Zamieszczone przez karlito1982
[ Dodano: Wto 23 Mar, 10 18:48 ]
kazik4x4, spokojnie :idea: :szeroki_usmiech
) podłączony jest czujnik włożonego kluczyka do stacyjki (IMO musi taki być, skoro fabryczne radio nie wyłącza się po wyłączeniu zapłonu, a dopiero po wyjęciu kluczyka ze stacyjki).
.
.
, moja radość jednak prysła gdy dojechałem do domu, zgasiłem auto, wyłączyłem silnik, a podświetlenie radia zostało włączone :x i nie udało mi się go wyłączyć, skończyło się zdjęciem klemy z aku, gdyż po ciemku nie chciałem już wszystkiego demontować. Szczerze mówiąc, przez moment pomyślałem "trzeba było kupić RNSa, byłby święty spokój z montażem w FLce". Nie wiem co teraz zrobić z fantem oświetlenia, chyba pozostanie mi jedynie odcięcie dwóch przewodów z opisem CAN w przejściówce dołączonej do radia i podłączenie przewodu ACC pod stacyjkę. Pozostaje jeszcze jeden problem, szukałem miernikiem na panelu od climatica 12V pojawiających się na którejś z linii przy włączonych światłach i nie znalazłem takiej linii
, czy podświetlenie guzików na desce nie jest zasilane 12V? :roll:
, czy podświetlenie guzików na desce nie jest zasilane 12V? :roll:
)
. Sprawdziłem, radio nie wyłącza się po godzinie czasu, jeśli więc rozwiązałem problem podświetlenia, a radio włącznie z alarmem nie pobiera na postoju więcej niż wspomniane 60mA, mogę to chyba tak pozostawić?

).
Komentarz