ufo, w Nero masz różne opcje nagrywania. Większość mechanizmów CD nie obsługuje UDF (domyślny system nagrywania pod Windowsem Vistą) , a czasami występują też problemy z ISO9660:1999. ISO9660:1999 to nie zatwierdzona nigdy specyfikacja, która oficjalnie nie weszła nigdy w życie, ale jest używana przez producentów oprogramowania do nagrywania, bo pozwala na długie nazwy plików i większe zagnieżdżenia plików w folderach.
Radio Stream Octavia II
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez truskawaaJa sie tez podłacze do tematu...
Ja mam takie same radio tylko nie pisze na nim MP3 i w instrukcji obsługi też nic na temat MP3 nie pisze.
Czy to znaczy że nici ze słuchanie MP-trojek???Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
truskawaa, albo radiowy transmiter MP3 np. taki http://www.allegro.pl/item535550239_...108_0_mhz.htmlOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Jeśli nie zadowoli Cię jakość transmitera FM to ostatecznym rozwiązaniem może być dorobienie dodatkowego wejścia, ale wiąże się to z kilkoma niedogodnościami:
- rozbiórka radia ( utrata gwarancji - jeśli jeszcze jest ).
- regulacja głośności poprzez urządzenie zewnętrzne a nie radio ( tak samo jest oryginalnie w Stream MP3 - co uważam za kompletną głupotę i ogromny minus )
- brak regulacji barwy tonu ( empetrójka musiała by mieć jakiś korektor ), balansu i fader-a ( balans i fader można by ewentualnie ustawić jednorazowo w czasie montażu układu wejściowego )
- dodatkowy przełącznik ( najlepiej mechaniczny, ale elektroniczny też wchodziłby w grę ) przełączający pomiędzy sygnałem TUNER/CD a dodatkowym wejściem.
- empetrójka prawdopodobnie musiała by być zasilana wyłacznie z baterii ( brak możliwości słuchania i ładowania jednocześnie ) ze względu na wspólną masę i możliwe zakłócenia ( tu wszystko zależało by od budowy empetrójki i jej ładowarki )
Oczywiście potrzebny byłby jakiś bufor/przedwzmacniacz wejściowy ( np. 2x NE5532 ) i człowiek, który to wszystko złoży do kupy...
Sam musisz ocenić, czy aż tak potrzebujesz tego wejścia.
EDIT
Jest jeszcze jedno rozwiązanie, można wykorzystać wejście zmieniarki CD, który zwykły Stream też ma o ile pamiętam. Musiał byś kupić TAKI kabelek ( z wtyczką do STREAM-a typu FAKRA na tej aukcji chyba nr. 12 ) i wszystko powinno śmigać...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Pytanie
Witam wszystkich
Właśnie zakupiłem autko z takim radiem
Chyba Bez napisu MP3
Wersja bazowa
V07.01.00 ,,,,,2005
Czy faktycznie nie posiada ono możliwości odtwarzania MP3 ?
I czy można do niego podłączyć coś takiego
Czy ewentualna wymiana oprogramowania może to zmienić ?
Jeżeli nie to co można do niego podłączyć by rozszerzyć jego możliwości?
I gdzie to kupićTrzymajcie się drogi i poręczy ======RMF FM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplZamieszczone przez kowal 2002Alen, rozumem, że to zdjęcie poglądowe ( a nie twojego radia ), bo to akurat jest Audience (a nie Stream ) i ma wbudowane nie tylko mp3, ale też 6 płytową zmieniarkę...
ALE SIĘ CZEPIACIE
Kliknąłem na pierwszy lepszy :klnie:
Co do fotki to oczywiście Zdjęcie poglądoweTrzymajcie się drogi i poręczy ======RMF FM
Komentarz
-
-
W ogóle nie można !!!
I szkoda że forum zamiast zamiast informować i dzielić się fachową wiedzą zmienia się w babskie pogaduszki typu Jaki ma pani rozmiar majtek bo te co pani podała to na pa panią nie pasują !!!
Uprzedzam że Zdjęcie samochodu Też nie jest prawdziwe i może nie pasować do podanego modelu !!
Ale powracając do mojego pytania
Czy jest na tym forum jakaś poważna osoba, która może mi udzielić rzetelnej i fachowej odpowiedzi na temat tych radioodtwarzaczy.
Chętnie odpowiem na dodatkowe zapytania.Trzymajcie się drogi i poręczy ======RMF FM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AlenW ogóle nie można !!!
I szkoda że forum zamiast zamiast informować i dzielić się fachową wiedzą zmienia się w babskie pogaduszki typu Jaki ma pani rozmiar majtek bo te co pani podała to na pa panią nie pasują !!!
Uprzedzam że Zdjęcie samochodu Też nie jest prawdziwe i może nie pasować do podanego modelu !!
Ale powracając do mojego pytania
Czy jest na tym forum jakaś poważna osoba, która może mi udzielić rzetelnej i fachowej odpowiedzi na temat tych radioodtwarzaczy.
Chętnie odpowiem na dodatkowe zapytania.
po pierwsze jeżeli nie wiesz (?!) jaki masz silnik w swoim aucie to możesz wybrać "inny", nie bardzo rozumiem co to ma wspólnego z rozmiarem twoich majtek czy zdjęciem twojego samochodu, które gówno mnie i innych interesuje, natomiast wiem, że wprowadzanie błędnego oznaczenia silnika wprowadza zamęt przy próbach zdiagnozowania ewentualnego problemu, z którym być może zgłosisz się tutaj w przyszłości, oczywiście w tym momencie to ty masz to w dupie, bo akurat żądasz odpowiedzi na pytanie dotyczące radia, co rzeczywiście z silnikiem ma niewiele wspólnego.
pamiętaj też, że nikt cie nie zmusza do korzystania z tego akurat forum :idea:
prawdopodobnie na forum, nie ma spełniającej twoje wyśrubowane kryteria poważnej i kompetentnej osoby, ale nawet ja mogę odpowiedzieć na część twojego pytania: tak, faktycznie, ten model radia nie ma możliwości odtwarzania MP3.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Alen, trzeba wyciągnąć radio i sprawdzić na nalepce jaki masz rozkład pinów. Jeśli masz taki rozstaw pinów jak na załączonym zdjęciu to nie da się wprost podłączyć MP3 z AUX. A co do odtwarzania MP3. Jeżeli na radiu nie pisze MP3 to się nie da odtwarzać. Trzeba kombinować poprzez zmieniarkę CD.
Ale najpierw wstaw zdjęcie swojego radia. Bo w końcu nie wiadomo czy masz Stream'a czy Audience.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkoda... ale nawet ja mogę odpowiedzieć na część twojego pytania: tak, faktycznie, ten model radia nie ma możliwości odtwarzania MP3.
Dodatkowo co do podłączenia tej odtwarzarki USB/SD to wszystko masz opisane TUTAJ , ewentualnie możesz kupić transmiter FM lub dorobić wejście i podłączyć jakąkolwiek empetrójkę ( masz to opisane w tym temacie na str. 3, sześć postów powyżej twojego pierwszego... )
Wszystkie te informacje można było "zdobyć" czytając tylko ten wątek, dlatego takie ważne było m.in. zdjęcie które zamieściłeś, bo założyłem ( może błędnie :roll: ), że przeczytałeś cały wątek i mimo dokładnego opisu co i jak nie możesz dalej odtwarzać mp3 czego powodem np. przy radiu Audience lub Stream MP3 może być ( jak napisał kolega shado ) np. nieprawidłowy system nagrania CD ( UDF zamiast ISO )...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AlenCzy faktycznie nie posiada ono możliwości odtwarzania MP3 ?
Zamieszczone przez AlenCzy ewentualna wymiana oprogramowania może to zmienić ?
Zamieszczone przez AlenJeżeli nie to co można do niego podłączyć by rozszerzyć jego możliwości?
I gdzie to kupić
Zamieszczone przez AdamBalbo radiowy transmiter MP3 np. taki http://www.allegro.pl/ite..._108_0_mhz.html
bez MP3: http://moto.allegro.pl/item546172441...dio_radia.html
z MP3: http://moto.allegro.pl/item548454123...da_stream.html
pozostałe instrukcje: http://moto.allegro.pl/item537237722...zne_skoda.html
Ps. rozmiar majtek to MO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz