Witam,
kopiłem sobie do auta nawigacje culumbusa i pozostała mi stara mdf2 i chciałbym ją sprzedać.
Problem jest w tym iż nie posiadam do niej kodu, u mnie w aucie działa bezproblemowo.
Czy jest możliwość zmiany kodu tak abym mógł ją bezproblemowo sprzedać ??
Przypadek sprawdzony w VW oryginalne radio miało być wymienione na inne ale brak kodu ASO podać nie chciało właściciel napisał do polskiej centrali VW i przyszła instrukcja do radia (o nią nie proszono) wraz z kodem. Koszt całej operacji to koszt papieru, koperty i znaczka.
Witam,
kopiłem sobie do auta nawigacje culumbusa i pozostała mi stara mdf2 i chciałbym ją sprzedać.
Problem jest w tym iż nie posiadam do niej kodu, u mnie w aucie działa bezproblemowo.
Czy jest możliwość zmiany kodu tak abym mógł ją bezproblemowo sprzedać ??
Jeśli nie jest kradziona co może wyjść przy wpisywaniu numeru seryjnego w ASO :diabelski_usmiech
Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI
Do MFD potrzebna jest inna ramka . Ja zamówiłem w skodzie, kosztowała około 25 zł.
Co do kodu. Przy zakupie OII nie otrzymałem kodu do radia STREAM. Nie miałem wyjścia bo potrzebowałem na biegu i kupiłem w Skodzie. Zainkasowali 200 zł !. Zdzierstwo !.
* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
* AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"
chodzi o to, że za mniejsze pieniądze w innych punktach obsługi klienta możesz uzyszkać ten sam efekt-wiec po co przepłacać :?:
Tylko że to nie do końca jest prawdą bo są inne punkty gdzie zamiast dać kod zmienią układ w urządzeniu (wlutowanie innego elementu) a wtedy jest problem z wgrywaniem aktualizacji (choć to najczęściej wychodzi przy nawigacjach - bo oprogramowanie w radiu mało kto aktualizuje(o ile są aktualizacje)) lub problemy z gwarancją (czy inną naprawą przez producenta)
piotrek_gdy, ASO poda ci kod a niezależny potrafi przelutować kość epromu i są problemy z aktualizacją oprogramowania (polecam poczytanie wątku o RNS-510 w tym dziale)
Thundi, ale my mówimy o Nexusie który ma się tak do RNSa jak nie przymierzajac atari(hmm, patrzac na twój wiek nie mam pewnosci czy wiesz o czym mówię) do np iPoda
tak sie składa, ze u siebie mam Nexusa w którym były robine rózne cuda( z wgraniem polskiego menu) i w ramach ciekawostki powiem ci, że ASO powiedzialo mi, że nie mogą zmienić softu w Nexusie(może mam takie kiepskie ASO) :P i nigdy nie miałem z nim problemów
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
nie przymierzajac atari(hmm, patrzac na twój wiek nie mam pewnosci czy wiesz o czym mówię)
Nie Atari nie miałem musiałem się męczyć na ZX Spectrum
Uwierz mi zdarzają się problemy i z MDF (a o nim tu mowa) i jeśli ja miałbym do wyboru kod lub przelutowanie to wybrał bym kod bo jest mniej problemów z nim (chyba że ktoś zgubi)
A jako że sprzęt miałby iść do sprzedaży to tym bardziej wolał bym mieć kod aby osoba która ode mnie urządzenie kupi miała pewność sprzętu - więc przestrzegam (bo problemy znane są) i polecam bezinwazyjną metodę - co kto zrobi to już nie mój interes
... Co do kodu. Przy zakupie OII nie otrzymałem kodu do radia STREAM. Nie miałem wyjścia bo potrzebowałem na biegu i kupiłem w Skodzie. Zainkasowali 200 zł !. Zdzierstwo !.
Będę na przeglądzie w sobotę i poproszę o PIN do Swinga, ciekawe ile mi zaśpiewają. Uważam że powinna to być darmowa usługa, przecież zapłaciłem za radio i zawsze mam prawo sobie wymienić na inne bez ich łaski. :evil:
Komentarz