Zamieszczone przez PieTrzaK
Octavia I Kombi i instalacja radiowa.
Zwiń
X
-
Octavia I Kombi i instalacja radiowa.
Właśnie przymierzyłem się do zainstalowania audio i pojawiło się parę przeszkód. Jak zdążyłem się zorientować z tyłu nie mam instalacji pod głośniki. Jestem w stanie to przeżyć. Natomiast z przodu moje głośniki - Caliber - są chyba za głębokie - brakuje jakieś 0,5 - 0,8 cm. Niby na chama wejdą ale boję się, że wtedy pęknie to fabryczne wyściełanie. Czy spotkaliście się gdzieś może z jakimiś dystansami?
Następna rzecz - kable w drzwiach i wtyki na ich końcu nie pasują mi do głośników (standardowe końcówki). Nie chcę ucinać wtyków na fabrycznej instalacji w związku z tym pytanie czy są może jakieś przejściówki?
Kolejne pytanie - te wysokotonowe bzykacze są ciut mniejsze niż fabrycznie instalowane i do tego na przewodach mają takie małe "skrzynki" - zwrotnice?? - (sorka za określenia ale nie jestem specem w tej dziedzinie :roll: ) do tego końcówki fabrycznej instalacji też mi nie pasują do kabli od bzykaczy ale z tym jakoś sobie poradzę. Można gdzieś dostać adaptery do osadzenia tych bzykaczy i czy za tapicerką jest miejsce na umieszczenie tychże "skrzynek" bo jak mniemam usunięcie "skrzynek" nie wchodzi w grę?
-
Komentarz