Cze wsystkim, moge miec cale ty komplety nowe, jutro podam ceny, ale newiem czy bendzie dobra, jak jich kiedysz mialem to nikt niechcial=)
Radio Swing i kabelek MDI
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez antassojakie pojemności USB czyta ?
Popatrzmy :
- Według danych producenta MDI obsługuje dyski USB (np. pendrive'y) z systemem plików FAT32
- Przy użyciu najpopularniejszych systemów operacyjnych Microsofta (odmiany Windows) można sformatować maksymalnie 32 GB przy użyciu FAT32. Oczywiście istnieją narzędzia pod Windows czy Linuxa, które formatują większe dyski pod FAT32, ale zakładając że Skoda/Panzerwagen trzymają się standardu, to ... max jest 32 GB
- pytałem na forum czy MDI czyta pendrive'y o pojemności 64 GB, nikt nie odpowiedział
- z kolei zagraniczniacy testowali MDI z dyskiem Western Digital Passport 160GB i mieli problemy, bo po każdym wyłączeniu i ponownym łączeniu radia musieli odpinać i podpinać dysk na nowo, żeby stał się widoczny w systemie audio - to jakiś problem niedotyczący pojemności, ale jak widać MDI działa nawet z takim dużym dyskiem HDD
- jak poczekasz razem ze mną, to po odbiorze auta za parę tygodni sprawdzę czy działa pendrak 32 GBMorgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
znalazłem coś takiego
założyłem sobie MDI (Media IN). zestaw zawierał kabel PLUG&PLAY oraz kabelek pod USB aukcja tutaj http://allegro.pl/item666564929_666564929.html kilka uwag odnośnie instalacji i użytkowania. instalacja: - kabel PLUG&PLAY ma bardzo niemiłą właściwość. nie mieści się za nawigacją. lepiej by...
Komentarz
-
-
To co pisałem wyżej - trzeba za każdym razem podpinać na nowo. Może to kwestia zasilania, MDI nie ładuje urządzeń (mp3 playerków). Na dużych dyskach łatwo przekroczyć limity obsługiwane przez MDI, jak ilość poziomów, ilość plików.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothPrzy użyciu najpopularniejszych systemów operacyjnych Microsofta (odmiany Windows) można sformatować maksymalnie 32 GB przy użyciu FAT32.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez antassomnie interesuje gdzie to wrzucić czy do schowka przed pasażerem czy w podłokietnik, auto nówka a nie uśmiecha mi się rozbierać bo wiem jak to się kończy....
Zamieszczone przez winni77Przy użyciu Windowsa XP, natomiast istnieje możliwość sformatowania do większej pojemności niż 32GB - przy użyciu np. PQMagic lub Linuxa. Pytanie tylko, czy tak sformatowany pendrive będzie odczytywany przez MDI...Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
ej ale ja się tak zastanawiam? po co Wam większy dysk niż 8GB? ja zamówiłem MDI + iPod Nano 8GB i tam tyle muzyki wchodzi, że i tak słuchania jest w opór. Mam teraz w pokoju radio ze stacją dokującą do iPoda i mam z 700 piosenek chyba (jakieś 3GB zajęte) i jakoś rzadko słyszę ten sam utwór 2 razy. Więc mi się nasuwa taka myśl (może się mylę), że jak się załadujecie pendrive 32GB i załaduje się go w całości muzyką to może zamulać radio.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihauej ale ja się tak zastanawiam? po co Wam większy dysk niż 8GB?
Ja akurat jeżdżę przeważnie rodzinnie i wtedy muszę mieć oddzielne płyty dla dziecka, oddzielne dla żony i na koniec moje. Zmieniarka na 6 CD jest za mała, nawet jeśli załaduję ją CD z mp3-kami, zresztą nie mam czasu przegrywać wszystkich płyt z muzyką dla najmłodszych na mp3 i potem wypalać CD. A pena łatwo obsłużyć na kompie, dograć nowe utwory, wyrzucić stare, poprzenosić, zmienić opisy, albo po prostu mieć tam kompletne dyskografie kilkudziesięciu ulubionych kapel plus folder z nowościami i jazda
Z praktyki wiem, że 8 GB na moją muzę to za mało, bo mam takiego mp3 playerka.
Zamieszczone przez MihauWięc mi się nasuwa taka myśl (może się mylę), że jak się załadujecie pendrive 32GB i załaduje się go w całości muzyką to może zamulać radio.
Swojego pena 32 GB testowałem przez kilka dnie w Kii Vendze i "załadowany" jak piszesz pen odpalał się dużo szybciej niż CD w Avensisie :diabelski_usmiechMorgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Mihau, zależy w jakiej jakości masz muzę. Ja generalnie staram się mieć w 320kbitach, a to już znacznie obciąża pamięć.
Zamieszczone przez MorgothJa akurat jeżdżę przeważnie rodzinnie i wtedy muszę mieć oddzielne płyty dla dziecka, oddzielne dla żony i na koniec moje.
zresztą wyznaje zasadę, że to bardziej kierowca decyduje jaka muzyka leci, bo to on ma się czuć zrelaksowany za kółkiem a wiadomo wszystkim nie da się dogodzić, a już nie mówię o sytuacji, gdzie jedzie osoba która lubi rap, druga muzykę klasyczną, trzeci co innego, bo wtedy to chyba najlepiej nie włączać muzyki :roll:
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez Mihauwięc na iPodzie mam prawie wszystko łącznie z disco polo, bo tez czasami lubię sobie poprawić humor jakimiś Boysami czy Akcentem
Komentarz
-
Wracam do sedna, jak można bezboleśnie dołożyć to MDI czy przez serwis czy samemu ? Nie chcę żeby mi ktoś bebeszył auto bo na bank się świerszcze pojawią, jak to ugryźć temat ? Mam dobrą zniżkę w ASO na części.... np felgi Pegasus 17 za 500 pln netto itp. więc może niech oni to zrobią ? Proszę o sugestie....Passat b8 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Moje wrażenia z MDI :
a) bezproblemowo czyta muzę z pena 32 GB
b) jeśli w (pod)katalogu znajdują się luźno wrzucone utwory oraz podkatalogi, to najpierw odtwarzane są te luźno wrzucone pliki
c) debilnie działa opcja Repeat Folder. W przypadku z punktu b) nie potrafi powtarzać folderu z tym luźnymi utworami, po jakąś cholerę zawsze włazi w podfoldery, a tego nie chcę :evil:
d) nieco dziwnie opisane są opcje zmiany (pod)folderów, na logikę Folder UP i Folder Down powinny być obsługiwane odwrotnie, tak jak np. w Exploratorze Windows, czyli Up poprzedni i Down następny. Tu jest odwrotnie.
e) bardzo ładnie i szybko przełącza się między USB i np. radiem
Zamieszczone przez antassoWracam do sedna, jak można bezboleśnie dołożyć to MDI czy przez serwis czy samemu ?
Zamieszczone przez antassoMam dobrą zniżkę w ASO na części (...) więc może niech oni to zrobią ? Proszę o sugestie....Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
Komentarz