Demontaz maskownicy radia w OII

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dynia
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2005
    • 134

Nexus6, zle mi sie napisało mój błąd
    Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
  • palioza
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 417

Temat moze nadaje sie do dzialu car-audio... ale po czesci tutaj tez
    Panowie (i Panie?)jak wymontowac fabryczne radio z OII? czy trzeba zdejmowac plastikowa obudowe wolo radia, czy samo radio... (planuje wymiane radia stream na nawigacje), czy znacie moze jeszcze jakies problemy na ktore moge sie natknac podczas wymiany? (jakies kody - wlasnie jak sie go wprowadza po wymianie?, czy nie ma problemu z wyswietlaniem informacji z radia na wyswietlaczu pomiedzy zegarami)?

Dzieki za odpowiedzi
    Pozdrawiam Michal
    Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• onyx73
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 282

hi gdzie kupiles navi i za ile? tu jest na paru fotkach rozpruta octavka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54366633

Komentarz

• greszczyn
        Elegance
        • 2005
        • 893
        • Nissan

Temat jak najbardziej do działu C-A ,z tą myslą został stworzony.Nie bój Moderator czuwa!!

A co do maskownicy ,to bułka z masłem. Bez demontażu ramki raczej nie wyciągniesz radia gdyż u góry jest mały "ząbek" . Musisz pociągnąć lekko ramkę od dołu przy popielniczce ,by wysunąć ją z zaczepów ,potem idąc od dołu ku górze ,z prawej i lewej strony delikatnie palcami lub śrubokrętem podważasz rameczkę .Samo radio jest przykręcone na cztery śruby ,które ukryte są pod zaślepkami .
        Nie odpinałbym radia ,jeśli nie znasz kodów .Może nie działać .Jeśli wywalisz Streama i na jego miejsce wsadzisz coś nie ORYGINALNEGO ,to zapomnij raczej o wyświetlaczu środkowym.Ja nawet nie używałem nigdy tej funkcji ,po to był wyświetlacz radia .

PS. Aż się dziwię , jak można pozbywać się tak wspaniałego radia ,jakim jest Stream . :diabelski_usmiech

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Moderator czuwa - czasami :twisted:

A teraz cos tez na temat radia, ale Audience. Nie wiem jak gra to Stream, ale Audience puki co nie gubi stacji. Lekkie oslabienie sygnalu mu sie zdarza. Musze ojca spytac jak w trasie ono sie zachowuje, pod warunkiem ze nie puszcza sobie wtedy plytki.

Mechanizm pobierania plyt jest chory. Niby robie jak pisze w instrukcji to czasem cos az szczeli. Wkladanie plyt wymaga przyzwyczajenia.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• onyx73
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 282

potwierdzam wrazenia Maicrofta

Komentarz

• Ziomal
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 5841
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Kumpel w seacie zmieniał akumulolator i radio nie chodziło w serwisie powiedzieli ze radio musi byc włączone przez 12 godzin ciągle az sie pojawią kreski do wpisania kodu
              Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• palioza
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 417

Zamieszczone przez greszczyn
                Temat jak najbardziej do działu C-A ,z tą myslą został stworzony.Nie bój Moderator czuwa!!

A co do maskownicy ,to bułka z masłem. Bez demontażu ramki raczej nie wyciągniesz radia gdyż u góry jest mały "ząbek" . Musisz pociągnąć lekko ramkę od dołu przy popielniczce ,by wysunąć ją z zaczepów ,potem idąc od dołu ku górze ,z prawej i lewej strony delikatnie palcami lub śrubokrętem podważasz rameczkę .Samo radio jest przykręcone na cztery śruby ,które ukryte są pod zaślepkami .
                Nie odpinałbym radia ,jeśli nie znasz kodów .Może nie działać .Jeśli wywalisz Streama i na jego miejsce wsadzisz coś nie ORYGINALNEGO ,to zapomnij raczej o wyświetlaczu środkowym.Ja nawet nie używałem nigdy tej funkcji ,po to był wyświetlacz radia .

PS. Aż się dziwię , jak można pozbywać się tak wspaniałego radia ,jakim jest Stream . :diabelski_usmiech
                Dzieki za informacje demontazu.

Nawigacja ofc oryginalna, wiec mam nadzieje, ze nie trzeba jakichs ustawien dokonywac na magistrali CAN.

A, odpowiadajac na jedno z pierwszych pytan, to jeszcze nie kupilem, ale sie przymierzam, a zaplace pewnie cos w okolicy 3k (choc chcialbym mniej ).
                Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• onyx73
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 282

cha to moze sie zmowimy i kupimy dwa od razu to bedzie jakis rabacik widze ze jestes z slaska ja tez

Komentarz

• Bartek_2012
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 208

Witajcie, szukałem i znalazłem interesowały mnie dwa tematy Ksenony a raczej ich montaż zamiast zwykłych H7 i nawigacja. Mam zamiar pozmieniać co nieco w mojej Octavce. Ale widzę że temat jeszcze nie jest "opanowany" do konca. Mam te same obawy co palioza, mam nadzieję że po podłączeniu nawi będą działały np czujniki parkowania i nie będzie problemów z wyświetlaczem. Jeżeli ktoś to robił niech da znać. A tak z innej beczki widzę że koledzy mają po 180 koni. Gdzie można to zrobić i jak wygląda taki tuning (zmiana chipa czy dodatkowy modół na wtyczkach)?
                    BYŁO: 2,0 TDI Kombi Elegance Beż Sahara + (od: 22.10.06 - xenony, 28.10.06 - navi, 17.11.06 działający hak .....)
                    JEST: Volvo S80 II D5
                    JEST: BMW R1200GS Adventure

Komentarz

• greszczyn
                      Elegance
                      • 2005
                      • 893
                      • Nissan

Zamieszczone przez Bartek_2012
                      A tak z innej beczki widzę że koledzy mają po 180 koni. Gdzie można to zrobić i jak wygląda taki tuning (zmiana chipa czy dodatkowy modół na wtyczkach)?
                      Nie wtyczki tylko tzw. program "chip" http://www.tdi-tuning.pl/kontakt_katowice.htm

Co do ksenonów to pozostaje "rzeżba " we własnym zakresie bo serwisy nie ogarniają tematu . Technika poszła ostro do przodu .....a oni są na etapie Skody Felicji :evil: Powodzenia .

Komentarz

• NEOrADEk
                        L&K
                        • 2005
                        • 1469

Zamieszczone przez onyx73
                        hi gdzie kupiles navi i za ile? tu jest na paru fotkach rozpruta octavka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54366633
                        Na allegro widziałem w dość dużej rozpiętości cenowej od 1500-4200 złociszy.

Ciekawe czy są różne modele tej navi do O2, czy może kwestia old czy new?
                        Pamiętaj coby się pochwalić jak zakup i jak wyglądła sprawa z zamontowaniem.
                        Powodzonka życzę w temacie jak by co!
                        Pozdr.
                        O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
                        "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• djczas
                          RS
                          • 2005
                          • 9612

greszczyn, nie wszystkie sa serwisy gdzie im sie chce i cos takiego zrobią tylko te koszta :roll: :roll:

Komentarz

• spoczkomk
                            Drive
                            • 2010
                            • 76

test

Komentarz

• ciuk15
                              Rider
                              • 2009
                              • 406

spoczkomk, ja u siebie robiłem taka sama zamianę i nic nie musiałem zmieniać, ramka jest ta sama wiec spokojnie możesz działać. A co do pinu to musisz go mieć aby radio w innym samochodzie działało. Ja tez nie miałem ale poszedłem z radiem i vinem do ASO i mi podali ( bez opłaty ) jak oczywiście było radio zamontowane fabrycznie to jest wszystko podane pod nr Vin.
                              Pozdrawiam
                              1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
                              2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
                              3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
                              4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)

Komentarz

Pracuję...