Uniden 520 XL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • A3
    Ambiente
    • 2008
    • 107

Ja mam sedana i też mi się nie mieści na prosto 8) poprostu zaginam ją lekko i jest git :lol: antence nic nie będzie :wink: .
    Jeżeli trzymasz samochód w takim miejsu że wiesz że nikt obcy nie ma tam dostępu żeby Ci ją zawinąć to możesz jej poprostu nie zdejmować.
    www.adrenalinemotorsport.pl

Najnowsza produkcja ( Street Kings ) w dziale filmy

Street Kings na YT: http://www.youtube.com/watch?v=VL1cRPmuU3E

Komentarz

• Azazel
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 313
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ja od tygodnia mam to radyjko z anteną Hustler IC100 i jest ok. Z tym, że ja używam tylko sporadycznie
      2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
      2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• vinci2306
        Classic
        • 2008
        • 9

Jestem posiadaczem tego radyjka od paru lat , od czasu jak się u nas pokazały.
        Radio jest naprawdę rewelacyjne , jak na nasze potrzeby.
        Policja może przyczepić się do tego radyjka jeżeli nie ma orginalnej plomby z atestem PIRiT , i atestu a jak wiemy zabrano tym radyjkom atest ponad rok temu .
        Ja w durzym autku urzywam również unidena UNIDEN PC 78 LTW przywiozłem go ze stanów ono tym bardziej nie ma atestu , wogóle Uniden w Polsce jest radiem zakazanym ale policja jak cię złapie to pyta dlaczego to zrobiłeś , a potem mówi za ile to zrobiłeś , na radyjka nie zwracają uwagi. Ostatnio nawet kobitce takie zamontowałem.

[ Dodano: Nie 21 Wrz, 08 22:33 ]
        I antenki , nie magnes chyba że nie szkoda wam lakieru . Są naprawdę suber uchwyciki do każdego typu autka no i mniej męczarni przy chowaniu .
        2,0 TDI Elegance-185KM&VW T5 2,5TDI- 198KM / 4Motion
        Uniden 520 XL + Midland//UNIDEN PC 78 LTW+ML140

Komentarz

• rezon
          RS
          • 2006
          • 1894
          • Volvo
          • AKL 1.6 MPI 101 KM
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez vinci2306
          nie magnes chyba że nie szkoda wam lakieru
          wystarczy przykleić folię bezbarwną i po kłopocie. Ponieważ miałem pytanie na PW to szerzej opis dla wszystkich. Kupiłem bezbarwną folię Oracal (taką jak ta tylko 50cm szer. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=438533550 ) w sklepie z materiałami dla wykonawców reklam. Pół metra bieżącego folii to koszt kilku złotych. Co kilka lat jak jest porysowana wymieniam na nową. Wyciąłem koło o średnicy 15cm czyli ponad dwa razy większe niż magnes w Little Will, usunąłem poprzednią - to niestety zabawa paznokciami po kawałku, nakleiłem nową i ponad pół roku jeździ. Nie zwraca uwagi, zabezpiecza lakier przed anteną i opiłkami żelaza przy magnesie.

Komentarz

• westwi78
            RS
            • 2008
            • 2940

Policja do tego unidena to się może ewentualnie przyczepić pod kątem tego, czy nie jest kradzione (ale to by się musiał naprawdę funkcjonariusz-wnikator znaleźć , i to nie jest takie proste potem obronić się, dlaczego się zarekwirowało czyjąś własność). Od sprawdzania radyjek jest Urząd Regulacji Elektronicznej i nikt inny nie ma takich kompetencji więc spokojnie ja używam tego radyjka już jakiś czas i jestem bardzo zadowolony. Antenę mam President Georgia - wszyscy na nią marudzą a u mnie sprawdza se rewelacyjnie - nie potrzebuje nawiązywać łączności z kosmosem tylko wiedzieć co się dzieje w promieniu paru kilometrów

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez westwi78
              Od sprawdzania radyjek jest Urząd Regulacji Elektronicznej i nikt inny nie ma takich kompetencji więc spokojnie
              Skąd ta wiedza i takie twierdzenia? Bo akurat pisane było na różnych forach (także policyjnym), że Policjant ma prawo zarekwirować Ci radio i wysłać na badania.
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• rezon
                RS
                • 2006
                • 1894
                • Volvo
                • AKL 1.6 MPI 101 KM
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

co się dzieje w promieniu paru kilometrów
                na parę kilometrów to wystarczy 3w1, wtedy w ogóle CB nie zwraca niczyjej uwagi

Komentarz

• westwi78
                  RS
                  • 2008
                  • 2940

Zamieszczone przez shado
                  Od sprawdzania radyjek jest Urząd Regulacji Elektronicznej i nikt inny nie ma takich kompetencji więc spokojnie
                  Skąd ta wiedza i takie twierdzenia? Bo akurat pisane było na różnych forach (także policyjnym), że Policjant ma prawo zarekwirować Ci radio i wysłać na badania.

"Komenda Główna Policji:

Obecne uregulowania prawne nie nakładają na użytkowników urządzeń typu CB Radio obowiązku posiadania przy sobie i okazywania na żądanie organu kontroli ruchu drogowego Świadectwa Homologacji czy Deklaracji Zgodności użytkowanego urządzenia.

Istnieje jednak możliwość, że urządzenie typu CB radio znajdujące się w pojeździe może nasunąć podejrzenie policjantowi, iż znajduje się ono w obrocie, choć nie spełnia wymogów formalnych. Zdarzają się przypadki modyfikacji konstrukcji urządzenia oraz dopuszczalnych parametrów pracy. Zdarzają się także przypadki sprowadzania urządzeń spoza granicy Polski, których parametry pracy nie zawsze są zgodne z polskimi przepisami.

W przypadku pojawienia się uzasadnionych wątpliwości co do użytkowanego sprzętu, naturalnym zachowaniem jest próba zweryfikowania (w miarę możliwości na miejscu kontroli), czy znajdujące się w pojeździe CB radio zostało dopuszczone do obrotu na polskim rynku. Dużym ułatwieniem w takim przypadku będzie okazanie policjantowi Świadectwa Homologacji lub Deklaracji Zgodności. I choć nie ma obowiązku posiadania tego dokumentu przy sobie, to jednak posiadanie go przy sobie w dużym stopniu może ułatwić obu stronom udokumentowanie faktu użytkowania zgodnego z prawem.

W przypadku braku takiego dokumentu, użytkownik może być narażony na konieczność zabezpieczenia urządzenia do czasu wyjaśnienia sprawy. Oznacza to również, że na potrzeby prowadzonego postępowania wyjaśniającego będzie musiał w późniejszym terminie dostarczyć taki dowód celem uniknięcia posądzenia o popełnienie wykroczenia lub nawet przestępstwa.

Biuro Prewencji i Ruchu Drogowego KGP"

tam (IFP) różne dziwne rzeczy czasem piszą, i to że to to są policjanci w większości to nie znaczy że to są prawdy objawione , zresztą poczytaj jak tam na wiele spraw każdy z nich ma zupełnie przeciwne zdanie- jasne że może Ci całe auto nawet odesłać jak się uprze.
                  Gdyby była jakaś postawa prawna to by się na nią KGP powołało a tak to miałkie to wszytko

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

westwi78, no ale jak się przeczyta ze zrozumieniem ten tekst to wynika z niego, że policjant może zabezpieczyć (czytaj wprost "zabrać") radio do czasu wyjaśnienia sprawy. Na jakiej więc podstawie napisałeś wcześniej, że nie ma takiego prawa?

Komentarz

• faj3r
                      Rider
                      • 2008
                      • 290

i co wyrwie mi je z samochodu? czy zacznie mi rozmontowywać deskę rozdzielczą? wozi ze sobą śrubokręt?
                      ©koda Octavia Elegance | 1.9TDI AHF 120KM / 252Nm | xenon | 312mm vRS brake system | KYB Excel-G
                      :arrow: zdjęcia

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

faj3r, Twoje bedzie akurat dosc ciezko wyjac Trzeba duzo nakombinowac Niemcy albo Austriacy przewiercali takie radia, jak uznawali, ze sa niehomologowane
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• westwi78
                          RS
                          • 2008
                          • 2940

Zamieszczone przez shado
                          westwi78, no ale jak się przeczyta ze zrozumieniem ten tekst to wynika z niego, że policjant może zabezpieczyć (czytaj wprost "zabrać") radio do czasu wyjaśnienia sprawy. Na jakiej więc podstawie napisałeś wcześniej, że nie ma takiego prawa?

Nie napisałem że nie może, bo może ( jakąś podstawę prawna sprytny by znalazł np. podejrzenie że pochodzi z kradzieży czy coś w tym stylu )tylko raczej nie będzie miał potem jak wykazać podstawy prawnej - nie jest NIGDZIE zabronione posiadanie tego radia tylko przekazywanie (?). Tutaj masz tekst z UKE :

wynika z niego ze nie wolno go wprowadzać do obrotu, a podczas ewentualnej kontroli UKE (nie mylić z kontrolą drogową przeprowadzaną przez funkcjonariuszy policji , która zresztą jest jasno w przepisach sprecyzowana pod kątem temu co komu wolno (policjant "prewencji" ma dużo mniejsze możliwości niż policjant ruchu drogowego) może być zabezpieczony do badań - i jeśli ten konkretny egzemplarz spełni normę to może być normalnie użytkowany.

krótko mówiąc:
                          czy policjant może zatrzymać radio - może
                          czy ma sens żeby to robić - nie
                          żaden rozsądny tego nie zrobi (bo w sądzie się raczej nie obroni podstawy zatrzymania)- upierdliwy znajdzie 100 innych sposobów żeby zrobić wynik.
                          i może już w to nie brnijmy bo to temat nie o tym a można go sprowadzić do dyskusji o doktrynie, wykładniach etc wiec myślę nie ma to sensu
                          w każdym razie oprócz prawa (tu jak widać na tym przykładzie jest wielce niedoskonałe) jest jeszcze zdrowy rozsądek którym się trzeba kierować.
                          [/quote]

Komentarz

• blumchen
                            Classic
                            • 2008
                            • 35

mam johnego II a kolega mial unidena: ( tera ma johnsona)
                            wady w unidenie to slabe filtry, jadac po wawie slyszelimsy w unidenie kolegi szumy z przejezdzajacych tramwajow , radio zbiera zaklocenia, brak ASC ktore po regulacji na polskie warunki naprawde sie przydaje, brak homologacji na polske,

wady johnego II slaba modulacja i slaby glosnik, ' grucha' w Johnym ma slaby mikrofon, i cicho slychac jak nadajesz, ale czysto i bez gwizdow i trzaskow jak w unidenie kumpla. Kumpel jedzil na natenie presidenta 145 ml bodajze.
                            rowniez glosnik w prezydencie jest kiepski, po wlozeniu radia miedzy fotele trzeba je rozkrecic na max prawie. Ja zastosowalem stary glosnik dodaktowz z zestawu glosnomowiacego noki, President ma wejscei na dodatkowz glosnik, to moja ocena.
                            Johny II i sirio turbo 800

Komentarz

• bradley
                              L&K
                              • 2008
                              • 1465

Mialem Unidena 520XL made in china i jesli ktos chce kupic to radio to odradzam. Tylko i wylacznie made in philipines! Mialem porownanie 2 radii(radiow(?)) made in philipines i miazdza jakoscia odbioru w porownaniu z made in china. Unideny sieja po bocznych kanalach i dlatego sa "zbanowane".
                              Teraz mam presidenta herberta I i filtr ANL to jest filtr a nie filterek Chociaz i tak mam go wylaczonego bo nie potrzebuje. Radio dosc selektywne ale kiedy jedzie sie na gorny slask trzeba squelcha podkrecac albo gainem sie bawic (ale wtedy glosnosc spada a nie chce mi sie krecic) bo w jednym momencie mowi trzech, wszystko naklada sie na siebie. Tak to jest jak mowia o wunglu co przywiezli do kopalni zamiast czegos sensownego na 19.
                              VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                              Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                              Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• rezon
                                RS
                                • 2006
                                • 1894
                                • Volvo
                                • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez bradley
                                Mialem porownanie 2 radii(radiow(?)) made in philipines i miazdza jakoscia odbioru w porownaniu z made in china
                                nie ma to jak prawo wielkich liczb ze statystyki. Faktycznie wielkość próby powalająca. I tak stanowcze uogólnienia na wszystkie marki Made in China - pewnie wynikają z gruntownej pracy badacza. Nie żebym był fanem państwa srodka i Unidena, którego posiadam, ale nie ja jeden na OCP mam o nim pozytywną opinię i nawet nie wiem skąd pochodzi.

Komentarz

• bradley
                                  L&K
                                  • 2008
                                  • 1465

Nie mowie, ze wszystko co made in china jest zle, tylko o unidenach, ktore sa produkowane w Chinach a to chyba drobna roznica.
                                  Mialem prosic wszystkich posiadaczy unidenow zeby do mnie przyjezdzali bo chce sobie ich posluchac? Mialem okazje to sluchalem. Na filipinskich 520tkach nic sie nie dzialo, na made in china (nie tylko moim - odrazu uprzedzam) szumialo.
                                  Forum jest chyba od tego, zeby wymieniac sie swoimi spostrzezeniami a nie krytykowac kogos, kto napisal, ze made in china jest do d... bo to prawda.

Zamieszczone przez rezon
                                  i nawet nie wiem skąd pochodzi.
                                  to z ciekawosci sprawdz :wink:
                                  VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                  Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                  Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• sebasuperb
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1318

Unidena z tego co się orientuje na Filipinach już nie produkują od jakichś 2 lat... Wszystko teraz made in Czajna.... A spotkać made in Philipines graniczy już z cudem bo pozostawały gdzieniegdzie zapasy...
                                    [scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]

Komentarz

• shado
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 5315
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja mam Made in China i zaraz po zakupie sprawdzałem i wali na sąsiednie kanały jak dzikie.

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

rezon, Ze tak pozwole sobie frywolnie spytac, CB masz ??
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Tymon
                                          RS
                                          • 2004
                                          • 2970

Panowie, to jak yo jest w końcu z tym Unidenem z Chin :?:
                                          Muszę kupić radyjko i już sam nie wiem czy ma sens kupować tego Unidena czy nie.
                                          ZTCW to radyjka są już produkowane, tylko w Chinach.

Pozdrawiam
                                          Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                                          Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                                          BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

Tymon, Kup to co miales do tej pory, albo to co ma Luca
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Tymon
                                              RS
                                              • 2004
                                              • 2970

Maicroft, mam Alana 48+ ale on jest mega duży i waham się nad tym Unidenkiem.
                                              Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                                              Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                                              BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

Tymon, Jest duzy, ale wchodzi idelanie pod radio, wiec chyba to nie problem, bo tracimy ten schowek tylko. A Unidena tez gdzies trzeba dac
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...