciśnienie, więc jest luźno - a już najmniejsza w tym zasługa pracy :wink: Nie lubię tylko, jak ktoś produkuje ścierwo i opyla to ludziom jak kota w worku. Nie potrafię przejść obojętnie...
                                    Artur

Komentarz

• comando
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 244

r2r, wyraźnie nie może przeżyć że nie stać go na "sportową landarę" :lol:

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9935
                                        • Ford

r2r, powiadam Ci... Język i epitety których używasz jednoznacznie świadczą o tym, że jesteś zestresowany... Tym bardziej mnie to dziwi, że stresują Cię sprawy, które Ciebie absolutnie nie dotyczą...
                                        Adam... Używam:

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Zamieszczone przez r2r
                                          Nie lubię tylko, jak ktoś produkuje ścierwo i opyla to ludziom jak kota w worku.
                                          Czyli nie możesz kupować .... czegokolwiek w jakimkolwiek sklepie 8)
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• r2r
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 4720
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                                            r2r, powiadam Ci... Język i epitety których używasz jednoznacznie świadczą o tym, że jesteś zestresowany... Tym bardziej mnie to dziwi, że stresują Cię sprawy, które Ciebie absolutnie nie dotyczą...
                                            Zaprawdę...
                                            Zamieszczone przez Agamek12
                                            Nie ma to jak wyrwać kilka wyrazów z kontekstu i je komentować... :?
                                            ...pogadamy o prawdziwym stresie, jak Ci Waszmość Panie stuknie 200tyś.km. bo o tym, krążą już żarty 8)
                                            Artur

Komentarz

• looker
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 1886
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez r2r
                                              Wołabym zniknąć.Dla mnie przestaje nią być w momencie, gdy służebnie daje dupy tylko po to, żeby przeżyć.
                                              Że tak żartobliwie zapytam - jeździsz w korporacji czy samotny strzelec ? :diabelski_usmiech
                                              OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                              SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• r2r
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 4720
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

looker, korpo...i wiem do czego zmierzasz, ale ustawienie szyku zdania w wygodnym kontekście wcale nie sprawia, że Twoja szydera będzie celna, a już tym bardziej żartobliwa.

Jeśli chcesz zgrabnie mi wyłuszczyć, że moja praca jest "służebnym dawaniem dupy" wobec korporacji, czy klienta - aby móc przeżyć, to zburzę Ci tą koncepcję na starcie, bo musiałbyś dodać, że każda pracująca jednostka, tak naprawdę w jakimś sensie sprzedaje swoją osobę i czas, aby móc dostać za to pensję i za nią przeżyć - Ty, także. I nie będę pisał, że pracuję kiedy chcę i tak dalej. Mógłbym, ale to żadna linia argumentu, bo i tak, żeby zarobić, muszę pracować jak najwięcej, a każde parę dni wolnego jest już odczuwalne na przychodach.

Gdy rzecz przenosi się natomiast na markę o globalnym zasięgu, która sprzedaje coraz słabsze i pełne felerów produkty, obstając wciąż przy podobnym, nie małym pułapie cenowym - to chyba nie jest dobre. Ustalmy że Porsche nigdy nie będę miał, bo "jestę biedakię" ale np. dla Pana z pensją 15000 euro/miesiąc rodzą się już chyba jakieś wnioski po takim filmiku. Tak samo napływają do mojej głowy, mam chyba prawo o tym napisać. Że piszę nie przebierając w słowach :?: Bo jestem bardzo zły na takie praktyki i stoję zawsze w mocnej opozycji do takowych. Tylko w Polsce pisząc czy mówiąc swoje krytyczne zdanie, z miejsca jest się posądzanym o ból dupy, stres, złą prace i ogólnie nie udane życie. Niech Was żony żony wrzucą do wanny w śmingus-dyngus, złośliwce Wy jedni :wink:

PS: Zapomniałem to wszystko napisać z włączonym caps-lockiem, ale to efekt pełnej spiny na jakiej jestem :P
                                                Wesołych Świąt :spoko
                                                Artur

Komentarz

• Agamek12
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 9935
                                                  • Ford

r2r, optymizmu więcej, radości Wiosna idzie, wszystko budzi się do życia, ludzie są uśmiechnięci, mają coraz to fajniejsze plany... Po co ta nieustająca krytyka niemal wszystkiego?

PS: skąd ten pomysł na to, że mnie może stresować zbliżający się przebieg 200kkm? I komu ten domniemany(!) "fakt" tak poprawia humor? Mam nadzieję, że Tobie w szczególności
                                                  Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...