Czarny połysk będzie git dawaj i się nie zastanawiaj :diabelski_usmiech
Jaki polecacie zestaw BT
Zwiń
X
-
Jaki polecacie zestaw BT
Jak w temacie jaki polecacie zestaw BT, oczywiście poza oryginalnym którego cena jest stanowczo zaporowa. Parametry jakie sobie przyjąłem
-cena do ok 300zł
-zestaw ma być głośnomówiący
-jeśli się jakoś da w prosty sposób połączyć z radiem w taki sposób aby przy połączeniu wyciszało się radio
Proszę o wasze rady bona rynku jest tego sporo i oczopląsu dostałem przeglądając.
-
-
Ostatnio widziałem działanie takiego zestawu:
Na innych aukcjach znajdziesz taki trochę taniej. w prawdzie nie było to podłączone do skody a do volkswagena sharana ale ogólnie działanie będzie identyczne. sam się teraz interesuję takim zestawem z tym że ma być on przeznaczony na prezent do Toyoty. w każdym razie przy podłączaniu takich zestawów zawsze trzeba zastosować przejściówkę na standard ISO bo w takim standardzie są wtyki w tych zestawach. Jeżeli chodzi o skodę octavię 2 to będzie coś takiego:
do skody octavii 1 nie będzie to potrzebne. Nie będzie także potrzebne jeżeli masz już zainstalowane niefabryczne radio - wówczas zapewne gdzieś już jest pomiędzy wszystkimi tymi przejściówkami kostka ISO.
Jeżeli chodzi o wrażenia to jak mi znajomy pokazywał działanie tego zestawu byłem bardzo mile zaskoczony. po wejściu do auta i przekręceniu kluczyka wszystko samo się połączyło. gdy dzwonił do niego telefon, radio samo się ściszyło i pojawił się napis PHONE a dźwięk został przekazany na głośniki. na wyświetlaczu pojawiła się nazwa dzwoniącego a odbieranie rozmowy nastąpiło z kierownicy. można tam sobie dobrać kolor podświetlenia więc nie będzie to się gryzło z fabrycznym podświetleniem. aha pokazywał mi także że za pomocą tego zestawu może przez BT słuchać muzyki tylko nie zapytałem czy działa mu sterowanie klawiszami typu przewijanie i zmiana utworu z poziomu pilota na kierownicy...w każdym razie to działa i nieźle współpracuje z fabrycznym radiem. jeżeli ci to Bedzie jeszcze pomocne to z moich ostatnich obserwacji ciekawsze zestawy bez wyświetlacza ma też motorola:
i też ta sama firma co opisany powyżej z wyświetlaczem:
no i trochę droższy ale na kilku forach czytałem że też dobrze działający Parrot:
z tego co wiem i pytałem sprzedawców wszystkie podłącza się tak samo poprzez złącze ISO a zatem praktycznie na zasadzie P&P jeżeli zastosuje się przejściówkę. wszystkie też wyciszają radio.A w upalne dni...Honda CB 750
Komentarz
-
Komentarz