Radio Swing i kabelek MDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Grygy
    Ambiente
    • 2007
    • 223

Cze wsystkim, moge miec cale ty komplety nowe, jutro podam ceny, ale newiem czy bendzie dobra, jak jich kiedysz mialem to nikt niechcial=)

Komentarz

• rafi49
      Classic
      • 2010
      • 11

Zamieszczone przez Grygy
      Cze wsystkim, moge miec cale ty komplety nowe, jutro podam ceny, ale newiem czy bendzie dobra, jak jich kiedysz mialem to nikt niechcial=)
      hej i znasz może te ceny? zrobiło się dość głośno o MDI....

Komentarz

• JJ1
        Classic
        • 2010
        • 11

Zamieszczone przez rafi49
        Zamieszczone przez Grygy
        hej i znasz może te ceny? zrobiło się dość głośno o MDI....
        Właśnie, podpinam się pod pytanie

Komentarz

• antasso
          Drive
          • 2009
          • 73
          • Volkswagen

Witam, pytanie gdzie to można zakupić w dobrej cenie i jakie pojemności USB czyta ?
          Passat b8 2.0 TDI

Komentarz

• Morgoth
            L&K
            • 2010
            • 1116

Zamieszczone przez antasso
            jakie pojemności USB czyta ?
            Nikt tego oficjalnie nie podaje, a forumowicze z MDI także milczą.

Popatrzmy :
            - Według danych producenta MDI obsługuje dyski USB (np. pendrive'y) z systemem plików FAT32
            - Przy użyciu najpopularniejszych systemów operacyjnych Microsofta (odmiany Windows) można sformatować maksymalnie 32 GB przy użyciu FAT32. Oczywiście istnieją narzędzia pod Windows czy Linuxa, które formatują większe dyski pod FAT32, ale zakładając że Skoda/Panzerwagen trzymają się standardu, to ... max jest 32 GB
            - pytałem na forum czy MDI czyta pendrive'y o pojemności 64 GB, nikt nie odpowiedział
            - z kolei zagraniczniacy testowali MDI z dyskiem Western Digital Passport 160GB i mieli problemy, bo po każdym wyłączeniu i ponownym łączeniu radia musieli odpinać i podpinać dysk na nowo, żeby stał się widoczny w systemie audio - to jakiś problem niedotyczący pojemności, ale jak widać MDI działa nawet z takim dużym dyskiem HDD
            - jak poczekasz razem ze mną, to po odbiorze auta za parę tygodni sprawdzę czy działa pendrak 32 GB
            Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
            G.B.Show

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7460
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

znalazłem coś takiego
              założyłem sobie MDI (Media IN). zestaw zawierał kabel PLUG&PLAY oraz kabelek pod USB aukcja tutaj http://allegro.pl/item666564929_666564929.html kilka uwag odnośnie instalacji i użytkowania. instalacja: - kabel PLUG&PLAY ma bardzo niemiłą właściwość. nie mieści się za nawigacją. lepiej by...

O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Morgoth
                L&K
                • 2010
                • 1116

Znalazłem gdzieś indziej że MDI dobrze współpracuje z pendrive'ami 32 GB, za to ludziska narzekają na większe dyski zewnętrzne.
                Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                G.B.Show

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Morgoth
                  za to ludziska narzekają na większe dyski zewnętrzne.
                  że nie działa czy wolno chodzi?

Komentarz

• Morgoth
                    L&K
                    • 2010
                    • 1116

To co pisałem wyżej - trzeba za każdym razem podpinać na nowo. Może to kwestia zasilania, MDI nie ładuje urządzeń (mp3 playerków). Na dużych dyskach łatwo przekroczyć limity obsługiwane przez MDI, jak ilość poziomów, ilość plików.
                    Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• antasso
                      Drive
                      • 2009
                      • 73
                      • Volkswagen

Morgoth...poczekam jak wytestujesz bo ja muszę doposażyć i chcę dobrze za to się zabrać, też mnie interesuje gdzie to wrzucić czy do schowka przed pasażerem czy w podłokietnik, auto nówka a nie uśmiecha mi się rozbierać bo wiem jak to się kończy....
                      Passat b8 2.0 TDI

Komentarz

• winni77
                        RS
                        • 2009
                        • 2183
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Przy użyciu najpopularniejszych systemów operacyjnych Microsofta (odmiany Windows) można sformatować maksymalnie 32 GB przy użyciu FAT32.
                        Przy użyciu Windowsa XP, natomiast istnieje możliwość sformatowania do większej pojemności niż 32GB - przy użyciu np. PQMagic lub Linuxa. Pytanie tylko, czy tak sformatowany pendrive będzie odczytywany przez MDI...
                        Mój "Batmobil"

Komentarz

• Morgoth
                          L&K
                          • 2010
                          • 1116

mnie interesuje gdzie to wrzucić czy do schowka przed pasażerem czy w podłokietnik, auto nówka a nie uśmiecha mi się rozbierać bo wiem jak to się kończy....
                          Mnie w schowku pasuje, podczepię pendraka i nie będę do niego często zaglądał - na pewno rzadziej niż teraz mam zabawę ze zmieniarką CD. W podłokietniku mogłoby być sensowniej, tam Panzerwagen montuje swoją wersję MDI czyli Media-In, ale ... co za różnica i tak podczas jazdy nie będziesz podpinał USB. Chyba że owszem

Zamieszczone przez winni77
                          Przy użyciu Windowsa XP, natomiast istnieje możliwość sformatowania do większej pojemności niż 32GB - przy użyciu np. PQMagic lub Linuxa. Pytanie tylko, czy tak sformatowany pendrive będzie odczytywany przez MDI...
                          Nie chciałem już rozwijać tego tematu, więc napisałem tylko "Oczywiście istnieją narzędzia pod Windows czy Linuxa, które formatują większe dyski pod FAT32, ale zakładając że Skoda/Panzerwagen trzymają się standardu, to ... max jest 32 GB"
                          Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Mihau
                            RS
                            • 2009
                            • 7460
                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

ej ale ja się tak zastanawiam? po co Wam większy dysk niż 8GB? ja zamówiłem MDI + iPod Nano 8GB i tam tyle muzyki wchodzi, że i tak słuchania jest w opór. Mam teraz w pokoju radio ze stacją dokującą do iPoda i mam z 700 piosenek chyba (jakieś 3GB zajęte) i jakoś rzadko słyszę ten sam utwór 2 razy. Więc mi się nasuwa taka myśl (może się mylę), że jak się załadujecie pendrive 32GB i załaduje się go w całości muzyką to może zamulać radio.

Komentarz

• winni77
                              RS
                              • 2009
                              • 2183
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mihau, zależy w jakiej jakości masz muzę. Ja generalnie staram się mieć w 320kbitach, a to już znacznie obciąża pamięć.
                              Mój "Batmobil"

Komentarz

• Morgoth
                                L&K
                                • 2010
                                • 1116

Zamieszczone przez Mihau
                                ej ale ja się tak zastanawiam? po co Wam większy dysk niż 8GB?
                                Jak to po co? Żeby nie gmerać z kilkoma mniejszymi dyskami
                                Ja akurat jeżdżę przeważnie rodzinnie i wtedy muszę mieć oddzielne płyty dla dziecka, oddzielne dla żony i na koniec moje. Zmieniarka na 6 CD jest za mała, nawet jeśli załaduję ją CD z mp3-kami, zresztą nie mam czasu przegrywać wszystkich płyt z muzyką dla najmłodszych na mp3 i potem wypalać CD. A pena łatwo obsłużyć na kompie, dograć nowe utwory, wyrzucić stare, poprzenosić, zmienić opisy, albo po prostu mieć tam kompletne dyskografie kilkudziesięciu ulubionych kapel plus folder z nowościami i jazda

Z praktyki wiem, że 8 GB na moją muzę to za mało, bo mam takiego mp3 playerka.

Zamieszczone przez Mihau
                                Więc mi się nasuwa taka myśl (może się mylę), że jak się załadujecie pendrive 32GB i załaduje się go w całości muzyką to może zamulać radio.
                                To możliwe, ale wszystko zależy od softu w sprzęcie audio. Niektóre wczytują od razu cała listę plików do pamięci i to trwa. Inne wczytują tylko np. aktualny folder, a resztę w tle podczas grania pierwszych utworów.

Swojego pena 32 GB testowałem przez kilka dnie w Kii Vendze i "załadowany" jak piszesz pen odpalał się dużo szybciej niż CD w Avensisie :diabelski_usmiech
                                Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Mihau
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 7460
                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez winni77
                                  Mihau, zależy w jakiej jakości masz muzę. Ja generalnie staram się mieć w 320kbitach, a to już znacznie obciąża pamięć.
                                  no ja też staram się szukać muzyki w jak najlepszej jakości. ale powiem Wam, że nie jestem jakimś pro melomanem i mi wystarcza jakoś piosenek jakie znajdę na wrzucie i sobie włączę w samochodzie nie szukam jakiś sopranów, basów i innych piardół. wiadomo, że muzyka ma tam brzęczeć w samochodzie tak żeby nie zagłuszała karetek i innych, bo przynajmniej ja tak uważam, że głośne słuchanie muzyki rozprasza troszkę.
                                  Ja akurat jeżdżę przeważnie rodzinnie i wtedy muszę mieć oddzielne płyty dla dziecka, oddzielne dla żony i na koniec moje.
                                  a tu faktycznie przydaje się więcej miejsca ja akurat częściej jeżdżę sam lub ze znajomymi, którzy mają podobny gust muzyczny więc aż tyle muzyki nie potrzebuje na raz,a poza tym słucham prawie wszystkiego (prócz country, poważnej i jakiś tam jeszcze dziwnych) więc na iPodzie mam prawie wszystko łącznie z disco polo, bo tez czasami lubię sobie poprawić humor jakimiś Boysami czy Akcentem
                                  zresztą wyznaje zasadę, że to bardziej kierowca decyduje jaka muzyka leci, bo to on ma się czuć zrelaksowany za kółkiem a wiadomo wszystkim nie da się dogodzić, a już nie mówię o sytuacji, gdzie jedzie osoba która lubi rap, druga muzykę klasyczną, trzeci co innego, bo wtedy to chyba najlepiej nie włączać muzyki :roll:

Komentarz

• _tm_
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 2333
                                    • Superb III (3V3)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Mihau
                                    więc na iPodzie mam prawie wszystko łącznie z disco polo, bo tez czasami lubię sobie poprawić humor jakimiś Boysami czy Akcentem
                                    No teraz to przegiąłeś :szeroki_usmiech. Za taki gust to się ostrzeżenie należy :diabelski_usmiech.
                                    S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                    Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                    -------------------------------------------------------------------------
                                    O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                    O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                    O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Mihau
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 7460
                                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

oj czemu? :P ja tam lubie sobie czasami wioche porobić w warszawie
                                      zawsze jestem ciekawy reakcji ludzi
                                      a poza tym PZU - Pierd****** zawsze uśmiechnięty :2kc

Komentarz

• fan
                                        Elegance
                                        • 2009
                                        • 760

Ja mam Ipoda 60gb zapelnionego na maksa muzyka roznego rodzaju,teraz kupilbym 120gb.Zawsze to lepsze od wozenia 100plyt CD w aucie :lol:
                                        Respect All,Fear No One!

Komentarz

• antasso
                                          Drive
                                          • 2009
                                          • 73
                                          • Volkswagen

Wracam do sedna, jak można bezboleśnie dołożyć to MDI czy przez serwis czy samemu ? Nie chcę żeby mi ktoś bebeszył auto bo na bank się świerszcze pojawią, jak to ugryźć temat ? Mam dobrą zniżkę w ASO na części.... np felgi Pegasus 17 za 500 pln netto itp. więc może niech oni to zrobią ? Proszę o sugestie....
                                          Passat b8 2.0 TDI

Komentarz

• Morgoth
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1116

Moje wrażenia z MDI :

a) bezproblemowo czyta muzę z pena 32 GB
                                            b) jeśli w (pod)katalogu znajdują się luźno wrzucone utwory oraz podkatalogi, to najpierw odtwarzane są te luźno wrzucone pliki
                                            c) debilnie działa opcja Repeat Folder. W przypadku z punktu b) nie potrafi powtarzać folderu z tym luźnymi utworami, po jakąś cholerę zawsze włazi w podfoldery, a tego nie chcę :evil:
                                            d) nieco dziwnie opisane są opcje zmiany (pod)folderów, na logikę Folder UP i Folder Down powinny być obsługiwane odwrotnie, tak jak np. w Exploratorze Windows, czyli Up poprzedni i Down następny. Tu jest odwrotnie.
                                            e) bardzo ładnie i szybko przełącza się między USB i np. radiem

Wracam do sedna, jak można bezboleśnie dołożyć to MDI czy przez serwis czy samemu ?
                                            MDI jest bardzo ładnie zabudowane w schowku, nie wiem czy samemu się tam łatwo dobierzesz. Podobno Polak potrafi, ale osobiście bym się nie bawił.

Mam dobrą zniżkę w ASO na części (...) więc może niech oni to zrobią ? Proszę o sugestie....
                                            Zdecydowanie, chociaż mogą się podnieś głosy żeby nie robić w ASO bo drogo
                                            Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• darek_wawa
                                              Drive
                                              • 2010
                                              • 75

Dopiero się zbieram do kupna Octavki więc dla uściślenia zapytam. Jeżeli w wersji Elegance mam radio Swing w standardzie, do tego dokupie (przy zamawianiu auta) złącze MDI w schowku pasażera to bez problemu będę mógł odtwarzać mp3 z pendrive????

pzdr Darek

Komentarz

• winni77
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2183
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

darek_wawa, z tego co pamiętam to jeszcze jakąś przejsciówkę MDI-USB i będzie hulało
                                                Mój "Batmobil"

Komentarz

• Mihau
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 7460
                                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

darek_wawa, musisz po prostu kabelek kupić, bo dostaniesz sam moduł bez kabla

Komentarz

• darek_wawa
                                                    Drive
                                                    • 2010
                                                    • 75

Świetnie, szukałem po prostu alternatywy dla Bolero (które mi się nie podoba). Możliwość odtwarzania mp3 z pena w Swingu w 100% zaspokoi moje potrzeby.

pzdr Darek

Komentarz

Pracuję...