Dzięki koledzy za info, przepraszam że "nie czytałem instrukcji" ;-)... Właśnie wróciłem z garażu, sprawdziłem i telefon idealnie współpracuje z samochodem. Mam tylko małe pytanie czy można w jakiś sposób ustawić głośność telefonu??? Wydaje mi się że jest troszkę za cicho i za każdym razem muszę ustawiać głośniej gałką radia... Pozdrawiam. Matej...
przygotowanie pod GSM II (bluetooth + konsola pod telefon)
Zwiń
X
-
A czy ktoś ma pomysł, jak z takiego ustrojstwa wyprowadzić zasilanie do telefonu? Przydał by się schemat wyprowadzeń (i czy po odkręceniu tych dwóch śrub można się łatwo do wnętrza dobrać?). I np. wyprowadzić +5V do gniazda USB.
Dzięki temu można by do tego wynalazku mocować np. nawigacje albo telefony (dowolnym uchwytem mocowanym klejem lub taśmą 3M, np. magnetycznym tetraxa) i mieć od razu na miejscu zasilanie bez ciągnięcia kabla od gniazda zapalniczki.
W sumie oryginalny adapter telefonu do tego mocowania daje tylko zasilanie (i może, w niektorych telefonach, antenę na dachu), więc powinno się z tego dać pobrać napięcie zasilające. Chyba, że to mocowanie podaje np. +12V, a konwersję do napięcia właściwego dla telefonu robi elektronika w adapterze (wtedy oczywiście też się da, biorąc płytkę z dowolnego samochodowego zasilacza USB).
Komentarz
-
Komentarz