Czy temat smyczy ktos ogarnia, czy jak zakonczyl ten temat Michal, to od tego momentu wisi ten watek o stalej sprzedazy :?:
mocny sub..1 czy 2 cewkowy?
Zwiń
X
-
mocny sub..1 czy 2 cewkowy?
witam. zamierzam kupic suba.. najlepiej tak o 400 rms.. i zastanawiam sie czy lepiej kupic jednocewkowego czy dwu?? narazie mam wzmacniacz 4 kanaly ( stabilny przy 1 omie) zmostkowany na 2x230 rms ,wiec mozna podlaczyc 2 cewki.. a mozle lepiej 1 cewkowy??
jakies sugestje..jaka roznica jest miedzy takim podlaczeniem??
jakie subwoofery byly by dla mnie odpowiednie, najlepiej w okolicy 400 zl??
pozdro
myslalem o takich:
Nowoczesne medium, porządkuje świat i dostarcza angażujące informacje, rozrywkę i usługi w czasie rzeczywistym. Przewodnik Polaków w wirtualnym świecie.
Nowoczesne medium, porządkuje świat i dostarcza angażujące informacje, rozrywkę i usługi w czasie rzeczywistym. Przewodnik Polaków w wirtualnym świecie.
chyba ze lepiej cos grosza dolozyc i kupic cos mocniejszego..
chodzi mi o glosnik ktory bedzie gral bardzo nisko...do sluchania czarnej muzy,Drum&bass ,itp :wink:były:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
-
-
były:
jest:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pyza99narazie: signat ram2 mark 2With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6no to szału nie będzie - sugeruję coś takiego http://www.soniadraga.com...1d4ffe7cfe66634
a co z tymi 2-cewkowymi.. lepsze sa od jedno??były:
jest:
Komentarz
-
-
Nexus6, tylko wzmak narazie nie jest moj..wiec tutaj sprawa jest ruchoma.. wiec chcialbym takiego suba ktory przyzwoicie zagra na tym wzmacniaczu ,ktorego przypuszczam z czasem wymienie na inny.. sadze tez ze bede mial mozliwosc kupna tego signata ale najpierw chce sprawdzic czy bede zadowolony.. wiec szukam takiego optymalnego nie bardzo dobrego glosnika ktory dobrze gra .. hertz es300 u mojego kolegi gra calkiem przyzwoicie, jakbym kupil jakis lepszy niz ten to bedzie juz gitara :wink:
moze infinity kapa, rockford,orion?? jest duzy wybor i mozna sie lekko zakrecic :?
a co z tymi cewkami?????były:
jest:
Komentarz
-
-
pyza99, po 1 napewno nie polece nic z mediamarktu czy alledrogo :diabelski_usmiech
jak juz cos polecać to cos dobrego (za swoją cenę)
ciekawym subem jest tez focal 30A1 (429 zł) lub 30A1 DB (599 zł), ale potrzebuje min. 250 W "rzeczywistego" a nie "marketingowego" prądu :PWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Nexus6, czyli wedlug Ciebie jakie firmy produkujace wzmacniacze jak i subwoofery brac pod uwage zeby mialy "rzeczywisty" nie "marketingowy" prad?? chyba podjade do jakiegos sklepu i powkladam skrzynie z rozna opcja glosnikow i wtedy zobacze co jak gra.. ma byc nisko i stawiac wlosy na glowie :!: :twisted:były:
jest:
Komentarz
-
-
Podobno Intertechnik miał kiedyś coś dobrego w ofercie ale nie wiem czy jeszcze można kupić nowe.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
odświeżę jeszcze temat bo mam pytanko...tzn sa sprzeczne informacje w necie a ja nie chce popsuć wzmacniacz.. chodzi mi o to czy mogę wzmacniacz 4 kanałowy zmostkowany na 2 kanaly podłączyć do głośnika 2-cewkowego.. tzn jeden kanał do jednej cewki drugi do drugiej?były:
jest:
Komentarz
-
-
dwie cewki dają ci wiekszy wachlarz jezeli chodzi o impedancje ...
np. w subie 2x 2ohm masz mozliwosc spiecia suba w 4 ohm oraz w 1ohm
w subie 2x4ohm masz mozliwosc spiecia w 2ohm oraz 8 ohm
co do podlaczenia takiego jak mowisz ze kazda cewka z osobnie zmostkowanego kanalu ... osobiscie nie bawilbym sie w to ...
P.S. Co kupiles ?Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneP.S. Co kupiles ?były:
jest:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pyza99mam wzmacniacz 4 kanaly z mozliwoscia mostka na 2 x 230 rms i myslalem zeby go jakos optymalnie wykorzystac.. dlatego sobie wymyslilem ze kupie glosnik 2 cewkowy np. ok 500 rms bo tamte dwa kanaly maja w sumie 460 rms ( tzn tak mi sie wydawalo).
nie licz za bardzo na tego signata chyba ze cos sie zmienilo w miedzyczasie :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Moim zdaniem jak koniecznie chcesz wykorzystac te 2 ch ktore bedziesz mial z mostka to kup 2 suby najlepiej jakies 8" lub 10" i wpakuj je w BR i kazdy z osobnego kanalu zasilaj bedzie mocno no i szybciej niz w 12" brRadio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6brniesz w miękkie tworzywo :|
nie licz za bardzo na tego signata chyba ze cos sie zmienilo w miedzyczasie :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez ziutsaneMoim zdaniem jak koniecznie chcesz wykorzystac te 2 ch ktore bedziesz mial z mostka to kup 2 suby najlepiej jakies 8" lub 10" i wpakuj je w BR i kazdy z osobnego kanalu zasilaj bedzie mocno no i szybciej niz w 12" br
w zwiazku z tym kilka pytań
1. szukac glosnik 1 czy 2 cewkowy?? bo w koncu nie wiem ktory lepszy(większy wybór jest w jednocewkowych)
2. ile powinien byc mocniejszy wzmacniacz od glosnika zeby wszystko ladnie gralo?
3.czy możecie sklasyfikować firmy ( jak i wzmacniaczy tak i subów) ktore brac pod uwage przy kupnie..chodzi mi o stosunek ceny do jakosci
ma grac bardzo mocno i schodzic nisko i robic duze cisnienie w kombi :szeroki_usmiech
[ Dodano: Sob 13 Gru, 08 14:02 ]
moze cos takiego http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=496002596 ??
[ Dodano: Sob 13 Gru, 08 14:08 ]
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=505598457 wzmak..
to sa tylko przykladowe linki ( na co zwracam uwage) :wink:
[ Dodano: Sob 13 Gru, 08 14:18 ]
[ Dodano: Sob 13 Gru, 08 14:19 ]
były:
jest:
Komentarz
-
-
powiedzmy glosnik ok 500 i wzmacniacz tez ok 500 moze byc uzywane
a co powiesz na taki zestaw?
były:
jest:
Komentarz
-
-
mialem Ground zero wczesniej u siebie i powiem Ci szczerze, ze bardzo przyzwoite klocki w tym przedziale cenowym. Szczegolnie dobrze wspominam wzmacniacz, ktory pedzil u mnie zestaw przedni GZRA 2100XII...Radio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=505945884 zastanawiam sie nad tym Herzem..moj kolega ma es300 wiec sporo slabszy i gra calkiem przyzwoicie pod wzmacniaczem dls 400rmsbyły:
jest:
Komentarz
-
-
jeszcze nie ale jak mam juz cos kupowac to zeby bylo przyzwoite... bo roznice w cenach niewielkie.. a co powiesz o ty Hertzie, jak wypada w porownaniu do tego GZ?? jaki wzmacniacz trzeba kupic zeby to ladnie gralo, ile min rms??były:
jest:
Komentarz
-
Komentarz