Nie bierz Leona bo potem nie będziesz chciał wrócić do BFQ! :szeroki_usmiech
WYMONTOWANIE RADIA STREAM ORAZ WTYK AUX
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
WYMONTOWANIE RADIA STREAM ORAZ WTYK AUX
Jak mam sprawdzic gdzie moge podłączyć MP3, nie mam wyjścia do podpięcia w podłokietniku a mam tę funkcje w manu radia. Jak mam wymontowac radio (zdjąłem zaslepki, wykręciłem 4 sruby, kawałek wychodzi i potem blokuje sie na górze chyba o ramke radia wraz z klimatronikiem) czyżbym musiał zdjąć całą ramke? Czy ktoś to robił?
-
-
a z tyłu radia bedzie jakies gniazdo AUX, bo ja tylko po to chcę wyjąc radio żeby wyciągnąc przewód z dniazdem AUX
Komentarz
-
colmar, AUX jest częścią wtyczki radia. Po prostu odpowiednie 3 piny trzeba podłączyć. Opis wtyczki już podawałem kiedyś na forum.
Komentarz
-
-
-
MAm koledzy pytanko? sprawa ta sama co kolegi colmara z tą że różnicą że mam zamontowany wzmacniacz. Czy w związku z tym nie jest tak że mam już AUX zajęty ? a jeśli tak czy mam możliwość jakość wyprowadzić wyjście pod ipoda?
dzięki za odpowiedzZadowolony użytkownik Skody
Komentarz
-
misiekman, no ale wzmacniacz chyba się nie podpina pod AUX, bo to jest wejście, a nie wyjście i to takie dość słabe jeśli chodzi o jakość. Najprościej wyjąć radio (10minut roboty) i sprawdzić.
Komentarz
-
No właśnie tak zrobięZamieszczone przez "shadoNajprościej wyjąć radio (10minut roboty) i sprawdzić.
Zadowolony użytkownik Skody
Komentarz
-
misiekman, tylko uważaj na plastiki, bo z doświadczenia wiem, że lubią pękać w niskiej temperaturze, a tej ramce jest bardzo dużo uchwytów, które mogą to zrobić.
Komentarz
-
haha wiem coś o tym bo już raz rozbierałem sprzęt jak mój mały wsadził mi dwie płyty do cd bo nie wiedział że tam nie ma zmieniarki :szeroki_usmiechZamieszczone przez shadomisiekman, tylko uważaj na plastiki, bo z doświadczenia wiem, że lubią pękać w niskiej temperaturze, a tej ramce jest bardzo dużo uchwytów, które mogą to zrobić.Zadowolony użytkownik Skody
Komentarz
-
misiekman, nawet nie wiesz ilu też włożyło 2 CD, a potem jechali z tym do ASO
Komentarz
-
Podepnę się pod temat ponieważ mam taki sam problem. Chcę podpiąć AUX IN w Stream'ie bez MP3 ale model z takim samym układem klawiszy jak w z MP3. Wyciągnąłem radio i na nalepce nie ma oznaczonych pinów pod AUX. Te miejsca są wolne. W radiu da się ustawić AUX ON/OFF, ale po kilku kliknięciach na klawisz CD wyskakują tylko napisy NO CDC i CD. Więc na kablu typu http://www.allegro.pl/item519468054_...pin_4xrca.html nie da się podłączyć AUX. Czy tego typu ustrojstwo http://www.allegro.pl/item531036321_..._mfd_plus.html z dopasowana inną wtyczką da się podłączyć w miejsce zmieniarki CD w Streamie? Proszę o podpowiedzi.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
AdamB, moim zdaniem jak z menu da się ustawić AUX on/off to i da się go podpiąć.
Komentarz
-
shado, kombinowałem z kablem z pierwszego linka ale nie wychodzi niestety.
Nalepka z mojego streama jest taka jak z tego linku http://www.octavia-vrs.com/technical/mfd2.html - nalepka dolna lewa Stream & Audience.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
AdamB, coś mi się kojarzy, że jak grzebałem w swoim starym Stream-ie bez mp3, to chyba nawet udało mi się odpalić jakoś ten aux; chyba trzeba użyć pinu MUTE EXT i chyba to on przełącza na AUX ale głowy nie dam, bo to było jakiś rok temu robione "na kolanie", a teraz nie mam już jak sprawdzić ( mam tego z MP3 )...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
AdamB, trochę to dziwne. Spróbuj podłączyć swoje radio u kogoś kto ma Aux-in. Jakoś nie wydaje mi się, żeby było w menu jak nie ma możliwości podpięcia. W nowych radiach, żeby działał AUX-in trzeba jeszcze zmienić w radiu kodowanie, ale nie wiem czy stream też tak ma. Jakoś wątpie.
Komentarz
-
kowal 2002, poczekam trochę jeszcze, może ktoś się odezwie kto ma zamontowany AUX w Streamie bez MP3.
shado, na południowych spotach mam tylko ja Stream bez MP3 i Andrev3 (On ma bez AUX). Reszta osób przyjeżdżająca OII mają nowe auta i Stream'y z MP3.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
AdamB, trza zmienic na takie z mp3.......ale tu pewności nie masz, ze bedziesz miał mp3 :szeroki_usmiech
Komentarz
-
piotrek_os, nie chce zmieniać. Wiesz i tak na trasie słucham głównie CB
. A na dojazdach do pracy porannych wiadomości radia Zet. :wink:
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Cb z szumami...Zamieszczone przez AdamBpiotrek_os, nie chce zmieniać. Wiesz i tak na trasie słucham głównie CB
. A na dojazdach do pracy porannych wiadomości radia Zet. :wink:
Komentarz
-
To zależy czy mam rozkręcone czy skręcone :wink:Zamieszczone przez piotrek_osCb z szumami...
Komentarz
-
AdamB, nie ma znaczenie czy włożysz do kogoś kto miał Streama z MP3. bardziej chodzi o to, żeby sprawdzić na jego instalacji radiowej. Najważniejsze, żeby miał AUXa.
Komentarz
-
shado, jak mi się ktoś nawinie z AUX na spocie to sprawdzę
Komentarz
Komentarz