mocowanie Tweeter'ów O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kesok
    Classic
    • 2010
    • 1

mocowanie Tweeter'ów O1

Maru 123 tylko że ta co ty podajesz jest do 2.0 TDI a ja mam 1.9 TDI. Byc może na wydechu nie ma różnicy między tymi silnikami.
  • martinez ricardos
    Classic
    • 2009
    • 3

mocowanie Tweeter'ów O1

Witam serdecznie, przymierzam się do wymiany głośników i radyjka. Poczytałem na forum o wyciszeniu itp. nurtuje mnie tylko jedna rzecz, zakładając ze kupię np. te głośniczki w jaki sposób zamontować gwizdki? Czy da radę zamocować je w miejsce starych? bo patrząc na zdjęcia to wątpię... czy może kupić zintegrowane głośniki dwudrożne i po prostu odłączyć stare gwizdki? Nie chcę za dużo wiercić, ciąć itp. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Komentarz

• zpluta
      L&K
      • 2008
      • 1194

Re: mocowanie Tweeter'ów O1

Zamieszczone przez martinez ricardos
      kupić zintegrowane głośniki dwudrożne i po prostu odłączyć stare gwizdki?
      I gwizdki mieć "w nogach"? To tak jakby ich nie było, obawiam się. Wysokie tony mają to do siebie, że rozchodzą się dość kierunkowo i bicie nimi w podłogę nie bardzo ma sens.
      :

Komentarz

• W1Michał
        Rider
        • 2006
        • 351

bez większych problemów ten tweeter Hertza wejdzie ci w osłony lusterek gdzie są fabryczne tweetery, aczkolwiek zamiast tych Hertzów wolałbym np Helixa 62.1 które na poczatek wystarczą, po za tym grunt to przygotowanie drzwi
        http://www.elcal.pl/

Komentarz

• martinez ricardos
          Classic
          • 2009
          • 3

Dziękuję serdecznie za odpowiedzi, Helixy? czemu nie! jestem otwarty na propozycje Generalnie wizję mam taką, nie potrzebuję wodotrysków i myślałem o czymś takim: radyjko teraz tez mam JVC i jestem bardzo zadowolony a bardzo zależy mi na wejściu USB do tego wspomniane wyżej Hertze lub Helixy i wytłumienie drzwi, ale w podstawowym zakresie czyli wyklejenie matą bitumiczną, tak jak jest to opisane na forum. Czy możecie Panowie polecić jakiegoś dobrego sprzedawcę na allegro w odniesieniu do głośników i maty ? I jakie kupić dystanse 30 czy 65 ? Bo przeglądając oferty głośników na allegro spotkałem się z tymi dwoma typami dystansów do Skody. Pozdrawiam!

Komentarz

• SiwyJurek
            Classic
            • 2009
            • 16

Kolego tutaj są dystanse dedykowane do naszych Czeszek:
            Uwaga!Przy zakupie głośnikĂłw Power Bass dystanse za 1zł! Dystanse lakierowane oraz impregnowane 3 warstwy. Zastosowanie:Dystans z MDFu pod głośnik 165mm do skody octavi 1.Dystans przykręcany jest w te same miejsca co fabryczny plastikowy adapter. Wymiary pierścienia to otwĂłr na głośnik 144mm grubość 40mm.Uwaga: zalecany montaĹź przy uĹźyciu śrub z łbem zamkowym (z gwintem metrycznym M6) wymaga to wyjecia fabrycznych plastikowych kołkĂłw mozna zamĂłwić kpl 6 śrub z nakretkami (dodatkowa opłata 2zł za kpl) otwory pod wkrety mocujące głośnik trzeba zawiercić wiertłem (2-3mm)  zapobiegnie to ukręceniu wkrętĂłw lub rozwarstwieniu pierścienia dystans mdf daje się przykrecić do drzwi tylko w jednej pozycji   Wszystkie dystanse po frezowaniu są szlifowane a następnie nanoszone są 3 specjalne warstwy zabezpieczające przed wilgocią. Szlifowanie powierzchni dystansu po frezowaniu jaki i w trakcie lakierowania pozwala uzyskać szczelną i gładką błyszczącą powłokę na całej powierzchni mdfu rĂłwnieĹź linii cięcia co skutecznie zapobiega wnikaniu wilgoci do wnętrza mdfu.,Octavia 1 - dystans MDF pod głośnik 165mm (2 sztuki)

Jeszcze ich nie kupiłem, więc nie mogę nic o nich powiedzieć, no ale są
            zdrówko!

Komentarz

• ziutsane
              RS
              • 2007
              • 2376

te dystanse pasuja
              Radio: C90r+XDP210EQ
              Kable:Opt,Skyline,50 mm
              Wzm:XES M1+FP 1.800
              Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Gregor.
                Ambiente
                • 2009
                • 127

Na tweetery jest fajny sposób, zamontować je w słupkach przednich (8-10 cm od dołu), jednak wiąże się to z dodatkowymi modami i kosztami...
                OGIEŃTEAM by OCP

President Taylor III + PRESIDENT ML-145

www.mgregor.pl
                www.pokerstrategy.com/u3JOTE - wejdź i graj! ; )

Komentarz

• przemek88
                  Rider
                  • 2009
                  • 613

koledzy a jak wsadzić większe tweetery w miejsce oryginalnych w O1? Bo dostałem tweetery ale są trochę za duże wypadają z oryginalnych mocowań

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• zpluta
                    L&K
                    • 2008
                    • 1194

Zamieszczone przez przemek88
                    koledzy a jak wsadzić większe tweetery w miejsce oryginalnych w O1?
                    Dużo większe?
                    :

Komentarz

podepne sie, ale jesli mozna troche inne pytanie zadam. czy te cykacze maja jakies polaczenie przez uszkodzenie ktorego moze nie grac przod od kierowcy i tyl z prawej, po przekatnej?! czy to czysty przypadek ze w jednym czasie zauwazylem ze one nie cykaja wlasnie. dzis ciemnosc mnie zastala wiec nie wyciagnalem ich jeszcze. bardzo prosze o krotka odpowiedz i powrot do tematu zalozonego przez kolege.

Komentarz

• przemek88
                        Rider
                        • 2009
                        • 613

Zamieszczone przez zpluta
                        Zamieszczone przez przemek88
                        koledzy a jak wsadzić większe tweetery w miejsce oryginalnych w O1?
                        Dużo większe?
                        Nie bez problemu mieszczą się w tej osłonce ale nie mam jak ich tam przymocować. A jak chce włożyć do tej dziurki to brakuje tak 1-2mm

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• zpluta
                          L&K
                          • 2008
                          • 1194

No to może tak?

:

Komentarz

• przemek88
                            Rider
                            • 2009
                            • 613

Tez nad tym myślałem a masz to na taśmie dwustronnej czy na jakimś kleju?

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• zpluta
                              L&K
                              • 2008
                              • 1194

Na taśmie. Lubię robić tak, żeby w razie czego dało się zdjąć ...
                              :

Komentarz

Pracuję...