Octavia I Kombi i instalacja radiowa.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • siwy300
    Classic
    • 2010
    • 13

Zamieszczone przez PieTrzaK
    Khe, khe, robi się coraz weselej
    Oczywiście papierów z firmy przewozowej nie mam dalej. A cała sytuacja wesoło się rozkręca - wczoraj samochód pojechał na przegląd. Przy okazji rutynowych czynności próbowano znaleźć powód ostatnich "kapryśności" ABSu i ASRu. I co się okazało? W samochodzie znaleziono nieoryginalny czujnik :lol: Zobaczymy co szanowny pan kierownik powie na to...
    Papiery ma tez salon, a juz na pewno przy szkodzie transportowej, powolaj rzeczoznawce
  • LoMe
    Drive
    • 2009
    • 59

Właśnie przymierzyłem się do zainstalowania audio i pojawiło się parę przeszkód. Jak zdążyłem się zorientować z tyłu nie mam instalacji pod głośniki. Jestem w stanie to przeżyć. Natomiast z przodu moje głośniki - Caliber - są chyba za głębokie - brakuje jakieś 0,5 - 0,8 cm. Niby na chama wejdą ale boję się, że wtedy pęknie to fabryczne wyściełanie. Czy spotkaliście się gdzieś może z jakimiś dystansami?
    Następna rzecz - kable w drzwiach i wtyki na ich końcu nie pasują mi do głośników (standardowe końcówki). Nie chcę ucinać wtyków na fabrycznej instalacji w związku z tym pytanie czy są może jakieś przejściówki?
    Kolejne pytanie - te wysokotonowe bzykacze są ciut mniejsze niż fabrycznie instalowane i do tego na przewodach mają takie małe "skrzynki" - zwrotnice?? - (sorka za określenia ale nie jestem specem w tej dziedzinie :roll: ) do tego końcówki fabrycznej instalacji też mi nie pasują do kabli od bzykaczy ale z tym jakoś sobie poradzę. Można gdzieś dostać adaptery do osadzenia tych bzykaczy i czy za tapicerką jest miejsce na umieszczenie tychże "skrzynek" bo jak mniemam usunięcie "skrzynek" nie wchodzi w grę?

Komentarz

• Kacza
      Classic
      • 2008
      • 38

Poszukaj o panelach MDF - sa dedykowane do Octavii I z firmy powe. Spisuja sie bardzo dobrze i pasuja lepiej niz orginalne. Problem moze byc tylko z glebokoscia glosnikow - czasami trzeba podgiac blache od prowadnicy szyb.

Komentarz

Pracuję...