jaki alpine

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotr.n
    Classic
    • 2010
    • 13

jaki alpine

Te co są teraz to maja przejechane gdzieś 50 tys, a z historii serwisowej wynika że to jest 5 komplet (trzy komplety wymienione przez pierwsze 100kk )

z tym odpalaniem to jest tak że on załapuje na jednym dwóch cylindrach i gaśnie i tak ze 3-4 próby a np za 5 zapala normalnie jakby nigdy nic, muszę odczekać z 30 sek aż nieco spadną obroty (jeśli wcześniej wbije bieg, to się krztusi) i już problem jest tylko wtedy kiedy silnik ostygnie do temp otoczenia, a poza tym to jeździ malina, mało pali, równo przyspiesza żadnych błędów nie pokazuje, teraz to po tych wszystkich czyszczeniach to na wolnych obrotach gdyby nie obrotomierz to bym nawet nie wiedział czy solnik pracuje.

Mam kolegę który ma audi S3 i tak patrzyłem że ma takie same cewki jak ja, i tak myśl może zamienię się z nim na 2 dni i zobaczę jak na jego cewkach będzie odpalał

co Wy na to ??

Pozdrawiam
    piotr.n
  • marcello
    Drive
    • 2008
    • 82

jaki alpine

Witam
    zastanawiam sie nad zakupem radyjka, ktore byscie polecili i dlaczego
    ALPINE CDE9872R czy CDE9874R ??
    oba maja chyba zielone podswietlenie - wiec bedzie pasowac do O1
    pozdrawiam

Komentarz

• ziutsane
      RS
      • 2007
      • 2376

Zadnego
      CDE jest bardzo nieudana seria poszukaj kenwooda lub clarka w tej cenie ...
      Radio: C90r+XDP210EQ
      Kable:Opt,Skyline,50 mm
      Wzm:XES M1+FP 1.800
      Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• marcello
        Drive
        • 2008
        • 82

Zamieszczone przez ziutsane
        Zadnego
        aha , dzieki za info

Komentarz

• bradley
          L&K
          • 2008
          • 1465

Jak juz to szukaj czegos z serii CDA.
          VW Vento 1.9TDI 1Z ++
          Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
          Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• ziutsane
            RS
            • 2007
            • 2376

no jezeli alpine to tak jak pisze bradley,

Komentarz

• marcello
              Drive
              • 2008
              • 82

no jezeli alpine to tak jak pisze bradley,
              dzieki a co jeszcze byscie polecili z zielonym podswietleniem ??

i mam jeszcze pytanko o to:

warto ??

[ Dodano: Czw 18 Gru, 08 16:28 ]
              hop

Komentarz

• capriman
                Ambiente
                • 2008
                • 199

Sorry,że odgrzebuję temat,ale nie chcę zakładać nowego tematu-mam alpinke cde-9822rb,ale ma już swoje lata i nie czyta mp3 a wachlowanie płytami już mnie dobija-robię przymiar do kolejnej alpinki i powiedzcie mi w czym seria cda jest lepsza od cde?

Komentarz

• ziutsane
                  RS
                  • 2007
                  • 2376

capriman, Jest lepsza... Teraz mozna w smiesznej kasie wyrwac 9812 ale sklanialbym sie ku produktom kenwooda ew. clariona

Komentarz

• capriman
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 199

ale w czym lepsza-bo pilotów i większej ilości wyjść nie potrzebuję-moc i parametry dźwiękowe identyczne porównując najtańsze modele tu i tu..więc o co biega?Tuner lepszy jest w cda?niektórzy narzekają na szumy i szybkie gubienie fal-może w tym rzecz?Szukam czegoś nowego, z zielonym podświetleniem i usb- nie mam wzmacniacza i nie planuję-głośniki standardowe-jedynie wytłumione drzwi..srebrne panele droższych alpinek po pewnym czasie wyglądaja tragicznie..co z tego clariona lub kenwooda mógłbyś polecić z dobrym stosunkiem jakości do ceny spełniającego moje wymogi?

Komentarz

• NorMan2
                      Drive
                      • 2010
                      • 63

seria CDE to seria "budżetowa" Alpiny. Tańsze rozwiązania i nieco słabsze komponenty. Nie znajdziesz w nich korekcji czasowej lub aktywnej zwrotnicy.

Jeśli nie zamierzasz podłączać głośników innych producentów pod wzmacniacz to seria CDE pewnie Ciebie zadowoli.

Z Kenwooda mogę polecić jeden model wdc-4044 - miałem go jakiś czas w swojej Astrze i zrobił duuże wrażenie. Po zmianie z Sony na niego pojawiło się stereo w samochodzie i jakaś tam scena muzyczna.

Obecnie mam Alpinkę CDA-9855R i jak narazie jest to najlepsze radio jakie posiadałem. Duża różnica między Kenwoodem, a w porównaniu do Sony to przepaść wielkości Wielkiego Kanionu.

Komentarz

• _Monika_
                        Elegance
                        • 2009
                        • 909
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez NorMan2
                        wdc-4044
                        tak dla pewności to chyba kdc-4044?

Jeśli chodzi o przepaść... Wie ktoś może czy duża jest między KDC-W4044 a KDC-W7144? Bo zastanawiam się nad tym drugim, ale obawiam się że nie znajdę z zielonym podświetleniem. No i dzisiaj znalazłam ten który poleca właśnie NorMan2 i sama nie wiem...
                        www.detailingclub.pl :chytry
                        1.9TDi Elegance by _Monika_

Komentarz

• NorMan2
                          Drive
                          • 2010
                          • 63

_Monika_, masz rację kdc..
                          Różnicy między modelami nie znam, bo nie słyszałem tego wyższego. Model 4044 nie gra na tyle ile kosztuje. Gra o klasę wyżej porównując z sony i pioneerami z tej samej półki cenowej. Wg mnie w tym poziomie cenowym (ok 300-400 zł) o nowe lepsze radio jest ciężko.

Komentarz

• looker
                            RS
                            • 2008
                            • 1886
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

capriman, brat ma do oddania Kena KDC-W 7031. BDB stan. Sprzedaje bo w nowym aucie ma fabryczne audio.
                            Cena to chyba coś koło 300zł.
                            BTW - A co powiecie o Alpince 9884R ? Korci mnie żeby zmienić bo mi się USB podoba bardzo :diabelski_usmiech
                            OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                            SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• capriman
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 199

Dzięki za sugestie-będę musiał odsłuchać gdzieś tego kenwooda-używany odpada mimo,że wyższa półka-poza tym chcę spasować radio do koloru wnętrza bo w obecnym mam niebieski ekranik,część przycisków a resztę czerwoną wkurza mnie ta pstrokacizna a w tym kenwoodzie jeszcze ta srebrna ramka..dzięki ale mocno stawiam na wygląd..Pozdrawiam!

Komentarz

• _Monika_
                                Elegance
                                • 2009
                                • 909
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez capriman
                                mocno stawiam na wygląd
                                ja tym razem również po kilku sugestiach kolegów z forum :wink:
                                co prawda aktualnie w moim blaupunkcie mogę wybrać podświetlenie, więc zielone również jest, ale srebrna ramka radia też już mnie zaczęła wkurzać.

Na tą chwilę postawiłabym na KDC-W7144. Widziałam pod koniec zeszłego roku z zielonym podświetleniem, ale teraz już nigdzie nie ma (albo słabo szukam).
                                www.detailingclub.pl :chytry
                                1.9TDi Elegance by _Monika_

Komentarz

• capriman
                                  Ambiente
                                  • 2008
                                  • 199

Z tego co narazie czytałem-niektórzy narzekają na kiepską czytelność wyświetlacza w słoneczny dzień w tym proponowanym przez Was kenwoodzie i jak się dojdzie do ostatniego utworu mp3 załóżmy 50tego-to aby przejść do pierwszego trzeba się cofać do początku zamiast skoczyć o jeden utwór do góry..
                                  znalazłem jeszcze clariona CZ209EG - czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na jego temat?Z tego co widzę jako jedyny za tą cenę ma usb z tyłu więc można wyprowadzić gniazdko w schowku i nic nie sterczy wpięte w panel..

[ Dodano: Wto 23 Lut, 10 14:32 ]
                                  Czytałem trochę i jak zwykle dobrze nie idzie w parze z tanio-a to tuner gubi fale a to usb na froncie a to kolorowo i odpustowo lub skromnie jak w aucie kapelusznika..
                                  Po dłuższym namyśle zostanę przy alpince i będzie to model CDE-9880R-sprzęt ma dobre opinie i spełnia moje wymagania.Teraz poprosiłbym o porady co dalej bo z tego co się już zorientowałem nie będzie to koniec..Auto jest wytłumione-bas się wzmocnił po tym zabiegu,ale nadal sprzęt fabryczny w brata audi gra dynamiczniej-no i tak jak myślałem-audi ma fabryczny wzmacniacz-myślałem że to tylko dla tych co robią dyskoteki na światłach lub nagłaśniają imprezy z bagażnika.. Ja ze względu na dziecko muzykę puszczam niezbyt głośno-wtedy dźwięk jest płytki-jedynie jak małego uda się gdzieś zostawić to można pogłośnić i wtedy jest bas.Czy dobrze rozumiem,że po dodaniu wzmacniacza to się poprawi?co przyniesie więcej korzyści z wyżej opisanym problemem-wzmacniacz czy wymiana głośników na coś lepszego?jeśli wzmacniacz to zdecyduję się na używany i czy najzwyklejszy wystarczy jeśli nie planuję suba?Jakiej mocy musiałby być?
                                  Z góry dzięki za sugestie.

Komentarz

Pracuję...