a bmw widzieliście :shock:
CB U520 w popielniczce O1
Zwiń
X
-
CB U520 w popielniczce O1
Witam. Przejrzałem cały dział Sound & Multimedia i nie mogę znaleźć żadnego wątku o montażu CB w popielniczce. Jeśli możecie dać jakąś instrukcję i fotki to by było super.
Mam zamiar zamontować unidena w popielniczce ale boje się montażu na żywioł gdyż nie chce nic uszkodzić.Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
-
-
Zamieszczone przez mikolaj93Mam zamiar zamontować unidena w popielniczce ale boje się montażu na żywioł gdyż nie chce nic uszkodzić.
2)wyciągasz wkład popielniczki
3)odkręcasz 4 torxy co trzymają popielniczkę i ją wyciągsz tylko delikatnie bo trza odłączyć z dołu oprawkę żarówki
4)od tyłu popielniczki musisz podciąć (nożem tapicerskim) pasek plastiku tak żeby Ci weszło radio (coś ok 1-1,5cm) musisz przymierzyć tak żeby się wsunęło
5)możesz radio umocować na stałe - np. kawałek blaszki wygiętej: |_______| i przykręconej bokami do popielniczki od środka tak że na nim będzie leżało radio przyklejone na taśmę dwustronną, albo możesz radio umocować na wcisk przy pomocy jakiejś gumy/gąbki (polecam opcje 1)
6)musisz wyprowadzić głośnik bo niestety w popielniczce słyszalność jest do d...
7)głośnik najlepiej dać na tej kratce nad pedałami
8)gruchę możesz wyciągnąć bokiem popielniczki (robiąc w niej dziurę na wtyczkę) albo dokręcać za każdym razem (polecam opcję 1)
9)wkładasz wpierw radio bez zakladania popielniczki i podłączasz wszystko (ustaw swr, sprawdź czy wszystko śmiga)
10)teraz wciskasz popileniczkę i gimnastyka żeby radio wlazło w tą wyciętą w niej dziurę i oparło się na dogiętym płaskowniczku
11)zrywasz folię z taśmy przylepnej, dociskasz radyjko i szafa gra
trochę już tego pozakładałem, pierwszy raz jest najgorszy, bluzgasz na wszystko co się rusza :wink: później już z zamkniętymi oczami będziesz modził jak trzeba będzie zmienić.
Komentarz
-
-
Dzięki na dniach zabiorę się do wkładania unidenka do popiołki.
Mam jeszcze pytanko, gdzieś na forum widziałem podświetlenie unidena siedzącego w popiołce Led-ami. Czy macie jakieś fotki takiego podświetlenia.Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Komentarz
-
-
mikolaj93, Troszkę wysiłku w palce. Szukajka nie gryzie.
A tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=570 obfity wątek na ten tematAlfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mikolaj93Dzięki na dniach zabiorę się do wkładania unidenka do popiołki.
Mam jeszcze pytanko, gdzieś na forum widziałem podświetlenie unidena siedzącego w popiołce Led-ami. Czy macie jakieś fotki takiego podświetlenia.
Komentarz
-
-
mikolaj93 napisał:
Dzięki na dniach zabiorę się do wkładania unidenka do popiołki.
mikolaj93 po co Ty się męczysz, nie lepiej podłączyć się bezpośrednio pod akumulator
pomyśl trochę :?:
a co do U 520 przeczytaj to:
Policjanci wydziału do walki z przestępczością gospodarczą rzeszowskiej komendy zatrzymali trzy osoby wprowadzające do obrotu radia CB niespełniające
Pozdrawiam.Mobil.Ford Bus:SUPER STAR 3900 +KPO 531+KLS 120 +Performer5000
Skoda Octavia:SUPER CHEETAH + KPO 452 + PERFORMER 5000
[scroll:eeb0154ae9][/scroll:eeb0154ae9]
Komentarz
-
-
skoda13, Nudne jest to przypominanie przez Ciebie, ze Uniden jest teoretycznie nielegalny. Pamietaj, byla seria ktora byla legalna, kilka lat temu, a wstecz homologacji na takie radio zabrac nie mozna.
Najlepiej to miec bata 2m na srodku dachu i duza krowe na desce rozdzielczej bo nigdzie sie nie miesci, no i jeszcze dopalka by sie zdala, bo wzmacniacz w mikrofonie to za malo :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Maicroft czemu tak się zbulwersowałeś , pewnie masz Unidena, podaj serie która była legalna.Po co wprowadzać w błąd innych skoro prawda jest taka że Uniden praktycznie jest nielegalny. Performer 5000 bardzo dobra antenka, a co do radia to nie jest krowa tylko Super Cheeta, żdziwił byś się gdzie można je zamontować,
ale gdy ktoś wypisuje take bzdety to radyjka pewnie używa tylko jako antymiśka i na radyjku pewnie jest tylko gumisiem,jeżeli wiesz co to znaczy, co do dopałki to kolego nie używam i jestem przeciwny temu, mikrofon zgoda, ale nie wzmacniacz tylko kompresja i z echem.
Jeszcze co do antenki to nie na środku dachu tylko w dziurce po wymontowanej antence FM pewnie jesteś żdziwiony kolego że tak można zamontować.
Maicroft a może tak byś się wychylił swoim sprzęcikiem.
Pozdrawiam. :lol:Mobil.Ford Bus:SUPER STAR 3900 +KPO 531+KLS 120 +Performer5000
Komentarz
-
-
Radia jakie uzywam/-elm. Trzy Unideny 520XL, Herbert, Johny, Harry, 48Plus.
Antenki. Hustler IC-100, Triflex, ML150, President Alaska, Hawai, Lemm (nie pamietam ktory)
Nielegalne Unideny zaczely sie w 2004 albo 2005 roku (sprawdz od kiedy zostala cofnieta homologacja)
Widzisz, znawco w dziurce po FM to ja mialem dobre kilka lat temu antenke wsadzona :diabelski_usmiech
BTW To w OI nie bylo silnikow FSI :lol:
Komentarz
-
-
Co do silnika to się zgadza , błąd przy rejestracji, ale nie wiem co chciałeś przez to pokazać
nielegalne Unideny, proszę :
przeczytaj dokładnie, z roku i aktualizację
Widzisz, znawco w dziurce po FM to ja mialem dobre kilka lat temu antenke wsadzona :diabelski_usmiech
i to Ci się chwali ale patrzeć na Twój rocznik to napiszę tak hi,hi,hi
mam syna w Twoim wieku
Pozdrawiam. :lol:Mobil.Ford Bus:SUPER STAR 3900 +KPO 531+KLS 120 +Performer5000
Komentarz
-
-
Data jest z 2006 roku, a jak radio mam przed ta data kupione to co.
Caly problem wzial sie stad, ze zaczeli targac radia i nie potrafili tego przestroic no i takie radia poszly do homologacji :twisted:
Radia CB marki Uniden model 510 XL i 520 XL nie spełniają wymagań normy zharmonizowanej w zakresie mocy na kanale sąsiednim i emisji niepożądanych nadajnika, dlatego znalazły się na liście wyrobów niezgodnych z wymaganiami zasadniczymi w stosunku, do których Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej wydał decyzje administracyjne zakazujące dalszego przekazywania tych wyrobów: użytkownikom, konsumentom lub sprzedawcom.
Tu nic nie pisze, ze stare radia sa zle.
W odniesieniu do użytkowników, podczas kontroli, CB radio może zostać zabrane do depozytu celem przeprowadzenia badań i dalszego postępowania (wydanie decyzji o zakazie użytkowania w przypadku niespełnienia wymagań).
A wiec jak moje nie sieje, to moze byc uzywane -prawda ?? Czy prawo dziala wstecz :?:
Chwala Ci za to, ze masz syna w moim wieku, tez pewnie taki krewki jak ja :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Hi..
Panowie - PAX. Posługujecie się pojęciem Homologacji które obecnie nie obowiązuje. W chwili obecnej obowiązuje Deklaracja Zgodności. Deklarację powinien wystawić producent, lub ewentualnie ten kto wprowadza do obrotu. Rzecz polega na tym że w przypadku wyrobów takich jak CB - powinno się wykonać badania np. na emisję w kanale sąsiednim. Dowcip polega na tym że nic nie stoi na przeszkodzie żeby dalej wprowadzać U520 do obrotu. Zakazane jest wprowadzanie tylko CB które wprowadzał CANEX i bodaj DAK. Oczywiście każdy kto spróbuje znowu wprowadzić U-boty - napotka opór pewnej firmy z Częstochowy, która działa dokładnie tak jak zakładała istota "declaration of conformity" - czyli że to konkurencja będzie zgłaszać wyroby niezgodne z deklaracją (a najlepiej niech od razu wykona badania które to udowodnią).
Aha - firma z C przeszkoliła policjantów w zakresie "wykrywanie" serii U-botow które są "podejrzane". Tylko że policjanci chyba mają inne problemy na głowie niż tylko ciąganie posiadaczy CB.
Pozdrawiam...Kwiatek...
Komentarz
-
-
aldam, nie wiem jak liczysz długość, ale gdyby mój uniden był o cm dłuższy z tyłu to bym go nie wsadził do popielniczki (tak by się zamykała). Z tyłu jest wtyk anteny i go przenosiłem na bok, aby z tyłu było pusto. U mnie wszedł dosłownie na styk. Z dłuższym ja bym sobie odpuścił.
Szerokość chyba problemem nie jest.
Komentarz
-
-
toocool, po fotkach wnioskuje że zmieniłeś zamknięcie popielniczki, czy przy normalnej popielniczce zamykała się ?? bo mam takie samo radio wsadzone tak samo i dosłownie brakuje mi ze 3 mm żeby się zamkło.
Jakbyś mógł fotki w lepszej rozdzielczości wstawić bądź wysłać mi na maila bo muszę coś pokombinować z moim cb.Best ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
aldam, masz chyba jednak rację. Jak teraz patrzę na fotki, to szerokość w zasadzie też jest na styk. Obawiam się, że te 9mm może mieć jednak spore znaczenie.
sesik, zamknięcia popielniczki nie ruszałem (może wydaje Ci się, bo leży na niej takie cudo antypoślizgowe). Ma ona jedynie dziurę od spodu, by weszło radio. Jedyne co zrobiłem to modyfikacja radia. Za poradą kolegi (sorry, ale nie pamiętam już nicka), przeniosłem złącze anteny z tylej ścianki na boczną ściankę przy końcu.
Fotka (zapożyczona z allegro):
Fotka w lepszej rozdzielczości (klik):
Komentarz
-
-
toocool, to ja w takim razie też mu przenieść ten wtyk bo to właśnie on mi przeszkadza w ładnym schowaniu radyjka, dzięki za info :szeroki_usmiechBest ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
Komentarz