Radio w Octavii II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TomekH
    Drive
    • 2004
    • 47

misiek_rd,

Jasne tylko niestety nie dzisiaj bo książkę mam w samochodzie. Ale obiecuję, że jutro Ci podam. Z tego co pamiętam to nie jest żaden wynalazek w cenniku koszt ok. 1000. Alarm z funkcją monitorowania wnętrza
    OKTA II 105/250 ELEGANCE /SERIA - NARAZIE
    www.cb-radio.pl

Komentarz

• zeb
      Rider
      S_OCP Member
      • 2004
      • 415

elo!

podejrzewam ze taki jak ja >>> MOBITEL <<<
      u mnie tez wszystko pieknie dziala! montowany w ASO.

Komentarz

• Mach
        Rider
        • 2004
        • 349

Zamieszczone przez misiek_rd
        Sorry, ze odgrzebuje stary temat, ale ostatnio widzialem fajne niefirmowe radio (DVD) KENWOOD DDX-7025, ktore ponoc pasuje do Octavii II. Cenna: ponad 1300 EUR.
        Wyglada calkiem fajnie ale jesli podswietlenie przyciskow sie nie zmienia i jest tylko czerwone to... OK ale tylko w Golfie :cry:
        Jest jeszcze problem natury bezpeiczenstwa... dlatego np nie wybralem nawigacji... takie duze LCD jakos nadmiernie przyciagaja zaiteresowanie i szybko takie zabaweczki dostaja nog i wychodza z samochodu najczesciej razem z szyba :twisted:

Ja zdecydowalem sie na pozostawienie fabrycznego CD Stream (w Elegance bylo bez doplaty) i na bazie tego rozbudowuje o wzmacniacz, subwooferek i zmieniarke (pewnie juz w przyszlym tygodniu zajmie sie tym ekipa z Boksersiej... czekam tylko zeby mi powiedzieli jakiej firmy zmieniarke kupic zeby pasowala).

Fabryczne radio (szczegolnie nietypowych rozmiarow - a nie zwykle 1DIN) ma ta niewatpliwa zalete ze najlepiej pasuje do deski i budzi najmniejsze zaiteresowanie z zewnatrz.
        Jestem niesamowicie zadowolony ze wylazac z samochodu nie musze nic kitrac ani zabierac ze soba. To jest mega wygodne k
        W kazdym poprzednim aucie musialem robc jakies kombinacje... az mnie cholera brala ze staje sie niewolnikiem radia :evil:

BTW: fabryczne glosniki w O2 sa nieporownywale do fabrycznych glosnikow w O1 !
        Nie wiem czy we wszystkich wersjach O2 sa takie same glosniki... ale to na prawde nie gra jak papierowa qpa... i nawet zadne plastiki mi nie trzeszcza przy Bass+9 i Loud ON 8)
        A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971

Komentarz

Dot. alarmu
          Ja mam firmy STER, montowany w serwisie, i też wszystko świetnie działa (bagażnik można otwierać, jest monitorowanie wnętrza).

Dot. radia SKODA Stream
          Również jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, gra naprawdę porządnie (chociaż nie jestem audiofilem , żadnych trzasków, czysty dźwięk - no i ta wygoda

Pytanie
          Da się do tego "dorobić" we własnym zakresie zmieniarkę CD odtwarzającą MP3 za mniej n iż 1900 (tak słono Skoda liczy)?

Pozdrawiam

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Na przykladzie Alpine
            - zmieniarka 6CD CHA-S634 - 1399zl
            do tego uniwersalny sterownik do ktorego mozna potem podpiac wzmaki gdyby fabryczne radio nie mialo takich opcji
            - CRA-1656SP - 899zl

Wiec razem wychodzi wiecej niz fabryczna zmieniarka jak sadze Blaupunkta.

No chyba ze ktos ma jednak na oku w przyszlosci LCD do auta chocby taki chowany to zmieniarka
            DVA-5210 (dvd,mp3,cd,video-cd) kosztuje 3499zl :wink:
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Mach
              Rider
              • 2004
              • 349

Zamieszczone przez Maicroft
              Na przykladzie Alpine
              - zmieniarka 6CD CHA-S634 - 1399zl
              do tego uniwersalny sterownik do ktorego mozna potem podpiac wzmaki gdyby fabryczne radio nie mialo takich opcji
              - CRA-1656SP - 899zl

Wiec razem wychodzi wiecej niz fabryczna zmieniarka jak sadze Blaupunkta.
              W przyszyl tygodniu (najprawdopodobniej) bede dokladnie wiedzial jaka zmieniarke moze podlaczyc poza fabryczna. Oraz jaka jest mozliwosc podlaczenia wznacniacza (na 99% sa wyjscia ale potwierdzimy to jak sie wyjmie radio).
              Zmieniarka najpewniej bedzie dzialac bez zadnego dodatkowego interfejsu tak ze koszty rozbudowy systyemu beda zdecydowanie mniejsze niz doplacanie 1900 w salonie za radio MP3.
              Wole miec na "zewnatrz" gorsze radio bo moze bedzie bezpieczniejsze... a tamto drozsze na pewno ma jakies napisy MP3 na obudowie i moze juz bardziej kusic przez szybe ;-(

Komentarz

• TomekH
                Drive
                • 2004
                • 47

misiek_rd,
                MOBITEL CAN 2003
                OKTA II 105/250 ELEGANCE /SERIA - NARAZIE
                www.cb-radio.pl

Komentarz

• misiek_rd
                  Ambiente
                  • 2004
                  • 201
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez TomekH
                  misiek_rd,
                  MOBITEL CAN 2003
                  Dzieki k
                  to wychodzi na to, ze tylko ja mam takie g****.
                  Jak bede nastepnym razem w ASO, to beda musieli mi to zrobic.

Komentarz

• zeb
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 415

nie narzekaj...
                    moj mobitel wiesza sie co 48h...
                    musze wyjmowac bezpiecznik i dopiero znoiwu zaczyna dzialac :evil:

btw jutro wpadne na myjnie a potem sesja zdjeciowa, bo sam nie moge uwierzyc ze jeszcze tego nie zrobilem :roll:

Komentarz

• Mach
                      Rider
                      • 2004
                      • 349

Zamieszczone przez zeb
                      nie narzekaj...
                      moj mobitel wiesza sie co 48h...
                      musze wyjmowac bezpiecznik i dopiero znoiwu zaczyna dzialac :evil:
                      Ja chyba tez dostalem tego Mobiltel'a ... ale nie zauwazulem zadnych nieprawidlowosci w dzialaniu.
                      Co u Ciebie jest nie tak :?: jakie sa objawy ze sie wiesza :?:

Komentarz

• zeb
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 415

nie chce się włączyć... :|

musze otwierać puszke z bezpiecznikami, wyjąc jeden bezpiecznik, wsadzić i znowu jest ok na jakiś czas... :?

Komentarz

Pracuję...