zmiana radia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Slaweeek
    Classic
    • 2010
    • 3

zmiana radia

Silnik stary, ale jary :P Trudny do zajechania, no chyba, że Ci olej ucieknie :wink:
  • szczepan_k
    Classic
    • 2008
    • 12

zmiana radia

mam octavie z 99r i mam pytanie czy w kostce ISO jest ktorys z przewodów bezposrednio podlaczony do akumulatora??taki do podtrzymywania pamieci radia??otoz mam inne radio niz orginalne i po wyciagnieci kluczykow ze stacyjki resetuja mi sie ustawienie radia(zapamietane stacjie i itp...) ??
    pozdrawiam

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

szczepan_k, jest. Było wiele razy na forum.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• szczepan_k
        Classic
        • 2008
        • 12

tak bylo,tylko wciaz tam nie jest napisane konkretnie ze zółty z czerwonym....itd
        sa tylko opisane problemy po zmianietych przewodów..
        gdyby ktos mogl napisac ktore trzeba zamienic iktory odlaczyc... zeby nie bylo takich problemow jak opisane w innych postach...
        no chyba ze znajde chwile wezme miernik i sam do tego dojde to napisze...

bo niechce nikogo obrazac,ale niektorzy wola napisac ze bylo na forum niz dac proste wyjasnienie, jesli oczywiscie wiedza jak to zrobic...

pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez szczepan_k

bo niechce nikogo obrazac,ale niektorzy wola napisac ze bylo na forum niz dac proste wyjasnienie, jesli oczywiscie wiedza jak to zrobic...

pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
          NIe chce nikogo obrażać, ale przecież prościej jest założyć nowy wątek niż użyć przycisku szukaj, a potem przeczytać ze zrozumieniem kilka istniejących wątków:

A tu masz opis jak na tacy:

I powiedz mi, że nie było o tym ani razu...

Komentarz

• Adamu
            L&K
            • 2006
            • 1384

zółty = stały
            czerwony = po zapłonie

:diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech nawet zacytowałem samego siebie

Komentarz

• szczepan_k
              Classic
              • 2008
              • 12

ja szukalem i znalazlem jeden z tych postow ktory podales i wg mnie nie bylo tam napisane konkretnie, szukalem tylko na naszym forum, poniewaz nie wszyscy maja czas szukac az tak dokladnie.

dla informacji zamienia sie pin 4 z 7 na kostce ISO i wtedy mamy podtrzymanie pamieci, lecz po wyjeciu kluczyka wszystko gasnie.

jesli ktos chce zeby radio dzialalo bez kluczyka to (bez zamiany pinow) mozna obciac przewod z 4 pinu i zmostkowac pin 4 z 7 i powinno chulac...

ale i tak dziekuje Ci kolego za pomoc..
              pozdrawiam

Komentarz

• shado
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 5315
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

szczepan_k, jak zmostkujesz to radio nie będzie się samo włączało/wyłączało po przekręceniu kluczyka. Lepiej jest zamienić kable miejscami.

Komentarz

• szczepan_k
                  Classic
                  • 2008
                  • 12

a cha tego juz nie sprawdzalem, uzylem miernika i zamienilem miejscami... i wszystko..

jeszcze raz dziekuje za pomoc

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

A potem centralny zamek szaleje, alarm nie chce dzialac i jeszcze kilka innych rzeczy, jak sie pomostkuje Nie dziwie, sie ze ASO mowi zeby samemu nie montowac radia :roll:
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Adamu
                      L&K
                      • 2006
                      • 1384

Zamieszczone przez Maicroft
                      A potem centralny zamek szaleje, alarm nie chce dzialac i jeszcze kilka innych rzeczy, jak sie pomostkuje Nie dziwie, sie ze ASO mowi zeby samemu nie montowac radia
                      dzieje się tak tylko wtedy kiedy się kable złączy. jezeli się rozepnie i zamieni miejscami wszystko jest ok.

Aby radio działało na stałe, tzn niezależnie od pozycji zapłonu należy przeciąc czerwony kabel zaizolować. żóły dodpiąc tam gdzie był czerwony tak aby żółty wchodził w dwa piny kostki

[ Dodano: Sro 31 Gru, 08 12:52 ]
                      ps. i najlepiej te przeróbki robić w kostce radia i nie grzebac w instalce auta.
                      niektóre kostki (np od radia nakamichi) umozliwiają dowolne przepinanie przewodów bo są na złączkach.

Komentarz

Pracuję...