A co z tyłu ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nexus6
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4847
    • Volkswagen

lec nie gniewaj się :szeroki_usmiech nie chciałem Cie obrazić :diabelski_usmiech

ja tu tylko odwalam ciężką "pracę u podstaw" - dzieląc się swoją skromną wiedzą i doświadczeniem
    mam jedną zasadę - słucham tego co mówią inni, a jak mam wątpliwości to weryfikuję to u niezależnego, ale miarodajnego źródła
    np. dla mnie "wyrocznią" w kwestiach audio i caraudio jest CASKP :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech k
    ja moge być co najwyżej jego "terminatorem" k

a co do kasy wydanej na MÓJ sprzet audio - niestety nie wygrałem w lotto, nie jestem rentierem, muszę się normalnie utrzymać od 1 do 1 kolejnego miesiąca
    ale sprzet kupuję z głową po uprzednim dogłębnym rozpoznaniu rynku

a co do mojego doradztwa w dziale CA to chyba nie ma niezadowolonych ze sprzętu doradzonego przeze mnie :diabelski_usmiech (i to żadnego HiEndu, wszystko w rozsądnych pieniądzach)

tak więc na wstrzymanie - czopeczek, a potem spokojna lekturka FAQ (autor zasłużył na pomnik!)
    w razie dalszych wątpliwości służę pomocą k
    With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

luz, ja sie tak szybko nie obrażam... co najwyzej moj soniacz ma urażoną dume :P (ale bardziej sie kierowalem estetyka niz parametrami przy jego zakupie - to fakt. Mam czarny panel, a prawie wszystkie radia ktore mi "pasowaly" byly srebrne...)

Wciaz obstaje jednak przy zdaniu ze pojecie "dobrze nagłośnione" auto dla kazdego znaczy co innego.

Komentarz

• Nexus6
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4847
        • Volkswagen

Zamieszczone przez lec
        Wciaz obstaje jednak przy zdaniu ze pojecie "dobrze nagłośnione" auto dla kazdego znaczy co innego.
        peace :szeroki_usmiech "dobrze nagłośnione" to jest pojęcia subiektywne,
        natomiast "prawidłowo nagłośnione" jest pojęciem constans

Komentarz

• Ziomal
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 5841
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ja to tylko nie rozumiem ludzi którzy robią zabudowę na cały bagażnik , przecież człowiek na codzien i tak nie słucha tak głośno muzyki. Co innego auto demonstracyjne.
          Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Nexus6
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4847
            • Volkswagen

Zamieszczone przez Ziomal
            Ja to tylko nie rozumiem ludzi którzy robią zabudowę na cały bagażnik , przecież człowiek na codzien i tak nie słucha tak głośno muzyki. Co innego auto demonstracyjne.
            znasz pojęcie - "przerost formy nad treścią" ?

Komentarz

• Dig Dug
              L&K
              S_OCP Member
              • 2005
              • 1306
              • Seat

A tak wogole, to sprzet - sprzetem, ale zalezy co sie slucha.

Kazdy sie podnieca naglosnieniem Nexusa (me 2) :szeroki_usmiech ale on z premedytacja gra tylko cd-audio o ile dobrze pamietam, MP3 raczej nie uznaje (popraw mnie jakby co), a do tego nie ma mlucki i bezsensownego lubudubu. Stad sprzet nexusa bedzie gral lepiej niz inne subiektywnie, przez odpowiednio dobrana muzyke. Do tego jest dobrze zestrojony ( przez co gra obiektywnie lepiej), w co komus nie chce sie bawic i kombinowac, tylko slucha na ustawieniach fabrycznych.

Powiem na temat naglosnienia tylu, ze psyczki z tylu daja ciekawy efekt, bo graja jakby z opoznieniem i na nawet slabym sprzecie (nawet fabrycznym) granie lubudubu i podobne, nabiera takiej dziwnej przestrzennosci. Nie twierdze ze stereofonia jest prawidlowo rozlozona, a instrumenty da sie umiescic gdzies na wirtualnej scenie, ale jest taki ciekawy poglos, wysokie tony ze srednimi odrywaja sie od basu. Naprawde smieszne wrazenie. Prawdopodobnie to jest przyczyna ze kolegom podoba sie jak ma dzwiek z tylu. Mi sie tez podobalo, teraz mam naglosnienie w miare ok i prawdopodobnie zalozylbym i z tylu glosniki, ale stereo gra mi za poprawnie i nie chce tego psuc. Poza tym korci mnie zeby kanaly tylne podpiac pod wydokotonowki z przodu i regulowac opoznienia jak Nexus :diabelski_usmiech Pozyjemy zobaczymy.

Stad ja nie osmiele sie nikogo krytykowac za naglasnianie tylu, ale radze posluchac dobrego stereo przodu i dopiero wtedy podejmowac decyzje.

Ponadto powinniscie precyzowac co sie bedzie sluchac MP3 czy Cd-audio, i jaki rodzaj muzyki. Najlepiej na odsluchach jak w Krynicy i wtedy decydowac sie co sie chce. Ja obecnie kupilbym inne glosniki, ale juz musztarda po obiedzie.

Stad nie ma sie co szarpac, ale jak ktos zaklada do auta glosniki grajace wspaniale srodek i gore, a potem laduje techno to jakies nieporozumienie. :twisted:
              Była O1 jest F2.

Komentarz

• Ziomal
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 5841
                • Octavia I (1U2)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Nie każdy ma szanse zobaczyć co tam Nexus ukrywa :wink:

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Nexus6
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 4847
                  • Volkswagen

Nie każdy ma szanse zobaczyć co tam Nexus ukrywa :wink:
                  chcieć to móc :diabelski_usmiech http://www.audiocar.pl/extras/galeri...ia/octavia.htm

Komentarz

• Ziomal
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 5841
                    • Octavia I (1U2)
                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Te głośniki w słupkach to są tzw tweetery?

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Nexus6
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4847
                      • Volkswagen

Te głośniki w słupkach to są tzw tweetery?
                      niby tak, tyle że u mnie to nie w słupkach :diabelski_usmiech

Komentarz

ekhm, ze tak wtrace... co ma ten pionieer czego nie ma moj Sony, ze Ty masz dobre naglosnienie a ja mam "rofl" nagłosnienie (pomijam kwestie strojenia/montażu) ?

Komentarz

• Nexus6
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4847
                          • Volkswagen

Zamieszczone przez lec
                          ekhm, ze tak wtrace... co ma ten pionieer czego nie ma moj Sony, ze Ty masz dobre naglosnienie a ja mam "rofl" nagłosnienie (pomijam kwestie strojenia/montażu) ?
                          zupełnie innej klasy tor C/A + dodatkowe wyposażenie takie jak trójdrożna zwrotnica aktywna,
                          korekcja czasowa, ale i tak najważniejsze jest to pierwsze :szeroki_usmiech

mała uwag do osób które już słuchały mojego systemu - na razie gra to na "pół gwizdka", dopiero po podłączeniu wzmacniaczy to pokaże "pazurki" :diabelski_usmiech k

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Zamieszczone przez Nexus6
                            Zamieszczone przez lec
                            zupełnie innej klasy tor C/A + dodatkowe wyposażenie takie jak trójdrożna zwrotnica aktywna,
                            korekcja czasowa, ale i tak najważniejsze jest to pierwsze :szeroki_usmiech

mała uwag do osób które już słuchały mojego systemu - na razie gra to na "pół gwizdka", dopiero po podłączeniu wzmacniaczy to pokaże "pazurki" :diabelski_usmiech k
                            To co teraz, Genesis, Audiston z jakies wyzszej serii, ROCKFORD jakis, Steg
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Nexus6
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 4847
                              • Volkswagen

Zamieszczone przez Maicroft
                              Zamieszczone przez Nexus6
                              To co teraz, Genesis, Audiston z jakies wyzszej serii, ROCKFORD jakis, Steg
                              Nic z powyższych :diabelski_usmiech

takie "zwierzę" będzie napędzało system przedni k
                              a tu jest link do pliku z testem mojego wzmaka do napędu sub'a k

:diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Nietuznikowe glowniki to tez taki wzmak. Jak sadze, najpierw nastapi wzmcnienie systemu przedniego, a sub to za jakis czas.
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• Nexus6
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 4847
                                  • Volkswagen

Zamieszczone przez Maicroft
                                  Nietuznikowe glowniki to tez taki wzmak. Jak sadze, najpierw nastapi wzmcnienie systemu przedniego, a sub to za jakis czas.
                                  nie lubie sztampowych rozwiązań :szeroki_usmiech
                                  a co do wzmaków to zostaną zainstalowane za jednym podejściem :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...