Czy ktoś z Warszawy /okolic jest w stanie zamontować Bolero w miejsce Stream'a (octavia 2005) i przekodować tak by czujniki parkowania grały?
radio Bolero do Octavii II
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez DJ MŁODYma ktos instrukcje obslugi Bolero np w pdf - bardzo poprosze
Komentarz
-
-
Radio Bolero+moduł BT
Witam !
Szanowni Panowie proszę o pomoc,a mianowicie mam Octavię 2 z 2004 roku.Chciałbym zamontować radio BOLERO plus moduł BT.Od trzech dni(w miarę wolnego czasu) czytam na forum w tej sprawie i mam coraz większe wątpliwości.Obecnie mam radio STREAM,kierownicę"multi",parktronik,maxi dota.Czy po zamontowaniu BOLERA nadal będzie wyświetlać informacje z parktronika,klimatronika.W mojej Octavii mam moduł komfortu o numerze 1K0 959 433 CR,gateway 1K0 907 530 AF,parktronik 1Z0 919 283 C.No i jeszcze jedno pytanie-jaki moduł BT kupić żeby wszystko pracowało poprawnie.Z tego co czytałem na forum nie jestem w stanie sam sobie odpowiedzieć co zamontować-jaki moduł.Całość miała by pracować z telefonem NOKIA E52.Bardzo proszę o podpowiedź.Witek
Komentarz
-
-
Było, ale wytłumaczę.
Jeśli włożycie do Octavia 2 BOLERO lub COLUMBUS, to nie będzie pokazywał informacji z klimatyzacji oraz nie będzie pokazywał informacji z parktronika. Sam parktronic będzie działał poprawnie (piszczenie).
Żeby BOLERO pokazywało informację z parktronica trzeba zmienić sterownik na taki jaki jest w Octavia 2 FL oraz troszkę przerobić instalację (2h pracy - nie ciężkiej). Zrobiłem to u siebie i działa.
Przy klimatyzacji trzeba zainwestować w nowy sterownik (panel) oraz nagrzewnicę (nie we wszystkich autach).
Osobiście kiedyś się przejmowałem że nie będzie klimy na wyświetlaczu. Teraz się cieszę, że mam to BOLERO - jakość odsłuchu zmienia się diametralnie w porównaniu do STREAM'a.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Witam serdecznie!
Kolega Kropeck podał nr sterownika 1Z0 919 475 B-jest on generalnie nie do namierzenia.Czy zamiast niego można zastosować 3C8 919 475,1K5 919 475 lub 5K0 919 475.Przerobiłem w aucie wszystko co potrzeba i niestety nic nie zadziałało.Okazało się ,że jestem ........,kupiłem niewłaściwy moduł.Może ktoś z kolegów ma taki moduł na"zbyciu"Witek
Komentarz
-
-
No to tak - nie pamiętam czy w mojej biurowej O2 są czujniki z przodu, czy tylko z tyłu, ale tam mam zainstalowany moduł "5J0 919 475 A", natomiast ostatnio w innej FL'ce miałem do czynienia z "3T0 919 475 B". Trzeba się upewnić czy obsługują tylko tył, czy tył i przód (bo naprawdę nie pamiętam) i można instalować.
"3C8 919 475" - widziałem go zamontowanego w PASSAT B6
"1K5 919 475" - nic o nim nie wiem
"5K0 919 475" - nic o nim nie wiemPozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Kropeck po raz kolejny dziękuję za odpowiedź !!!
Po przeczytaniu wielu postów z naszego forum już teraz nie wiem,czy w mojej Octavii wystarczy zmienić moduł na poliftowy(wypięcie trzech przewodów z niego i doprowadzenie CAN do gateway-a),czy jeszcze jakieś"druciarstwo".Proszę o wyrozumiałość dla mojej osoby.PS.Moduły o których pisałeś są nie do zdobycia.Witek
Komentarz
-
-
Ja już zgłupiałem po przeczytaniu kilku wątków na ten temat.
Jeśli mam O2 przed FL i zamontowane Stream mp3 na którym wyświetlają mi się dane z klimy i parktronica, mam też blutooth oraz sterowanie z kierownicy, to wymiana na Bolero będzie problemowa aby zachować wszystkie te funkcje działające?
Czyli z tego:
na to?
O2 skradziona - szukam nowej
Komentarz
-
-
Hiv, BT będzie się wyświetlał
parktronik i climatronik, nie będą
trzeba wymieniać moduł parktronika i panek klimy na poliftowe->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Jest jeszcze jeden mały mankament takiej operacji , w radiu głupieje podświetlenie co jest związane z brakiem czujnika swiatla w zegarach (objawia sie to słabą widocznością w słońcu) dotyczy to raczej tych do O2 . Mała obserwacja wszystko jest ok jak auto stoi gdy zaczyna jechać samo przyciemnia się (ewidentnie związane z CAN napędu ).
Komentarz
-
Komentarz