Krótkofalówki i Walkie-talkie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szymek_awf
    Classic
    • 2008
    • 32

satoot, Z tego ,co czytam na zaprzyjaźnionym forum koledzy chwalą sobie Sunny.
  • mizerd
    Ambiente
    • 2007
    • 151

Witam!
    Planuje zakup Walkie-talkie Midland GXT-800VP4 do samochodu wraz ze znajomymi ale również na narty itp. może ktoś używa takie go sprzętu. Interesuje mnie opinia ? Jaki zasięg i ogólnie funkcjonalność. Z może ktoś używa czegoś innego co jest godne polecenia????
    Pozdrawiam
    Perfect Service by DobryGrześWawa
    Octavia 1,9 BXE 105 KM
    Uniden PC68XL+SIRIO AS-100

Komentarz

• Lashlo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1455

mizerd, Ja uzywam motoroli Motorola T5622, ale przyznaje,ze jestem zawiedziony jakoscia,ciagle siada przycisk od nadawania.
      Wczesniej mialem koreanca,to byla kompletna porazka.
      Dobre radiotelefony walkie talkie sa powyzej 500-600zl-tansze to tandetna zabawka.
      Co do Twojego Midland'a - nie znam tego modelu,ale ja przy swojej 4 watowje Mitoroli mam 3-4 km w otwartym terenie,wiec w te 41 km z 5 watow jakos nie chce mi sie wierzyc...
      Pozdrawiam
      Lashlo

Komentarz

• miodzik
        Drive
        • 2007
        • 93
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Witam,

Używam tych midlandów w troszkę innych celach, ale testowaliśmy też w samochodach. Zasięg to do 2km w otwartym terenie, lekko pofalowanym bez wzajemnej widoczności. Oba radia w poruszających się w tym samym kierunku samochodach. W terenie zabudowanym to już tragedia, ok 700m i to zależy od położenia budynków.
        Słabą stroną radia jest antena, niestety nie jest wymienna. Można założyć gniazdo do anteny.

Musisz pamiętać, że pasmo którego używają te radia jest u nas zajęte głównie przez TPSA do obsługi telefonii po radiu (na niektórych wioskach). Tak więc ilość wolnych kanałów jest ograniczona. I oczywiście jest nielegalne.

Komentarz

• Lashlo
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1455

miodzik, http://www.allegro.pl/item354422865_...eg_41_km_.html
          dla mnie to kit

Komentarz

Pracuję...