loru, kolega Alen ogólnie leje na to forum. Nie przeczytał regulaminu (bo po co) , nie przywitał się w odpowiednim dziale, tylko żąda odpowiedzi na swoje pytania.
Radio Stream Octavia II
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodapo pierwsze jeżeli nie wiesz (?!) jaki masz silnik w swoim aucie to możesz wybrać "inny", nie bardzo rozumiem co to ma wspólnego z rozmiarem twoich majtek czy zdjęciem twojego samochodu,
Co do majtek to Chyba Niewiele zrozumiałeś z tego co napisałem gdyż nadal piszesz od rzeczy i nie na temat !!
które gówno mnie i innych interesuje, - masz to w dupie,
bo akurat żądasz odpowiedzi na pytanie dotyczące radia, co rzeczywiście z silnikiem ma niewiele wspólnego.
I nic nie żądam tylko proszę o pomocne informacje
pamiętaj też, że nikt cie nie zmusza do korzystania z tego akurat forum
prawdopodobnie na forum, nie ma spełniającej twoje wyśrubowane kryteria poważnej i kompetentnej osoby,
A w szczególności
loru
kowal 2002
AdamB ( nie masz racji poważnych ludzi traktuję poważnie - samochód mam dopiero od miesiąca więc niewiele jeszcze mogę wnieść do forum z przyczyn oczywistych )
i koledze Big, który zapraszając mnie na lubelskie forum zapomniał dodać linku do niego.
Szkoda tylko że szkoda jest tak wielka ale szkodę zawsze można naprawić lub w ostateczności zignorować
Mam pytanie do osób które wymieniłem i innych wtajemniczonych (poza szkodami) czy możecie mi w przybliżeniu powiedzieć ile kosztowałaby mnie wymiana radia na takie z mp3?
I czy wiąże się to z ewentualnymi przeróbkami w samochodzie ?
Czy lepiej coś do niego dokupić?
Zdjęcie mojego radia niebawem umieszczę na forum.Trzymajcie się drogi i poręczy ======RMF FM
Komentarz
-
-
Stream MP3 na Alledrogo to koszt ok. 500 pln ( używka w dobrym stanie ), nowe ok 1000 pln, w ASO :twisted: chyba 1900 pln. Możliwe, że teraz pojawi się tego więcej, bo do OII FL Stream nie pasuje...
Co do podmiany to wyciągasz starego Stream-a wkładasz nowego Stream-a MP3 wbijasz kod ( jednorazowo ) i wszystko śmiga...
W/g mnie za takie pieniądze ( min 500 pln ) gra nie warta świeczki, kombinowałbym raczej coś z tą zmieniarką USB/SD ( albo emulatorem zmieniarki i zwykłą empetrójką )...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Aleni koledze Big, który zapraszając mnie na lubelskie forum zapomniał dodać linku do niego.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alensamochód mam dopiero od miesiąca więc niewiele jeszcze mogę wnieść do forum z przyczyn oczywistych
masz jeszcze coś do powiedzenia :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez szkodaraczej na razie staraj się ze swoimi gównianymi pretensjami
otóż na tego typu zachowania jak kolegi Alen nie było, nie ma i nie będzie tutaj miejsca...
szczerze mówiąc właśnie odechciało mi się jakichkolwiek tłumaczeń.
a wiesz, te motywujące wypowiedzi o klasie... nawet nie wiem co powiedzieć, to nie ten adres, wiesz... mi na tym po prostu nie zależy, może nawet zalezy mi w drugą stronę :lol:
i ta małomiasteczkowa wrazliwość na wulgaryzmy... koszmar :?
w każdym razie uważam, ten temat za zakończony, jak ktoś ma jakieś do mnie dalsze uwagi (oprócz Alena), to może założyć sobie osobny topik :szeroki_usmiech
enyłej, nie tutaj :idea:
i tak trzeba będzie posprzatać.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Dziękuję Wam za wszystkie podpowiedzi i informacje
Może faktycznie lepiej rozejrzeć się za radiem z mp3 niż kombinować z różnymi dodatkami za niewiele mniejsze pieniądze.
Tym bardziej że - jak piszecie - większość z nich nie jest kompatybilna z tym radiem .
Gdyby jednak ktoś z Was coś takiego kupił zamontował i był zadowolony to mam prośbę o podzielenie się ze mną tą informacją.Trzymajcie się drogi i poręczy ======RMF FM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoJa bym jednak poczekał na radio do FL. Ono ma już podwójny tuner. Do tego Bolero to już w ogóle jest jak dla mnie wypasik i byłem z niego bardzo zadowolony.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
szkoda, szkoda,
Witaj - nie wiem jak masz na imię ?
Mam dla ciebie ofertę nie do odrzucenia!!!
Co było między nami niech pozostanie przeszłością.
I niech więcej nigdy nic nie warczy i nie zgrzyta w, lub pomiędzy Oktaviami
Co ty na to ??
[ Dodano: Nie 08 Lut, 09 01:11 ]
Obiecałem przesłać fotkę oryginalną mojego radia.Załączone plikiTrzymajcie się drogi i poręczy ======RMF FM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AlenCo ty na to ?
zresztą to naprawdę zależy głównie od Ciebie :idea: :wink:
acha, jeszcze jedno: na rozgrzewkę polecam kontakty live, dopiero wtedy można się przekonać kto ma klasę a kto nie, kto jest chujem a na kogo można liczyć itd. inaczej można się barrrrrrrdzo pomylić, akurat masz pod ręką fajną ekipę więc korzystaj.
[ Dodano: Nie 08 Lut, 09 01:39 ]
a radio wygląda na pierwszą serię stream'a->przycisk "GEO", ja w aucie z września 2005 już mam inne.
oczywiście mptrójek nie odtwarza, moje również.
[ Dodano: Nie 08 Lut, 09 01:51 ]
shado, dobrze tu podpowiada, tyle, że liczyłbym się z wyższą ceną za radio po FL.
jak ktoś nie ma napinki na car audio to zwykły stream mp3 jakoś daje radę.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Alen, ja mam trochę nowszego Stream'a baz MP3 i bez wejścia AUX. Kupiłem dokładnie taki jak ten http://www.allegro.pl/item543234812_...jscie_mp3.html
Podpiąłem wczoraj i działa z MP3 bez problemu. Czy można w twoim podpiąć? Trzeba sprawdzić czy może ten model obsługiwać zmieniarkę CD i druga rzecz trzeba wyciągnąć radio i sprawdzić rozkład pinów na nalepce na radiu.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez goraceustaOdgrzebuję, bo zakupiłem zmieniarkę XCARLINK (350PLN) do radia Stream bez MP3 z 2005r. Jak na razie działa elegancko, montaż b. prosty.
Wg mnie lepszy wybór niż kupno Stream z MP3.
Czy twój Stream wyglądem przypomina mój fot. jw ?
Rozumiem że podłączyłeś go do wyjścia na zmieniarkę ?
I jeszcze jedno możesz zdradzić w jakim sklepie dokonałeś zakupu?
Na Allegro nic nie znalazłemTrzymajcie się drogi i poręczy ======RMF FM
Komentarz
-
-
Alen,
1. Kupiłem tu: http://allegro.pl/item553264700_zmie...awa_sklep.html
Podobno już w tej cenie są ostatnie sztuki, teraz będzie drożej.
2. Moje radio wygląda dokładnie tak (to zdjęcie mojego auta - kliknij aby powiększyć):
3.Podłączyłem pod zmieniarkę + masę do masy.
Komentarz
-
Komentarz