Pisze w off topic zeby nie zaśmiecać w konkretnym dziale. A wiec tak chcem kupić jakies tanie CB+antene - jest tego pełno na allegro (ten zestaw ma być w drugim aucie, którym bede jeździł sporadycznie - a, ze jestem przyzwyczjony do jazdy z radiem, a ze swojego auta nie bede wyciagał bo mam zamocowane chciałbym coś kupić.
Sa jakies cobry, TTI np. http://www.allegro.pl/item359514094_...m_gratis_.html i inne jakies modele - moze ktoś z Was ma cos takiego....
antene sobie wg mnie daruj
ostatecznie kup lepiej antene sunkera ok 1m - da sie nawet z tym jezdzic, bo ostatnio kupilem i testowalem, slychac troche mniej niz na ML145 i jakby troche wiecej szumow, ale nie ma tragedii
radio...
sam sie zastanawialem na sunkerem pierwszym na jakis "zapas", mialem okazje w niedziele posluchac, szumi troche, nie mialem go na dluzej, zeby potestowac, wiec sam nie mam odniesienia, bo slyszalem go u goscia w aucie, na jego antenie itp.
Mam TTI 880, tez szumi, nie jakos istotnie mniej niz ten sunker wydaje mi sie
Moim zdaniem nie ma co kombinowac. Zamiast wydac 300zl za cos "sredniego" lepiej od razu przeznaczyc 600zl i kupic jakiegos presidenta z ML.
Ja kupilem Lafayette i po miesiacu zmienilem na Presidenta-roznica jest powalajaca a Lafayette lezy sobie w garazu.
Uwazam,ze lepiej kupic od razu dobry zestaw,bo i tak po jakims czasie bedzie zamiana na lepszy sprzet.
Przemysl temat piotrek_os,
Maicroft, no to smieszne jest.. sam mam hustera w uniaku i przed strojeniem była mega kupa... teraz jest lepiej ale musze znów stroic bo zmieniłem kabel od anteny i zrobił sie szumofon..
No własnie... Zresztą wystarczy wziąc radyjko podjechać do serwisu i sprawdzic czy zostało dobrze przestrojone na nasze kanały... Z tym ponoc był kiedys problem i jeden z dystrybutorów zawalał przestrajanie. Dlatego odebrano homologacje. Teraz jest ok ale Uniden niema przedstawicielstaw które by zawalczył o ponowne badanie...
Zresztą w PL i tak nikt tego nie sprawdza i niema sygnałów że komus odebrano radyjko.
pzdr
Komentarz