Maru 123 tylko że ta co ty podajesz jest do 2.0 TDI a ja mam 1.9 TDI. Byc może na wydechu nie ma różnicy między tymi silnikami.
mocowanie Tweeter'ów O1
Zwiń
X
-
mocowanie Tweeter'ów O1
Witam serdecznie, przymierzam się do wymiany głośników i radyjka. Poczytałem na forum o wyciszeniu itp. nurtuje mnie tylko jedna rzecz, zakładając ze kupię np. te głośniczki w jaki sposób zamontować gwizdki? Czy da radę zamocować je w miejsce starych? bo patrząc na zdjęcia to wątpię... czy może kupić zintegrowane głośniki dwudrożne i po prostu odłączyć stare gwizdki? Nie chcę za dużo wiercić, ciąć itp. Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
-
Re: mocowanie Tweeter'ów O1
Zamieszczone przez martinez ricardoskupić zintegrowane głośniki dwudrożne i po prostu odłączyć stare gwizdki?
Komentarz
-
-
Dziękuję serdecznie za odpowiedzi, Helixy? czemu nie! jestem otwarty na propozycje Generalnie wizję mam taką, nie potrzebuję wodotrysków i myślałem o czymś takim: radyjko teraz tez mam JVC i jestem bardzo zadowolony a bardzo zależy mi na wejściu USB do tego wspomniane wyżej Hertze lub Helixy i wytłumienie drzwi, ale w podstawowym zakresie czyli wyklejenie matą bitumiczną, tak jak jest to opisane na forum. Czy możecie Panowie polecić jakiegoś dobrego sprzedawcę na allegro w odniesieniu do głośników i maty ? I jakie kupić dystanse 30 czy 65 ? Bo przeglądając oferty głośników na allegro spotkałem się z tymi dwoma typami dystansów do Skody. Pozdrawiam!
Komentarz
-
-
Kolego tutaj są dystanse dedykowane do naszych Czeszek:
Uwaga!Przy zakupie gĹoĹnikĂłw Power Bass dystanse za 1zĹ! Dystanse lakierowane oraz impregnowane 3 warstwy. Zastosowanie:Dystans z MDFu pod gĹoĹnik 165mm do skody octavi 1.Dystans przykrÄcany jest w te same miejsca co fabryczny plastikowy adapter. Wymiary pierĹcienia to otwĂłr na gĹoĹnik 144mm gruboĹÄ 40mm.Uwaga: zalecany montaĹź przy uĹźyciu Ĺrub z Ĺbem zamkowym (z gwintem metrycznym M6) wymaga to wyjecia fabrycznych plastikowych koĹkĂłw mozna zamĂłwiÄ kpl 6 Ĺrub z nakretkami (dodatkowa opĹata 2zĹ za kpl) otwory pod wkrety mocujÄ ce gĹoĹnik trzeba zawierciÄ wiertĹem (2-3mm) zapobiegnie to ukrÄceniu wkrÄtĂłw lub rozwarstwieniu pierĹcienia dystans mdf daje siÄ przykreciÄ do drzwi tylko w jednej pozycji Wszystkie dystanse po frezowaniu sÄ szlifowane a nastÄpnie nanoszone sÄ 3 specjalne warstwy zabezpieczajÄ ce przed wilgociÄ . Szlifowanie powierzchni dystansu po frezowaniu jaki i w trakcie lakierowania pozwala uzyskaÄ szczelnÄ i gĹadkÄ bĹyszczÄ cÄ powĹokÄ na caĹej powierzchni mdfu rĂłwnieĹź linii ciÄcia co skutecznie zapobiega wnikaniu wilgoci do wnÄtrza mdfu.,Octavia 1 - dystans MDF pod gĹoĹnik 165mm (2 sztuki)
Jeszcze ich nie kupiłem, więc nie mogę nic o nich powiedzieć, no ale są
zdrówko!
Komentarz
-
-
Na tweetery jest fajny sposób, zamontować je w słupkach przednich (8-10 cm od dołu), jednak wiąże się to z dodatkowymi modami i kosztami...OGIEŃTEAM by OCP
President Taylor III + PRESIDENT ML-145
www.mgregor.pl
www.pokerstrategy.com/u3JOTE - wejdź i graj! ; )
Komentarz
-
-
Gość
podepne sie, ale jesli mozna troche inne pytanie zadam. czy te cykacze maja jakies polaczenie przez uszkodzenie ktorego moze nie grac przod od kierowcy i tyl z prawej, po przekatnej?! czy to czysty przypadek ze w jednym czasie zauwazylem ze one nie cykaja wlasnie. dzis ciemnosc mnie zastala wiec nie wyciagnalem ich jeszcze. bardzo prosze o krotka odpowiedz i powrot do tematu zalozonego przez kolege.
Komentarz
Komentarz