Zasilenie wzmacniacza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wasyl1985
    Classic
    • 2010
    • 30

Zasilenie wzmacniacza

Zamieszczone przez kropeck
    A poważniej, to jak będziesz chciał, to spokojnie siądziemy w piątek i popatrzymy u Ciebie co się da, a co nie
    OK, dzięki . W domu już zapowiedziane że w piątek wieczorem mnie nie będzie. Chyba przyjadę wcześniej niż 19ta
  • perzykt
    Drive
    • 2008
    • 75

Zasilenie wzmacniacza

Mam pytanie.
    Chcę założyć wzmacniacz i zamontować go w bagażniku. Nie wiem tylko którędy pociągnąc przewód plusowy z akumulatora. Ktoś może mi podpowiedzieć gdzie najprościej znaleźć jakąs oryginalną przelotkę w grodzi silnika. nie chciałbym wiercić żadnyc hdziur.
    Może ktoś ma inny pomysł jak poprowadzić ten przewod

Komentarz

• ziutsane
      RS
      • 2007
      • 2376

przewod prowadzisz od strony kierowcy jest tam zaslepiona taka gumowa uszczelka dziura ktora prowadzone sa kable , kabel plusowy prowadzisz progiem do bagaznika
      pamietaj zeby kabli sygnalowych nie prowadzic przy kablach zasilajacych
      Radio: C90r+XDP210EQ
      Kable:Opt,Skyline,50 mm
      Wzm:XES M1+FP 1.800
      Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• SuchyX
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1170

Można zrobić tak jak kolega ziutsane, napisał. Jest jeszcze inne wyjście tzn kabel plusowy lewą stroną auta ale nie trzeba go przeciągać pod maskę. Nad pedałami jest taka krateczka wystarczy ją odkręcić i tam jest skrzynka z kablami zasilającymi i idą chyba bodajże trzy grube kable zasilające prosto od akumulatora. Niech się wypowiedzą kledzy fachowcy w tej sprawie czy można tam się podpiąć.
        Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
        Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• Adamu
          L&K
          • 2006
          • 1384

te kable są wyliczone na obciążenie jakie występuje w aucie bez wzmacniacza,
          do wzmaka trzeba poprowadzic nowy kabel, bezpośrednio z klemy.
          A w przypakdu mocy pow 300W zalecałbym poprowadzenie również kabla minusowego prosto z akumulatora.

Komentarz

• perzykt
            Drive
            • 2008
            • 75

Re: Zasilenie wzmacniacza

Zamieszczone przez perzykt
            Mam pytanie.
            Chcę założyć wzmacniacz i zamontować go w bagażniku. Nie wiem tylko którędy pociągnąc przewód plusowy z akumulatora. Ktoś może mi podpowiedzieć gdzie najprościej znaleźć jakąs oryginalną przelotkę w grodzi silnika. nie chciałbym wiercić żadnyc hdziur.
            Może ktoś ma inny pomysł jak poprowadzić ten przewod
            Może coś bliżej o tej zaślepce bo ostatnio zdjałem podszybie i nic takiego nie widxziałem. Jak byś mógł coś bliżej gdzie namierzyć tą zaślepke to byłbym wdzięczny

Komentarz

• Adamu
              L&K
              • 2006
              • 1384

otwierasz maskę. na środku ściany grodziowej.(za kolektorem) nie jest konieczne demontowanie podszybia. mozesz odkręcic osłone silnika aby łatwiej dojrzeć.

od środka do rozmontowania masz półkę pod kierownicą.

Komentarz

• jabimc
                Classic
                • 2008
                • 1

Witam ja u siebie ten kabel puściłem od akumulatora tym samym kanałem co idzie linka od otwierania maski i wtedy on ładnie wychodzi przy dźwigni od otwierania maski. Następnie puszczamy go progami aż do bagażnika. Tylko UWAGA!!!!!!!!!!! Przy przekładaniu kabla tym samym kanałem co linka od maski trzeba bardzo dobrze ten kabel zabezpieczyć np silikonem i wężem gumowym ponieważ zaraz obok spływa woda z szyby. pozdrawiam

Komentarz

• kruk4
                  Rider
                  • 2008
                  • 656

Dzisiaj przeprwowadzałem tą czynność, trzeba odkręcić dwie gwiazdki żeby odkręcić taką kratkę pod konsolą od strony kierowcy. Gdy to zrobimy zobaczymy jak wiązka kabli przechodzi do komory silnika próbowałem tak jak kazali na forum czyli przeciągać przewód od strony silnika ale nie szło. Ja przedziałem metalowy prent od strony kabiny nad wiązką pózniej przymocowałem do niego przewód do zasilania wzmaka taśmą izolacyjną i wciągnołem go do kabiny ......... pózniej juz jest z górki pozdrawiam

teraz czeka mmie wygłuszanie .....
                  OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
                  MOJE CAR AUDIO
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

Pracuję...