Podswietlenie Bolero

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcino1313
    Classic
    • 2010
    • 13

Podswietlenie Bolero

to jakis zaufany mechanik? ile moze kosztowac wg Was naprawa tej usterki?
    Marcino1313
  • padero
    Rider
    • 2009
    • 369
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Podswietlenie Bolero

Mam pytanie do uzytkownikow radia Bolero, wczoraj po odpaleniu samochodu ,radio mialo bardzo slabe podswietlenie, mimo ze jasnosc wyswietlacza mam ustawiona na maksa. Pozniej wieczorem bylo lepiej ale byc moze to tylko wrazenie, bo na dworzu bylo ciemniej, zmiana jasnosci wydaje mi sie, ze dziala ale bardzo slabo(albo wogole). Czy moze byc to wina niskiej temperatury zewnetrznej, czy padlo cos w radiu? Czy jest jakies ustawienie, ktore powoduje, ze radio sie samo sciemnia w zaleznosci od oswietlenia?
    Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Jedyne rozwiązanie to wlutowanie zamiast fotodiody, zwykłej diody oszczowej .
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• padero
        Rider
        • 2009
        • 369
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Ja chce tylko wiedziec czy jest to normalne zjawisko, przy niskich temp. i czy ktos moze mial cos takiego . Radio jest na gwarancji tak wiec operacja lutowania musi narazie poczekac :wink:

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

Nie nie powinno się tak zachowywać
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• ravek29
            Classic
            • 2009
            • 8

Wydaje mi się, że to raczej normalne zachowanie. Sam mam Bolero (wersja z Superba) i zachowuje mi się właśnie w ten sposób. Rano, jak w aucie jest zimno (auto stoi na dworze), wyświetlacz jest ciemniejszy. Wcześniej (latem) tego efektu nie było. Po przejechaniu kilku kilometrów, kiedy radio się nagrzeje, wszystko wraca do normy. Wydaje się więc, że tak chyba musi być.... ale chętnie poslucham jak sprawuje się to u innych.

Komentarz

• SilentEmpire
              Rider
              • 2009
              • 304

Raczej nie powinno tak być. Radio może być sprzężone z czujnikiem zmierzchowym, ale na pewno nie z czujnikiem temperatury U mnie świeci OK. Jeszcze....
              SUPERB

Komentarz

• ravek29
                Classic
                • 2009
                • 8

Tu nie chodzi o czujnik zierzchowy ani temperatury lecz o działanie jakiegokolwiek wyświetlacza LCD w niskich temperaturach. To samo dotyczy np. Maxi-Dot'a. W niskiej temperaturze, przełączając funkcje komputera widać, że wyświetlacz smuży, wygląda to tak, jakby kryształy były trochę leniwe co innego, gdy trochę popracuje i się nagrzeje. Tak samo zachowuje się u mnie wyświetlacz Bolero. Ponadto tak jak wspomniałem jest trochę ciemniejszy na starcie gdy w nocy było zimno (np. ok. 0 st.C). Wraz ze wzrostem temp. wszystko wraca do normy.
                Sam już nie wiem... może tak nie powinno być, ale i tak nic z tym raczej nie zrobię, bo moje Bolero zostało odkupione, więc w zasadzie straciło gwarancję, mimo, że ma 7 miesięcy... swoją drogą chore to jest, nieprawdaż?

Komentarz

• smykol
                  Drive
                  • 2009
                  • 89

padero,

Tak nie powinno być, u mnie skończyło się to efektem końcowym takim, że radio się już nie włączyło. Może przypadek a może nie ale mam już wymienione na nowe i jest dobrze.

Komentarz

• padero
                    Rider
                    • 2009
                    • 369
                    • Octavia III (5E3)
                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Wlasnie u mnie tak jest, ze na poczatku jak jest zimny to wyswietlacz jest slabo podswietlony, a jak sie nagrzeje to wraca do normy. W kazdym razie jestem juz umowiony na serwis wiec zobaczymy co powiedza. Przy okazji poprosze zeby wlaczyli jakies radio w ktoryms z samochodow na placu i zobacze jak sie zachowuje nowka.

Komentarz

• ravek29
                      Classic
                      • 2009
                      • 8

padero, daj znać jak po serwisie.
                      Kurczę, mam nadzieję, że moje się nie zepsuje jak u smykola......

Komentarz

Pracuję...