potrzebuje rure ssącą do octavi1.6 jej numer to J10129609B
antyradar
Zwiń
X
-
antyradar
Witam szanowne grono
Mam do was pytanie jaki antyradar jest dobry ( chodzi mi głównie o stacjonarne fotoradary) , gdyż potrzebuję go na trasy w szwecji i norwegii ? Dowiedziałem się ile kosztują tam mandaty ( szczena mi opadła 3,5 tys na nasze :shock: ) więc chciałbym się w takie cosik uzbroić.
Pozdrawiam ArturAHF '01 Elegance Combi
seria 120 KM / 257 Nm
-
-
A dowiadywałeś się co grozi za używanie antyradaru?
Podejrzewam że tam jest podobnie jak w Szwajcarii, wszyscy jeżdżą przepisowo, więc i Ty możesz. To na prawdę nie jest trudne
Widok Porsche Carrera w lusterku na szwajcarskiej drodze jadące za mną 80 km/h i trzymające stałą odległość - bezcenne
Komentarz
-
-
Dzięki koledzy za wypowiedzi.
CB mam i uwierzcie że tam do niczego się nie przyda ( chyba że do pogaduch z drugim autem ) navi też jest ale automapa europa ale fotoradary na norwegię to nie wiem skąd wziąść ( może jakaś podpowiedz ). Chcę się zabezpieczyć jeszcze w to ustrojstwo bo licho nie śpiAHF '01 Elegance Combi
seria 120 KM / 257 Nm
Komentarz
-
-
Bobas122, tu masz bazę fotoradarów do Tomtoma - jest także Norwegia. Jeśli używasz Automapy to muszisz tylko skonwertować jakimś programikiem do formatu .poi
zerknij też tu:
A place to share, publish and download. Free POI (places of interest) databases from all over the world for all the popular navigation systems. IGO 8, garmin, tomtom
Programik do konwersji .ov2 do .poi :
Komentarz
-
-
Bobas122, słyszałem wiele dobrych opinii na temat Valentine One... Wyższa półka jeśli chodzi o AR - mówię to jako ciekawostkę. Mnie takie rzeczy nie bawią. Jak jeździsz z głową to AR Ci nie jest potrzebny. Antyradar może Ci pikać nawet przy czujkach drzwi w hipermarkecie albo na stacjach benzynowych :diabelski_usmiech
P.S. Coś na ostudzenie zapędów
Szwecja
Zakaz posiadania i stosowania antyradarów pod karą pozbawienia wolności do 6 miesięcy, konfiskata urządzenia oraz grzywna.
Norwegia
Posiadanie i stosowanie dozwolone....nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
-
Salvatore, pomiar prędkości na zasadzie pętli indukcyjnej?? To masz na myśli??...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
Nie bardzo mogę teraz znaleźć jakieś sensowne informacje na ten temat. Chodzi mi o takie coś jak opisują tu:
Wiadomosci WP z Polski i ze Świata - Wszystko co ważne. Prasa. Ciekawostki. Kultura. Gospodarka. Polityka. Nauka. Religia
"Nie od dziś wiadomo, że na najbardziej uczęszczanych autostradach umieszczone są tzw. Autovelox'y, które służą do pomiaru prędkości. Mierzą nie tylko prędkość, ale także czas w jakim dane auto pokonuje kolejne odcinki drogi. Na tej podstawie „podstępne maszynki” umieszczone gdzieś na uboczu potrafią obliczyć z jaką prędkością porusza sie dane auto i czy jest ona dopuszczalna."
Artykuł dotyczy Włoch, nie mam żadnych sprawdzonych informacji czy takie zabawki są w Szwecji i Norwegii, aczkolwiek gdzieś czytałem że są, tylko teraz nie mogę sobie przypomnieć gdzie to było.
Komentarz
-
-
Spróbuj skontaktować się z gostkiem GG:8230085. U niego przerabiałem antyradar do octavi. Tzn miałem swój, powyprowadzał mi czujniki, 2szt jedne na przód drugie na tył. Antyradar jest tak schowany ze normalnie nie ma szans go znaleść, w podsufitce przy lampkach podswitlających. Ma niezależny włącznik Działa bardzo dobrze.
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hunterpomiar prędkości na zasadzie pętli indukcyjnej??
Komentarz
-
-
To samo często można spotkać w Holandii:
na drodze stoi kamera (podwieszona u góry) za 500m-1km kolejna robia fotki caly czas (nie ważne czy jedziesz szybciej nie przepisy zezwalają czy wolniej) następnie komputer wysukuje pary iporownuje czasy wykonania zdjeć i na tej podstawie wystawiany jest mandat (dostaje się dwie fotki) (kamery nie błyskają lampami jak robią te zdjęcia)O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Bobas 122 przy wyborze antyradaru miej na uwadze fakt, ze w polsce wprowadzili teraz maszynke AD9 ktora jak jeden z forumowych kolegow mowil nadaja w waskim pasmie Ka i tylko niektore antyradary je potrafia wychwycic, a skoro u nas wprowadzaja to w norwegii moga juz byc bardzo popularne.
Dlatego lepiej zainwestowac wiecej przy kupnie niz pozniej wydac to na mandaty :]
Polecane antyradary to np. Valentine One lub Beltronics RX75
Co do CB to z wlasnego doswiadczenia wiem ze o ile na trasie jest niezastapione to w mniejszych miastach kiepsko spelniaja swoja role i wtedy lepiej miec na pokladzie tez AR,
z kolei w wiekszych miastach jak np Warszawa antyradar łapie ciagle jakies zaklocenia czy kanaly radiowe, dlatego przy mijaniu stacji benzynowych czy wiekszych marketow potrafi wprowadzic w blad
Komentarz
-
-
Ja polecam urządzenie ANTYDEBIL. Dzęki niemu można dojechać z 3miasta do W-wy, w sierpniu, w 5 godzin. Oczywiście CB i antyradar pozwolą przejechać w 3,5 ale niestety ze 3 razy dziennie odbywa sie na sódemce wielkie sprzątanie po posiadających te urządzenia "nieśmiertelnych" i ich ofiarach. W efekcie tego jedziemy wszyscy 9 godzin i super najeżeni dojeżdżamy do celu albo zwiotczali do kostnicy.
Urządzenie ANTYDEBIL nie jest drogie i wymaga jedynie zainwestowania w czas i paliwo aby przejechać się po Niemczech lub Beneluxie. Trzeba jedynie zaobserwować jak pomimo szybkich dróg i aut mozna respektować ustalone zasady, szanować innych i dojeżdżać do celu w rozsądnie zaplanowanym terminie.
Przyjedziesz i pótorametrowa antentka stercząca z osobówki bedzie Ci się kojarzyć z lisciem od buraka.węgorz
Komentarz
-
-
Niesamowicie urzekła mnie Twoja opowieść kolego, proszę, rozstrzelaj tych co nie posiadają ANTYDEBILA od razu albo wsadź za kraty, zwłaszcza tych z antenkami a z antyradarami to już na 100% :!: .
To wariaci i mordercy :!:
Kolego węgorz, przypadkiem nie dysponujesz statystykami z wypadków na bazie których jesteś w stanie określić jaki w nich biorą udział procentowo posiadacze CB i anty?
Podziel proszę się tą wiedzą tajemną...
Jak ja lubię takie wywody. :roll:aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Chyba nie zrozumiałeś. Chodzi mi o podniecanie się urządzaniami wspomagającymi łamanie ustalonych zasad. Sam fakt posiadania antenki nie jest ujmą, buractwem jest natomiast wykorzystanie tego do zap...dalania. Chociaż chory jest ten cały krajobraz bez dróg i najezony antenkami. Dodatkowo najezony chamstwem i brawurą. Stać nas na auta, urządzenia, paliwo a nie stać nas na drogi i kulturę jazdy.
I niezależnie od tego co Cię urzeka i jakie wywody lubisz to wybór bedzie zawsze prosty. Chcemy byc kierowcami czy polaczkami z radochą z dorobku za kieronicą.węgorz
Komentarz
-
Komentarz