Radio do O2 FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • carleone
    Classic
    • 2005
    • 19

Radio do O2 FL

[center:067ba9f1cf]

MG nie jest marką szczególnie popularną w naszym kraju, dlatego być może nie wszyscy wiedzą o tym, że na skutek wielu problemów
    finansowych Rovera, poprzedniego właściciela marki, od 2007 r. znajduje się ona w rękach Chińczyków. Jak do tej pory zajmowali się oni jedynie wytwarzaniem starszych modeli MG przeznaczonych na lokalny rynek. Teraz jednak zaprezentowali światu auto, które nie tylko spełnia wszystkie europejskie standardy, ale docelowo ma być również produkowane na Starym Kontynencie (w dawnych fabrykach MG w Birmingham); samochód ma walczyć o klientów ze Skodą Octavią.

Auta mają podobne wymiary, ale przewagą MG jest znacznie ciekawsza stylistyka nawiązująca nieco do stylu czterodrzwiowych coupe. W projektowaniu modelu 6 brali udział Brytyjczycy, dlatego można się spodziewać, że samochód będzie odznaczał się całkiem niezłymi właściwościami jezdnymi i jakością
    wykonania mniej więcej odpowiadającą europejskim standardom.

Do napędu
    samochodu posłużą dwa silniki
    o pojemności 1,8 l. Pierwszy o mocy około 130 KM, a drugi - 160 KM uzyskiwanych dzięki turbodoładowaniu. W ofercie nie będzie niestety wersji z silnikiem Diesla.

Ceny samochodów zostaną tak wyliczone, aby auta mogły walczyć o klientów z odpowiednimi wersjami Skody Octavii. W Wielkiej Brytanii samochód pojawi się na wiosnę przyszłego roku. Data europejskiej premiery wersji z kierownicą po właściwej stronie nie jest jeszcze znana.

Źródło[/center:067ba9f1cf]
  • Mirass
    Drive
    • 2005
    • 44

Radio do O2 FL

Witam
    Zamieniłem swoją staruszkę O1 (300 kkm) na O2 po Liftingu.
    Czy standardowe radio od O2 będzie pasowało, czy czujnik parkowania będzie wskazywał.
    Nigdzie tego nie mogę znaleźć
    A może zamontować inne radyjko, ale nie bardzo wiem jakie

Mirass

Komentarz

• Maru 123
      RS
      • 2008
      • 4660

Zamieszczone przez Mirass
      standardowe radio od O2
      jaki model masz na myśli? stream?
      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Mirass
        Drive
        • 2005
        • 44

Zastanawiałem się nad streamem, ale poczytałem o nim na forum i mam coraz większe wątpliwości

Komentarz

• loru
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4286
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Mirass
          Czy standardowe radio od O2 będzie pasowało,
          Jeżeli masz na myśli stream lub audience to nie będą pasowały do O2 po lifcie, już było opisywane na forum, inny protokół komunikacji (czy jakoś tak).
          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Inny nowy protokół. Czujniki nie będą działały. Radio nie będzie się wyciszało w czasie cofania. Nie będzie informacji z klimy ani współpracy ze wskaźnikami. Nie będzie działało sterowanie z kierownicy.
            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Mirass
              Drive
              • 2005
              • 44

Dzięki.
              Czyli pozostaje jedynie "Autoryzowany Dealer Skody"

Komentarz

• engels
                Drive
                • 2009
                • 58

Zamieszczone przez shado
                Inny nowy protokół. Czujniki nie będą działały. Radio nie będzie się wyciszało w czasie cofania. Nie będzie informacji z klimy ani współpracy ze wskaźnikami. Nie będzie działało sterowanie z kierownicy.
                Tylko po co te czujniki w radiu ?nie rozumiem - zwykle patrze się do tyłu przy cofaniu ,a nie na radio.
                Po co się ma wyciszać ? potrzebujesz spokoju w trakcie cofania :-)
                informacji z klimy ? Jakich przy manualnej ?
                Sterowania z kierowania nie mam także bez różnicy

A cena stream nówki na allegro - 600 zł
                Bolero w Aso 1900 zł

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Zamieszczone przez engels
                  Tylko po co te czujniki w radiu ?nie rozumiem - zwykle patrze się do tyłu przy cofaniu ,a nie na radio.
                  no to chyba nie masz tego problemu :?:
                  ogólnie widać, że nie masz ich zbyt dużo, auto ma jeździć do przodu i do tyłu i o to chodzi.
                  jednak jak ma się czujniki to fajnie jak je słychać jednak, więc wyciszanie nie jest takie złe :lol:

[ Dodano: Nie 22 Lut, 09 20:04 ]
                  ale da się cofać i bez czujników, to działa :idea:
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• Salt
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 178

Przyznam szczerze że w pierwszym odruchu też zamówiłem FL bez radia. Jednak kiedy się potem głębiej zastanowiłem i pooglądałem to doszedłem do wniosku, że skoro nie mam w planach budowania audiofilskiego zestawu w aucie i całe zmiany sprowadzą się do wymiany głośników na lepsze, to integracja jaką dostaję wraz z fabrycznym radiem (mam climatronika i kierę wielofunkcyjną) w powiązaniu z niezłym wyglądem fabrycznych radyjek i ich dopasowaniem do całosci przemawiają jednak za tym, żeby się w fabryczne radio wyposażyć. Każdy ma swoje preferencje rzecz jasna, ale według mojego uznania swing nie gra aż tak tragicznie jak tu niektórzy piszą. Tyle że zamówic go na razie można chyba tylko razem z autem bo akcesoriów do FL luzem jeszcze nie sprzedają.
                    andrzejwojnar.pl
                    alchemiaswiatla.blogspot.com

Komentarz

• shado
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 5315
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Po to, że jak ci zaczyna, któryś czujnik popiskiwać, a na zewnątrz jest ciemno jak za przeproszeniem w dup.. u murzyna, jesteś na jamimś zakichanym, wąskim parkingu, a auta dojechały cię ze wszystkich możliwych stron, że ledwo drzwi otwarłeś, to widzisz czy ci popiskuje prawa czy lewa strona i czy przód czy tył. Ja osobiście na podstawie dźwięku nigdy nie byłem (i dalej nie jestem) pewien czy to popiskuje przód czy tył).
                      No właśnie ma się po to ściszać, żebyś słyszał popiskiwanie, a nie radio grające na full.

A cena stream nówki na allegro - 600 zł
                      Bolero w Aso 1900 zł
                      No to kupuj, czy ja Ci bronię? Gość zapytał, a ja odpowiedziałem. Nie przykładam Ci spluwy do głowy i nie każe kupować Bolera, choć z nim jeździłem i uważam za fajne radio.
                      Poza tym zauważ, że różnica między Stream, a Bolera to nie tylko piskające czujniki, ale dotykowy kolorowy ekran, zmieniarka na 6 płyt MP3, podwójny tuner itp.
                      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• pkacz
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 214
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Dokładnie jest jak pisze Salt. Każdy ma swoje potrzeby i preferencje... Jeśli koledze nie potrzebne są sygnały z czujników i wskazania klimy oraz sterowanie kirą to Stream może być wsadzony na miejsce pomyślane dla Swinga...

Co do tego jak gra swing to też kwestia gustu... Ja przez pierwszy miesiąc jeżdżenia się tym nie przejmowałem, słuchając raczej silnika Jednak teraz miałem dłuższy wyjazd i na moje nieszczęście do Swinga trafił "Nostradamus" Kotzeva - płyta, którą znam nuta po nucie... I w tym momencie stało się jasne, z firmową instalacja długo nie wytrzymam. Salt piszę, że jego zdaniem wystarczy wymiana głośników... Ja bym do tego dodał wygłuszenie i odcięcie głośników z tyłu tyle, że skoro i tak mam już oddawać auto na dwa dni do speca i ryzykować że w razie problemów nie uznają mi w ASO gwarancji to już oddam na 3 dni i założę wszystkie bebechy które zostały mi z Fabii i będzie grało o niebo lepiej Swing zostanie na miejscu a właściwa jednostka trafi do schowka...

Podsumowując, wszystko jest kwestią gustu, dla mnie jedynym powodem by zatrzymać Swinga są właśnie te niektórym niepotrzebne funkcje jak wskazania czujników (owszem da sie na słuch jak i bez nich w ogóle, ale te punktowe czujniki sprawdzaja sie naprawdę świetnie) oraz wskazania klimy

Komentarz

• Salt
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 178

Pełna zgoda pkacz. ja w aucie nie słucham muzyki poważnej więc generalnie swing daje radę. a o wygłuszaniu tez zaczynam myślec:-)
                          Dodam tylko w ramach dyskusji o potrzebie piskania czujników czy jej braku - konia z rzędem temu, kto wyczai za pomocą zmysłów w jakie wyposażyła nas natura i bez użycia czujników słupek jakiś niewysoki na parkingu, doniczkę albo inny murek...
                          andrzejwojnar.pl
                          alchemiaswiatla.blogspot.com

Komentarz

• pkacz
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 214
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Dokładnie tak... W poprzednim samochodzie miałem czujniki tylko z tyłu i tylko z sygnałem dźwiękowym. Przesiadka do Octy z czujnikami z przodu i z tyłu i obrazowaniem ich działania była dla mnie sporym pozytywnym zaskoczeniem. Nie rozumiem osób, które korzystanie z tego typu udogodnień uważają za oznakę braku umiejętności kierowania pojazdem. (Podobnie jest zresztą z automatem, który jest oznaką nieumiejętności korzystania ze skrzyni manualnej :szeroki_usmiech ). Jeżdżę dość często Kią z szeroką budą - plandeką i też parkuję i manewruję do tyłu choć nie tylko czujników nie ma ale i wstecznego lusterka. Ale nie rozumiem czemu nie korzystać z nich gdy są. Zamiast sie kręcić szacować odległosci i się nadmiernie zastanawiać po prostu dzielę uwagę miedzy lusterka a wyświetlacz radia... Robiłem sobie testy rozstawiając niewielkie przeszkody na które najechanie mogłoby się skończyć porysowaniem auta i muszę przyznać, że duet czujniki + swing spisują się naprawdę dobrze.
                            Co do muzyki zaś to podstawowym pytaniem jest zawsze co chcę usłyszeć z głośników... Na czym mi głównie zależy. Ile jestem skłonny wydać. Bolero jest fajne, ekran dotykowy niczego sobie, ale za tę cenę można nabyć nówkę o wiele lepiej grającego radia nie mówiąc już o modelach używanych. Oczywiście w Skodzie Bolero będzie wyglądało i pasowało lepiej niż olbrzymia wiekszość innych jednostek centralnych. Dlatego tak ważne jest określenie swych zapotrzebowań. Apetyt i tak rośnie w miarę jedzenia, ale jeśli człowiek się zrazi już na pierwszym kroku to potem juz ciężko mu zainteresowanie odzyskać.

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

Zamieszczone przez pkacz
                              Nie rozumiem osób, które korzystanie z tego typu udogodnień uważają za oznakę braku umiejętności kierowania pojazdem
                              Pkacz bo takie osoby myslą na zasadzie "zesram sie w gacie, a nie do klopa jak jakiś zwykły mięczak"
                              Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

Zamieszczone przez Big
                                Zamieszczone przez pkacz
                                Nie rozumiem osób, które korzystanie z tego typu udogodnień uważają za oznakę braku umiejętności kierowania pojazdem
                                Pkacz bo takie osoby myslą na zasadzie "zesram sie w gacie, a nie do klopa jak jakiś zwykły mięczak"
                                najczęściej zmienia się im to jak już zaczną z jakichś udogodnień korzystać :lol:
                                saport techniczny baj DGW
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm
                                no i nie ma :-)

Komentarz

• pkacz
                                  Ambiente
                                  • 2008
                                  • 214
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

najczęściej zmienia się im to jak już zaczną z jakichś udogodnień korzystać
                                  Dokładnie, jestem gotów się założyć, że większość osób psioczących na różnych "profi" forach na przykład na DSG, w życiu nie siedziało w aucie z taką skrzynią. Ja też myśląc o nowym samochodzie planowałem BKD ale w manualu. Na szczęście dałem szansę DSG na jeździe testowej i po godzinie jazdy byłem już pewien, że jest warta tej ceny.
                                  Latami jeździłem różnymi pojazdami w manualu ale po miesiącu z DSG, auta ze skrzyną ręczną którymi czasem muszę jeździć wydają mi się mocno niewygodne.

Komentarz

Pracuję...