Zamieszczone przez Johnny_B
Moja instalka cz.2
Zwiń
X
-
Moja instalka cz.2
Witam.
Temat zalozylem poniewaz stary byl bardzo chaotyczny i ciezko bylo sie czegokolwiek domyslic
Autko to Octavia I '99 rok 1,8T AGU.
zalozenie bylo takie, ze ma to byc naglosnienie, ktore mnie bedzie cieszylo, oraz ktore zbudowalem sam. Dzieki za rady przede wszystkim dla Nexusa i Adamu, ktorzy troche mi wyjasnili.
Jak narazie tocze ciagla wojne z montazem
Wiekszosc sprzetu zamontowana i gra lecz jeszcze nie zabudowana.
Czy bedzie kiedys koniec ? Nie wiem :diabelski_usmiech
Sprzet w opisie, ale mniej wiecej przedstawie jak to wyglada
Woofery Morel Dotech MKII6 w wygluszonych drzwiach (troszke kombinowalem z zywica)
Tweetery Morel MT23 powedruja na pewno w specialnie wykonane i ukierunkowane miejsca na slupkach
Wszystkie kable zostaly oplecione specialna plecionka w celu zabezpieczenia i ze wzgledu na walory estetyczne :diabelski_usmiech
zwrotnice narazie pozostaly bez zmian, ale na poczatku czerwca wybieram sie w jedno miejsce w celu zrobienia nowych (na torze tweetera zostal zmieniony kondensator) to niestety fotki przed modyfikacja
Akumulator, tutaj sie troszke zmieni...
i wskoczy taka klema jeszcze
W bagazniku narazie balagan ale ogolnie sprzet juz gra
od rozdzielacza do kazdego z kondensatorow w celu bezpieczenstwa po drodze zostanie zamontowana taka oprawka z bezpiecznikami
tak wyglada zamontowane wszystko w bagazniku (troszke balaganu jest ale zostanie wszystko obite materialem oraz zabudowane)
No i na sam koniec radyjko
ciezko bylo upchac tyle kabli w tyle ale udalo sie :diabelski_usmiech
auto zostalo wygluszone tj. drzwi, bagaznik, podloga
Wrazenia z odsluchu!?
Przede wszystkim detalicznosc wg. mnie woofery nadaja sie do kazdego rodzaju muzyki oprocz muzyki klubowej :twisted: , subwoofer i monoblock potrzebuja czasu zeby sie wygrzac wiec nic nie napisze na ich temat ... ogolnie wrazenia bardzo pozytywne 8) zobaczymy co dalej ... Mi sie podoba
P.S. Wszelka krytyka, sugestie i pomysly mile widziane (bede wiedzial na co zwrocic uwage w poprawkach)
C.D.N.
[ Dodano: Sob 19 Lip, 08 19:16 ]
W miare mozliwosci czasowych troszke sobie dlubie (niewiele ale zawsze cos)
ostatnio walcze z zabudowa bagaznika, porzadkiem z platanina kabli w bagazniku i zamontowalem kleme ...
Klema
Morele w drzwiach:
bagaznik:
Dodam, ze do sonki bedzie montowany nowy laserek, ktory czeka juz sobie w pudeleczku ale nie mam kiedy go podrzucic do przekladki :/
CDN...
[ Dodano: Nie 20 Lip, 08 22:32 ]
Jeszcze raz sprobuje bo cos zdjecia sie nie zalaczyly
edit by paf - zdjęcia przeniesione do wpisu z 19. lipca - już widać
[ Dodano: Pią 14 Lis, 08 22:56 ]
No i trafil nowy klocuszek taki oto Helix A4 Competition
Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
-
-
dla mnie bomba pozdrawiam super wzmacniacz słupki miodzio pewnie teraz następny zakup to nowe radyjko ?OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
MOJE CAR AUDIO
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068
Komentarz
-
-
najlepsze jest to, ze to prawda
tego typu radia, tej klasy mozna wymienic na palcach jednej reki :P
P.S. w planach wg. kolejnosci :
-krojone na wymiar zwrotki dla systemu przedniego
-doprowadzenie zasilania do porzadku (kable 35 mm kwadrat plus i minus z aku, nowa klema minusowa, nowa rozeta rozdzielajaca przy aku z bezpiecznikami)
-Poszukiwanie odpowiedniego jak najszybszego malego suba dla uzupelnienia przodu
a co dalej ? Czort wie :diabelski_usmiech
- no i moze zmiana kabla rca na druga pare mc60 na suba ...Radio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
albo i tak robia 5m mc90 ?
kleme na stronie www.essa.com.pl w artykulach stinger
kosztuje cos kolo 160 zlRadio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
Chodzi Ci nexus o odpowiedni przekrój przewodów, zasilającego jak również masowego. Przewód masowy poprowadzony bezpośrednio z akumulatora i oczywiście odpowiednio dobrane zabezpieczenia przeciw prądowe
Ale taki dodatkowy stabilizator nie zaszkodzi, a już jak będzie potrzebne troszeczku więcej mocy. A jak wiadomo różnie to z samochodami bywa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsane...krojone na wymiar zwrotki dla systemu przedniego...
Podoba mi się nakład pracy włożony w stworzenie tego systemu.
Życzę powodzenia.
A.Give me your secrets Bring me a sign
Give me a reason To walk the fire
Moje auto:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=16707
http://picasaweb.google.com/havvrane...DIAHFHawranek#
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6zurcio, to do niedawna jeden z najlepszych subwooferów dostępnych na rynkuNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
Komentarz