Powiedzcie mi skąd to się bierze?
Chyba żadna inna marka nie wzbudza takich negatywnych komentarzy w sieci.
Gdzie nie spojrze na jakis artykuł czy fanpejdz skody to masa wrzutów i obraźliwych tekstów.
Piszą to frustraci których nie stać na nowy samochód, czy jeżdżacy rozpadającymi się bemkami czy jak?
Gdzie nie spojrze na jakis artykuł czy fanpejdz skody to masa wrzutów i obraźliwych tekstów.
Piszą to frustraci których nie stać na nowy samochód, czy jeżdżacy rozpadającymi się bemkami czy jak?
To nie takie trudne.. Pewna niechęć bierze się z tego że jak ktoś kupuje nową Skodę to potem ma na to argumenty takie: duuuży bagażnik, wieeelki bagażnik, przestronne wnętrze, mało pali i... tego... i to w sumie tyle. A dla wielu ludzi to cechy nudne jak flaki z olejem :szeroki_usmiech O ile O3 kombi jeszcze przynajmiej może się podobać a rs budzić jakieś "sportowe" emocje to np. fenomemem dla mnie jest zakup Fabii, nosz to kurna jak się na własne życzenie samemu do grobu już położyć. To beznadziejna NUDA. No i potem jest hejt, zapewniam że nie pochodzi on od osób których nie stać na Fabię :szeroki_usmiech
E tam. Wszędzie są hejty o każdej marce. Rozwali się jakiś małolat w BMW pójdzie hejt na BMW, pójdzie info, że Skoda dobrze się sprzedaje to pójdzie hejt na Skode, będzie artykuł o dziadowych silnikach TDI, pójdzie hejt na Passerati, Golfy, Mirasa i jego ukochane TDI także nie ma co się przejmować. Jedynie żal tych ludzie co nie mają co robić i piszą wszędzie takie gówno. Jak to się mówi HEJTERS GONA HEJT!
Mihau +1
Mamy społeczeństwo jakie mamy. Pełno frustratów, ludzi, którzy sami nie mają wiele bo nie stać ich na wiele, bo często nie stać ich na wykrzesanie z siebie energii aby wziąć się za robotę - takie obciążenie "genetyczne" sporej części Polaków. Pełno takich ma dostęp do sieci bo to coraz tańsze i siedzi cały dzień przed kompem na raty i stuka przy każdym artykule swoje żale.
Czy to skoda , czy inne wozidło.... chciałby taki kupić sobie świeże auto ale nie stać to "pojeżdża" sobie po klawiszach i z żalem patrzy na swojego styranego starego golfa ( nie mam nic do starego golfa) na parkingu i mu żal dupę ściska. Olać troli. :szeroki_usmiech
Ja natomiast widzę tu typowo polską zawiść. Komuś się powiodło (w tym przypadku Czechom) ? no to trzeba go, zaszczuć, zniszczyć, obsobaczyć.
Takie typowo polskie piekiełko :evil:
Również jestem tego zdania, że na każdą markę jest hejt, w sumie nie tylko na markę ale również na to czym auto jest napędzane. Masz Diesla? Jeździsz traktorem, masz LPG to masz kuchenkę a posiadacze samych benzynek jacy frajerzy, że tyle bulą za paliwo a oni twierdzą jacy to nie są bogaci bo na benzynie jeżdżą. Jest dużo takich przykładów. Większość Polaków uważa, że to co oni mają to jest najlepsze, jakie to auto mają itp. a w rzeczywistości siedzą i płaczą jakie mają gówno Gdyby człowiek się przejmował takimi bzdetami trzeba by założyć płaszcz tyłem na przód i oddać się do specjalnej placówki :P
P.S. Ile znacie osób, którzy powiedzieli, że ich auto się psuje zamiast "leje i jeżdżę"? :P
Hejt jest naszą narodową dyscypliną sportu.
Jesteśmy w tym najlepsi na świecie.
Hejtujemy Prezydenta, Premiera (niezależnie od opcji politycznnej), Papierza, niezależnie skąd pochodzi.
Adama Małysza hejtujemy jak wygrywa i jak jest nieco gorzej.
Roberta Kubicę, choć nigdy w historii nie mieliśmy takiego kierowcy.
Justynę Kowalczyk, która ze złamaną nogą zdobywa olimpijskie złoto - a co ma mieć lepiej, niż Małysz czy Papierz...
Mam wrażenie, że jako naród niewiele więcej potrafimy, niż hejtować...
Jeśli jesteś na to wrażliwy, to pomyśl sobie do przeżywają zadowoleni użytkownicy Dacii.
P.S. Ile znacie osób, którzy powiedzieli, że ich auto się psuje zamiast "leje i jeżdżę"? :P
Trafiłeś w samo sedno
Osobiście znam jedną osobę - siebie
Jak ktoś pyta to walę prosto z mostu - "auto ma swoje lata i zawsze coś się wysypie bo to normalne". Ja mam tą świadomość, że nie ma aut niewymagających wkładu finansowego.
Ja nie mam kompleksów jeżdżąc z kura na klapie, mam to głęboko w dupie co inni myślą o skodzie, lubię skodzinę i jak na razie jakoś nie mam ciśnienia na zmianę mimo że juz ponad 5 lat nią jeżdżę.
Często też jeźdżę x5 i tak samo fajnie się prowadzi jak skoda z tym że w x5 bardziej skrzypią plastiki :lol:
ja jak wyżej, mam już siódmy rok. Żeby tylko lepiej to rozprowadzenie powietrza pomyśleli :-) Następne to nie wiem co będzie- musi mnie moja wkurzyć mocno, żebym ją popchnął :-))
Rzeczywiście, dla niektórych Skoda to synonim wiochy, nie wiem, czy dlatego, że czeska (mają taki śmieszny język, to i samochody śmieszne ). Bo chyba nawet nie bierze się to z faktu mało "prestiżowej" marki, no bo taki Hyundai czy Kia chyba bardziej prestiżowe nie są, a jakoś mniej po nich jeżdżą. Wielu też kojarzy Skodę z siermiężnymi autkami z czasów komuny, ale z drugiej strony, z żadnym "demoludzie" wtedy lepsze nie powstawały. Spotkałem też opinię, że Skoda to VW dla ubogich "kupią sobie Skodę i wydaje im się, że mają VW". Ja nie mam tego problemu. Za porównywalną kwotę mogłem kupić Golfa Varianta, ale nie kupiłem bo był w tamtym momencie wyjątkowo paskudnym autem, Skoda była zwyczajnie ładniejsza. Wiele też niestety wynika z naszych polskich kompleksów, niektórzy leczą je za pomocą znaczka na masce auta, nawet, jeśli to auto na 15 lat, to cztery pierścienie na klapie lepiej przedłużają fiuta, niż zielona kura No bo mają "zachodni" samochód. Wiele osób powiela opinie, choć Skodą nigdy nie jechali. Już paru moich znajomych po przejechaniu się ze mną mówiło - ty, ta skodzina całkiem fajnie wykończona, i kopa ma niezłego
A tak poza tym, jak już poprzednicy pisali, już taka natura Polaka, że będzie hejtował wszystko. Nie potrzeba tu wcale Skody. Wystarczy na jakimkolwiek portalu poczytać komentarze pod jakimkolwiek artykułem. 90% wpisów to złorzeczenia i narzekania. Nie budują autostrad - źle, budują - jeszcze gorzej, bo na pewno przekręty robią. Dziurawe ulice - źle, remontują ulice - jeszcze gorzej, bo przez weekend trzeba objazdem pojeździć. Przykłady można mnożyć w nieskończoność.
voytek, zapomniałeś jeszcze, że Skodą jeżdżą kapeluszniki :P
Jak widać po statystykach sprzedaży Octaviami ludzie jeżdżą głównie służbowymi, więc mają do nich jako do aut stosunek analny, bo nie oni wybierali, dostali białą a częściej srebrną (bo lepsza do odsprzedaży) 1.6 tdi Active i tyle. Jak szef ludzki to za firmową kasę dołożył cb radio.
A co do Fabii to sprawa oczywista że jeżdżą nią kapelusznicy w wieku niezbyt młodzieńczym :wink: (oprócz przedstawicieli handlowych firm które nie dopieszczają swych repów aż Octaviami :szeroki_usmiech )
Czesc, mam na imię Janusz, mam wąsy i jeżdżę skodą w kapeluszu
Nie no ja się nie przejmuję, jestem mega zadowolony ze swojej octavki.
Po prostu się dziwie skąd takie pomysły że to auta dla dziadków w kapeluszach, ludzi ze wsi, nudziarzy...
Przecież pomijając najtansze marki i klase premium, to marka to marka.
W czym niby Skoda jest gorsza od Opla, Chevroleta, Hyundaia etc?
W czym niby Skoda jest gorsza od Opla, Chevroleta, Hyundaia etc?
A dlaczego zaraz gorsza? Skoda jest lepsza!!!
Przyszedł do mnie do roboty gość z serwisu Hultaja więc spytałem go co by mi polecił z tej marki dobrego. Odpowiedź: A po co DOBRE zamieniać na byle co? :lol:
Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.
Córa kumpla też nabijała się ze mnie że dziadkowe auto kupiłem- a teraz jak gdzieś na dwa auta lecimy to się do mojego pakuje (Toyota już jest beeee bo jak to stwierdziła trzeba się nogą odpychać żeby jechała)
I przyznaje się że mówię że Skoda to taki tańszy VW, ale mam to w nosie. Ma jeździć i tyle. A że znaczka nie ma na masce? Ehh nie popadajmy w skrajność...
Druga sprawa- jesteśmy pretensjonalnym społeczeństwem, nic nam nie pasuje, nawet to że Skoda bije rekordy sprzedaży. Ale zawsze tak było że trzeba pluć na tych co się im lepiej powodzi.
P.S Nie mogłem się opanować
Wyczesana ta emotka jest
U mnie w pracy jest jakiś wielki hejt ogólnie na skody. Co trochę słyszę porównywanie O2 FL czy ogólnie Octavii do np Mondeo, Focusa czy Golfa. Jakie te inne są zajebiaszcze a skoda to siet. Moja O2 FL jest 4 Octavią w rodzinie i następna też będzie skoda. :wink: :twisted:
Jeśli kogoś bardzo bolą tego typu uszczypliwości to albo niech ma na to wyrąbane albo zmieni fure. Skody są świetnymi autami i oprócz użytkowników tych samochodów to samo powie większość mechaników.
Kiedyś rozmawiałem z właścicielem zakładu mechanicznego. Zapytałem go wtedy co by wolał O2 czy Passata B6. Właściciel powiedział, że odpowiedź jest prosta, wybrał by O2 ponieważ Passaty co chwila przyjeżdżają z jakąś usterką, natomiast jak O2 się pojawi w warsztacie to jest święto.
Tak jak użytkownicy Skody "hejtują" (kuźwa, co to za słowo???) użytkowników Passatów, BMW i innych Toyot, tak Ci odwdzięczają się tym samym... Ot, cała filozofia...
Komentarz