Czym jezdziliscie przed Occta?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

fiaty małe, duże, polonezy, opel astra gsi, toyota 4runner, obecnie octa II
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• pascal
      Rider
      • 2009
      • 510
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

1. cinquecento 900 sx
      2. opel corsa 1.4
      3. peugeot 206 1.4 HDI

Komentarz

• darektg
        Classic
        • 2009
        • 1

1.maluch
        2.polonez
        3.felicja
        no i octavia a obecnie autobusik bo octavka miala buummm :cry:

Komentarz

• bobas
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1676

1.Mitsubishi Playmuth (czy jakoś tak)
          2.BMW 735 + LPG
          3.Golf 3
          4.Peugeot 406
          5. Octavia <-- obecnie
          BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786

JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705

www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl

FB: Michał Storoniak

Komentarz

• jamaju
            Drive
            • 2009
            • 92
            • Octavia IV combi (NX5)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

1. Fiat 126p
            2. Fiat Uno 1.0
            3. Skoda Felicia 1.3
            4. Skoda Octavia 1.9
            Jest O3 Combi 1.4 TSI
            Była O2 Combi 1.9 TDI BXE

Komentarz

• madafaka
              Drive
              • 2009
              • 70

1. Daewoo Tico
              2. Hyundai Elantra 2.0
              3. Skoda Octavia 1.6 + pod"tlenek" lpg.
              3.5 FSO Warszawa 1971' (jeszcze nie jeżdżona ale projekt niedługo zostanie zakończony )

Komentarz

• kazik4x4
                RS
                • 2008
                • 2728

Niepoliczalna ilość Mietków (z racji pracy związanej z tą marką)- szacuję że ok 50szt. tych które miałe zarejestrowane, ok. 20 dostwaczaków też spod gwiazdy, a z tych które traktowałem bardziej osobiście to były takie wozy jak:

W201 czyli 190d
                W124 300d
                W140 600se
                W124 E300D
                W202 C36AMG
                W124 E500
                W163 400cdi

dwa przedostatnie do tej pory mam bo to rodzynki.

Gdzieś tam jeszcze przewinął się CC700 - bardzo wygodny wozik, wspominam super miło.

ale OI 4x4 zawsze chciałem mieć od kiedy się pokazała, szukałem, szukałem i kupiłem. No i scout ktory jest prawdziwym zimowym wozem z charakterem...

Jest sporo mietków z napędem 4x4 ale na prawdę żadnym z nich nie jeździło mi się tak dobrze jak Octami.

Komentarz

• arturas03
                  L&K
                  • 2009
                  • 1298
                  • Toyota
                  • AGN 1.8 20V 125 KM
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Peugeot 405
                  Fiat Siena
                  Renault Laguna
                  + cała kupa służbowych zaczynając od jednośladów poprzez quady, osobówki i ciężarówki a kończąc na Autosanie.
                  Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                  Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• kazik4x4
                    RS
                    • 2008
                    • 2728

Zamieszczone przez arturas03
                    Peugeot 405
                    Fiat Siena
                    Renault Laguna
                    + cała kupa służbowych zaczynając od jednośladów poprzez quady, osobówki i ciężarówki a kończąc na Autosanie.
                    Autosan... piękna maszyna, zwłaszcza z silnikiem Leylanda... z pełnym składem na pokładzie czasami nie słychać silnika. I ta kierownica z plastikową obwijką; i drewniana kratka pod nogami zamiast dywanika! Prowadziło się, prowadziło. Jelcz C317, Jelcz 325 Stetter, Tatra 148babcia Teraz ciężarówki a autobusy sa jak z kosmosu w porównaniu z tamtym taborem, ale morda się cieszy każdemu kto to prowadził choć raz!

Komentarz

• RALF
                      Elegance
                      • 2008
                      • 974

Zamieszczone przez kazik4x4
                      W202 C36AMG
                      też posiadałem. wspaniałe auto
                      aż mi się łezka w oku kręci jak sobie przypomne

Komentarz

• kazik4x4
                        RS
                        • 2008
                        • 2728

Zamieszczone przez RALF
                        W202 C36AMG
                        też posiadałem. wspaniałe auto
                        aż mi się łezka w oku kręci jak sobie przypomne
                        Skrzynia McLaren "6", jedynka do tyłu, blokowany dyfer i krótko mówiąc licznika brakuje))

Komentarz

• RALF
                          Elegance
                          • 2008
                          • 974

no nie wiem jak ty ale ja więcej niż 250 to sie bałem jechać

Komentarz

• kazik4x4
                            RS
                            • 2008
                            • 2728

Zamieszczone przez RALF
                            Obrazek
                            no nie wiem jak ty ale ja więcej niż 250 to sie bałem jechać
                            W C licznik się zamknął na over 280km/h czyli de facto nie wiadomo ile bo nie miałen navi ze sobą, ale w tym W124 E500 (tyle że na letnich kołach 17") udało mi się złamać 300 paki, navi pokazała 302km/h a na liczniku wskazówka była bliżej zera niż 260))))
                            Załączone pliki

Komentarz

• piotrek_os
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8162
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kazik4x4, czyżbys był "rekordowcem" predkości na OCP :diabelski_usmiech
                              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• aldam
                                L&K
                                • 2006
                                • 1036

kazik4x4,
                                Pamiętam , że jeździłem W201 chyba 3.0l benzyna (a może więcej nie wiem). Najciekawsze , że autko miało 3 biegowy automat.
                                I max do 100km/h
                                II max do 160km/h
                                III max do .....
                                Było ta kilkanaście lat do tyłu i juz nigdy nie spotkałem się z podobnym modelem.
                                Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• kazik4x4
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2728

Zamieszczone przez aldam
                                  kazik4x4,
                                  Pamiętam , że jeździłem W201 chyba 3.0l benzyna (a może więcej nie wiem). Najciekawsze , że autko miało 3 biegowy automat.
                                  I max do 100km/h
                                  II max do 160km/h
                                  III max do .....
                                  Było ta kilkanaście lat do tyłu i juz nigdy nie spotkałem się z podobnym modelem.
                                  W201 czyli tak zwana "190-tka" Miała trzy silniki benzynowe 2.0, 2.3, 2.6 do 1988r. w różnych wersjach z gaźnikiem i wtryskiem.
                                  W sierpniu 1988r. przeszła lifting razem z W124 "na szeroką listwę" i pojawily się również silniki benzynowe 1.8.
                                  Była też wersja specjalna Evolution z pakietem spojlerów i zawiasem AMG oraz dłubniętym silnikiem 2,3l 16V.
                                  Skrzynia automat o której piszesz była w większości montowana z silnikami 2.6E. Jeździła trochę jak amerykaniec, ale wrażenia były OK. W końcu lat osiemdziesiątych posiadanie mietka w benzynie wystarczało do objechania niemal każdego na trasie.

Komentarz

• Viniu
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 517

W124 E500
                                    W 124 e500 do nie dawna jeszcze był głównym pojazdem Niki Laudy, takim na co dzień. Więc to o czymś świadczy.

Generalnie od kiedy sięgam pamięcią byłem wielki fanem MB głównie w wersjach coupe: na mojej top liście zawsze będą wersje CE w123 czy w124, ale przede wszystkim r129, czyli po naszemu SL... Jeśli kiedykolwiek będe na tyle obrzydliwie bogaty, aby móc sobie pozwolić na dowolny samochód świata, to będzie to właśnie MB r129 w wersji cabrio :diabelski_usmiech
                                    Pozdrawiam

Komentarz

• kazik4x4
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2728

Zamieszczone przez Viniu
                                      W124 E500
                                      W 124 e500 do nie dawna jeszcze był głównym pojazdem Niki Laudy, takim na co dzień. Więc to o czymś świadczy.
                                      :diabelski_usmiech
                                      Na codzień to tylko Lauda może jeździć - mnie na to nie stać)) Tylko w słoneczne dni, nie ukrywam że na lans)) Cb nie wożę, bo by mnie zakrakali pytaniami. Kiedyś pod galerią mokotów facet stał ponad wie godziny żeby ze mną pogadać i nakłonić mnie do sprzedaży, wymieniliśmy telefony ale od razu powiedziałem żeby się nie spodziewał wcześniej niż za 25 lat i żeby zbierał sos))
                                      A tak na serio to zaopatrzyłem się we wszelakie ori filtry, klocki, gumki itp pierdoły żeby wóz był tip-top oryginał.
                                      A co do jazdy to rzadko go wyprowadzam, i tak jak pisałem tylko przy dobrej pogodzie.
                                      Ogólnie wóz skonstruowany we współpracy z Porsche (zawieszenie, hanulce, przeniesienie napędu) i w ich fabryce składany więc to nie jest zwyczajny mietek jakich tysiące.
                                      Szkoda zniszczyć taki środek...
                                      Załączone pliki

Komentarz

• RALF
                                        Elegance
                                        • 2008
                                        • 974

stare merce to jednak było cos , nowe np. w211 to szmelc w którym co chwila pada elektryka
                                        u mojego ojca w w202 220D pękło magiczne 260 tyś , a środek auta wygląda jak by dopiero co wyjechał z salonu. podsufitka jak nowa. nie mówiąc już o elementach drewnopodobnych.
                                        a u mnie w skodzie. podchodzi pod 180tyś i skóra już pod męczona, plastiki powycierane itp mankamenty

Komentarz

• sew1981
                                          RS
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2009
                                          • 10918
                                          • Fiat

kazik4x4, taz mialem cc700...ale ten cytat mnie zdziwil:
                                          "Gdzieś tam jeszcze przewinął się CC700 - bardzo wygodny wozik, wspominam super miło."....nie wiem co wygodnego widzisz w tym. ja widze praktycznosc i ekonomie tylko

[ Dodano: Sob 12 Gru, 09 11:07 ]
                                          a tak poza tym to gratki e 500 ty, mam respekt do tych wozow i do starych m5 tek to byly wozy klasyczne i mega powerowe

[ Dodano: Sob 12 Gru, 09 11:10 ]
                                          a szczerze to mi po glowie chodzi okular w 320 cdi...to chyba dobre autka prawda?

Komentarz

• kazik4x4
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2728

Zamieszczone przez sew1981
                                            kazik4x4, taz mialem cc700...ale ten cytat mnie zdziwil:
                                            "Gdzieś tam jeszcze przewinął się CC700 - bardzo wygodny wozik, wspominam super miło."....nie wiem co wygodnego widzisz w tym. ja widze praktycznosc i ekonomie tylko
                                            Miałem go w tym samym czasie co W201 evoI i była kolosalna różnica przy wsiadaniu. Do W201 żeby wsiąść trzeba było najpierw prawą nogę przełożyć pod kierownicą, pochylić się do przodu, lędziwiami ominąć kubełki.... a do CC wsiadało się jak na krzesło za stołem)) Do jazdy po mieście idealny.

Co do okulara 320CDi to dobra opcja, bo I Mercedes, po II diesel, po III Mercedes, po IV diesel....))) i tak w kółko.
                                            Jakbyś jednak był zainteresowany W211 270CDI 2003r. srebrny to może miałbym dla Ciebie ofertę) Ale muszę sprawdzić jeszcze czy jest. Ale za wóz ręczę.
                                            Pierwszy właściciel był pedantem, fanatykiem mietków, nawet na wymianę żarówek jeździł do serwisu, drugi miał go jakiś rok czasu ale równocześnie miał ze 3-4 inne wozy więc go raczej nie zmasakrował. Wóz widywałem 2-3 razy w tygodniu więc miałem pogląd na bieżąco.

Komentarz

• marbab
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 4713
                                              • Fiat
                                              • BMM 2.0 TDI 140 KM

Niezbyt bogata historie mam bo przed Octavka tylko smigalem Ibiza 2001 ale w Dieselku . Oczywiscie Octavia to zupelnie inna liga wiec bez porownania.
                                              Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                                              Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• Jac_ek
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 1733

Więcej niż 1500km zrobiłem samochodami:
                                                Łada 2107
                                                Fiat 125p
                                                Fiat 126
                                                Nissan Sunny
                                                Fiat CC 700 (niezłe hamulce - mała masa) i Sporting
                                                Fiat UNO
                                                Ford Fiesta RHD
                                                Ford Focus I (świetne zawieszenie i trzymanie drogi) RHD
                                                Skoda Fabia
                                                Citroen C3
                                                Citroen C5 (krążownik szos - 600 km w 7:30h, bez wysiłku ze średnim spalaniem ~6.5l)
                                                Renault Kangoo
                                                Toyota Corolla

Plus jeszcze kilkanaście "przejażdżek" mniej niż 50 km ;-)
                                                Volvo 760, 850 T5 (220KM), Saab 9^5, Jeep Grand Cherokee V8, Wrangler, Porsche 911, Alfa 157, Fiat Ritmo, Landrover Defender, Discovery, Polonez, Felicja, kilka mercedesów, traktorów, wózek widłowy, i trochę na motorze tez pojeździłem.

Ba nawet sobie polatałem za sterami z kumplem więc mam 1h na Socata tampico i chwilę na An-2

Jakoś ławto mi przychodzi jazda samochodami, również bez problemu przesiadłem się na ruch lewostronny (ponad 2k Km). ogólnie lubię jeździć i mnie to nie męczy
                                                - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• mozgi
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1128
                                                  • Octavia I (1U2)
                                                  • AKL 1.6 MPI 101 KM

Jac_ek :shock:
                                                  ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
                                                  Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• Jac_ek
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 1733

od 16 roku życia, zawsze jak jechałem gdzieś z Ojcem za miasto (to na mało uczęszczanych drogach) była przesiadka (kiedyś ruch był zupełnie inny). Prawo jazdy zdane w pierwszym możliwym terminie (1994) i za pierwszym razem. I każda okazja dobra żeby się pokręcić, jeszcze kiedyś na bemowie (tam gdzie dziś szkola bezpiecznej jazdy i WORD) itd...

A i jeszcze BMW 520 też raz jechałem, na próbe po trasie - ale słabo się zbierał ;-)
                                                    - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

Pracuję...