bob*, skoda nie ma swoich silników. wszystkie są z VW :wink:
Przetwornik i piec do suba - co proponujecie
Zwiń
X
-
Kolega podszedł do tego w taki sposób : Zakupiłem 300 litrów paliwa - jaki samochód teraz kupić ??[center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
****** > www.audiocar.pl < ******
Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;] [/center:f683551993]
Komentarz
-
-
Obudowa jest customowa, pod wymiar boczku w bagażniku. Można litraż zmniejszyć, zwiększyć raczej nie (wstawić np zmakniętą przegrodę z MDF lub jakieś kolce rozpraszające). Tak więc mile widziane sugestie co do głośnika, który fajnie zagra przy objętości do 27 litrów.
Przymieżałem się do JL 10W1v2 lub 10W3v3. Producent zaleca obudowę 17 litrów. Wrzucam parametry do WinISD i wychodzi, że mam delikatne podbicie basu powyżej 85 Hz przy tej pojemności. Dobieram obudowę 24 litry i wychodzi bez podbić, ale za to słabo przenosi niskie częstotliwości. Więc teraz pytanie, czy lepiej trzymać się zaleceń producenta i zmniejszyć objętość obudowy, czy symulacji w WinISD i wrzucać do 24 litrów korygując brzmienie niskich częstotliwości wzmacniaczem?
Wiem, że to od tyłu, ale nie byłem w stanie sobie wyobrazić ile litrów wejdzie w tę wnękę.
[ Dodano: Sro 12 Lis, 08 20:55 ]
Znalazłem głosnik, który odpowiada moim założeniom jeśli chodzi o pojemność i charakterystykę: ROCKFORD FOSGATE P2D212. Opinie też ma nienajgorsze. Pytanie jakim go monoblokiem potraktować, żeby ładnie zagrał. Moc RMS tego głośnika to 250W, wydaje mi się trochę sporo jak do normalnego słuchania, niestety wersja słabsza P1S412 (150W) nie wygląda już tak ładnie na wykresach.
Komentarz
-
Komentarz