Nie napisałem że są warte swojej ceny, ale nie porównuj BOSE albo H&K do jakiegoś soniacza za 300zł :shock:
nie wiem gdzie wyczytałeś akurat porównanie do soniacza, chociaż jestem w stanie znaleźć i sony które jako źródło dźwięku pobije te "firmowe systemy" na głowę :diabelski_usmiech
[ Dodano: Sob 09 Lip, 05 17:08 ]
Zamieszczone przez Maicroft
Nexus A czy Jeep nie montuje Infinity sprzetu audio?? To jest przeciez juz marka na poziomie.
co do tego poziomu, to trzeba mocno wybierac zeby skompletowac fajny system z H-K,
miałek okazję porównać fabryczne Infinity w Cheerokee do systemu na alpinie 7944, głosnikach Polk z serii Momo (system + sub), napedzanego sterymi Rockfordami
system fabryczny nie miał czego szukać :diabelski_usmiech
JEDYNA zaleta systemów "fabrycznych" to integracja z wnętrzem !!
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Pytanko laika:
Czy wszystkie radia pasują do wnęki, czy są jakieś konkretne wymiary na które trzeba zwracać uwagę przy zakupie? Chodzi mi o to, żeby dobrze pasowało i nie było jakichś szczelin itp. :roll:
Czy wystarczy wyjąć zaślepkę, wsunąć radio po podłączeniu kostki i już, czy trzeba coś wiercić i montować półkieszeń itp?
Dzięki z góry za info.
Jakby radio nie chcialo wejsc na glebokosc, trzeba podciac z tylu taki plastik. Radio kupujesz normalne 1DIN czyli ten maly format. Czasem z podlaczeniem moze byc problem, bo trzeba mase, plus lub impuls kombinowac, bo nie jest jak w kostce z radia.
to fakt, moje np. lubi sie od czasu do czasu samo zresetowac, albo z duza niechecia oddaje plytki.
Choc fanatykiem muzyki w samochodzie nie jestem, to jednak powiem, ze jakos dzwieku i powsciagliwy styl panela nadrabiaja wszystkie wady.
minimalistyczny design jest jak najbardziej OK, liczy się jak gra sprzęt, a nie jak wygląda
czy ja wiem, dla mnie wygląd też jest ważny - m.in. dlatego nie kupuje Alpineów.
dla mnie jeśli chodzi o wygląd to duużo gorsze są i były Blaupunktu, oczywiście nie biorę pod uwagę żadnych "firmówek" typu: First Austria, Boschmann albo Dalco :twisted:
a Alpine są w miare, za to wygląd rekompensują grą
Nexus 6 a co sądzisz (jako expert) o Clarionie DXZ748RMP? bo własnie taki gra w moim autku :diabelski_usmiech
za experta - THX :diabelski_usmiech
niezły sprzęt, obecnie wyprzedawany w IMO dobrej cenie
a co do brzmienia - niestety jak i w produktach innych firm - bajery i design biorą górę nad poprawą brzmienia
DXZ718 grał lepiej (IMO)
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz