satoot, Z tego ,co czytam na zaprzyjaźnionym forum koledzy chwalą sobie Sunny.
Krótkofalówki i Walkie-talkie
Zwiń
X
-
Krótkofalówki i Walkie-talkie
Witam!
Planuje zakup Walkie-talkie Midland GXT-800VP4 do samochodu wraz ze znajomymi ale również na narty itp. może ktoś używa takie go sprzętu. Interesuje mnie opinia ? Jaki zasięg i ogólnie funkcjonalność. Z może ktoś używa czegoś innego co jest godne polecenia????
PozdrawiamPerfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Uniden PC68XL+SIRIO AS-100
-
-
mizerd, Ja uzywam motoroli Motorola T5622, ale przyznaje,ze jestem zawiedziony jakoscia,ciagle siada przycisk od nadawania.
Wczesniej mialem koreanca,to byla kompletna porazka.
Dobre radiotelefony walkie talkie sa powyzej 500-600zl-tansze to tandetna zabawka.
Co do Twojego Midland'a - nie znam tego modelu,ale ja przy swojej 4 watowje Mitoroli mam 3-4 km w otwartym terenie,wiec w te 41 km z 5 watow jakos nie chce mi sie wierzyc...
Pozdrawiam
Lashlo
Komentarz
-
-
Witam,
Używam tych midlandów w troszkę innych celach, ale testowaliśmy też w samochodach. Zasięg to do 2km w otwartym terenie, lekko pofalowanym bez wzajemnej widoczności. Oba radia w poruszających się w tym samym kierunku samochodach. W terenie zabudowanym to już tragedia, ok 700m i to zależy od położenia budynków.
Słabą stroną radia jest antena, niestety nie jest wymienna. Można założyć gniazdo do anteny.
Musisz pamiętać, że pasmo którego używają te radia jest u nas zajęte głównie przez TPSA do obsługi telefonii po radiu (na niektórych wioskach). Tak więc ilość wolnych kanałów jest ograniczona. I oczywiście jest nielegalne.
Komentarz
-
Komentarz