Witam.
Temat zalozylem poniewaz stary byl bardzo chaotyczny i ciezko bylo sie czegokolwiek domyslic
Autko to Octavia I '99 rok 1,8T AGU.
zalozenie bylo takie, ze ma to byc naglosnienie, ktore mnie bedzie cieszylo, oraz ktore zbudowalem sam. Dzieki za rady przede wszystkim dla Nexusa i Adamu, ktorzy troche mi wyjasnili.
Jak narazie tocze ciagla wojne z montazem
Wiekszosc sprzetu zamontowana i gra lecz jeszcze nie zabudowana.
Czy bedzie kiedys koniec ? Nie wiem :diabelski_usmiech
Sprzet w opisie, ale mniej wiecej przedstawie jak to wyglada
Woofery Morel Dotech MKII6 w wygluszonych drzwiach (troszke kombinowalem z zywica)
Tweetery Morel MT23 powedruja na pewno w specialnie wykonane i ukierunkowane miejsca na slupkach
Wszystkie kable zostaly oplecione specialna plecionka w celu zabezpieczenia i ze wzgledu na walory estetyczne :diabelski_usmiech
zwrotnice narazie pozostaly bez zmian, ale na poczatku czerwca wybieram sie w jedno miejsce w celu zrobienia nowych (na torze tweetera zostal zmieniony kondensator) to niestety fotki przed modyfikacja
Akumulator, tutaj sie troszke zmieni...
i wskoczy taka klema jeszcze
W bagazniku narazie balagan ale ogolnie sprzet juz gra
od rozdzielacza do kazdego z kondensatorow w celu bezpieczenstwa po drodze zostanie zamontowana taka oprawka z bezpiecznikami
tak wyglada zamontowane wszystko w bagazniku (troszke balaganu jest ale zostanie wszystko obite materialem oraz zabudowane)
No i na sam koniec radyjko
ciezko bylo upchac tyle kabli w tyle ale udalo sie :diabelski_usmiech
auto zostalo wygluszone tj. drzwi, bagaznik, podloga
Wrazenia z odsluchu!?
Przede wszystkim detalicznosc wg. mnie woofery nadaja sie do kazdego rodzaju muzyki oprocz muzyki klubowej :twisted: , subwoofer i monoblock potrzebuja czasu zeby sie wygrzac wiec nic nie napisze na ich temat ... ogolnie wrazenia bardzo pozytywne 8) zobaczymy co dalej ... Mi sie podoba
P.S. Wszelka krytyka, sugestie i pomysly mile widziane (bede wiedzial na co zwrocic uwage w poprawkach)
C.D.N.
[ Dodano: Sob 19 Lip, 08 19:16 ]
W miare mozliwosci czasowych troszke sobie dlubie (niewiele ale zawsze cos)
ostatnio walcze z zabudowa bagaznika, porzadkiem z platanina kabli w bagazniku i zamontowalem kleme ...
Klema
Morele w drzwiach:
bagaznik:
Dodam, ze do sonki bedzie montowany nowy laserek, ktory czeka juz sobie w pudeleczku ale nie mam kiedy go podrzucic do przekladki :/
CDN...
[ Dodano: Nie 20 Lip, 08 22:32 ]
Jeszcze raz sprobuje bo cos zdjecia sie nie zalaczyly
edit by paf - zdjęcia przeniesione do wpisu z 19. lipca - już widać
[ Dodano: Pią 14 Lis, 08 22:56 ]
No i trafil nowy klocuszek taki oto Helix A4 Competition
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
ziutsane, nie będzie za ciepło piecykom w takiej obudowie? Słyszałem, że powinny mieć dostęp do "świeżego powietrza", ale sam się nie znam.
Poza tym całość prezentuje się bardzo ciekawie
najlepsze jest to, ze to prawda
tego typu radia, tej klasy mozna wymienic na palcach jednej reki :P
P.S. w planach wg. kolejnosci :
-krojone na wymiar zwrotki dla systemu przedniego
-doprowadzenie zasilania do porzadku (kable 35 mm kwadrat plus i minus z aku, nowa klema minusowa, nowa rozeta rozdzielajaca przy aku z bezpiecznikami)
-Poszukiwanie odpowiedniego jak najszybszego malego suba dla uzupelnienia przodu
a co dalej ? Czort wie :diabelski_usmiech
- no i moze zmiana kabla rca na druga pare mc60 na suba ...
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Chodzi Ci nexus o odpowiedni przekrój przewodów, zasilającego jak również masowego. Przewód masowy poprowadzony bezpośrednio z akumulatora i oczywiście odpowiednio dobrane zabezpieczenia przeciw prądowe
Ale taki dodatkowy stabilizator nie zaszkodzi, a już jak będzie potrzebne troszeczku więcej mocy. A jak wiadomo różnie to z samochodami bywa
ziutsane, nie znam się na audio możesz mi po krótce wytłumaczyć co jest takiego wyjątkowego w tym "głośniku", bo szczerze powiem niewiele przypomina głośnik :wink:
Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz