CAR Audio - kondensator

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Zamieszczone przez arci9
    to po co ciągnąć kabel, można sobie wtedu prąd ciągną z lampki bagażnikowej... :evil:
    :zastrzelic takich tylko mozna, jak mozna podlaczyc wzmacniacz na jakims rozglalezniku w aucie. To wlasnie o to chodzi zeby plus byl od aq pociagniety. Mozna wpiasc sie w to podlaczajac radio, ale nie na odwrot :evil:
    Spritmonitor.de

Komentarz

• Piotrus
      Rider
      • 2004
      • 524

Do kabiny wchodzi przewód z akumulatora o dosyć konkretnym przekroju więc niektórzy idą na łatwiznę :wink:
      Piotruś
      AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• Purchawa
        Admin
        S_OCP Member
        • 2004
        • 8007

Zamieszczone przez Piotrus
        Do kabiny wchodzi przewód z akumulatora o dosyć konkretnym przekroju więc niektórzy idą na łatwiznę :wink:
        Dokladnie.
        Chociaz w porownaniu z tym co ja mam pociganiety to ten jest niteczka A wcale jakiegos grubego nie mam
        "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
        Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

przewod z + z aku i minusowy tez!!! bo co nam daje ze + bedzie git a "-"z masy bedzie "slabszy" dziwna oszczednosc miom zdaniem ale wiem ze wiele firm tak robi z oszczednosci :?

co do pieca to jesli to jest 4x1xx a i masz zmostkowane dwa kanaly czyli wyjdzie troche ponad 500W poboru(teoretycznie) wiec 1F jest OK

co do zmostkowanie 2 (100W)kanalow to watpie zeby moc wyszla 380W ale to juz inna sprawa :wink:

Komentarz

• arci9
            RS
            • 2004
            • 2007

l
            co do zmostkowanie 2 (100W)kanalow to watpie zeby moc wyszla 380W ale to juz inna sprawa
            nie musisz wątpić :wink: , częściowo masz rację...ale ...nawet z instrukcji wynika,że wzmak po zmostkowaniu i przy 4 omach mna 2x360RMS :P..więc się delikatnie machnąłem

[ Dodano: Wto Sty 04, 2005 11:01 am ]
            sorki za wyciągnięcie trupa z szafy... ops:

Doczekałem się wreście kondzia - kupiłem Dietza 1F z elektorniką....
            ale właśnie po założeniu podczas słuchania radia (szczególnie 103fm) są słyszalne zakłócenia - mocne zakłócenia,trzaski - tak jakby ktoś stanął z np. radiem CB obok - zakłócenia te nie zwsze mają miejsce i ostatnio także występują podczas słuchania innych radiostacji :cry:

Możliwe że te zakłócenia są spowodowane podłaczeniem kondzia?
            Kondensator podłaczyłem równolegle do wzmaka tylko masę podłaczyłem do..kratki(dokłądnie do mocowania kratki)...

Help... ops:

Komentarz

• luky8
              Rider
              S_OCP Member
              • 2004
              • 623

mase podepnij prosto od akumulatora, a kable + i - powinne iść po drugiej stronie auta niż idą kable sygnałowe z radia do wzmacniacza. trzaski są częste włąśnie w przypadku jak masz zasilanie i sygnał puszczony blisko siebie.
              Zapraszam na www.rebel-tuning.com

Komentarz

• arci9
                RS
                • 2004
                • 2007

mase podepnij prosto od akumulatora, a kable + i - powinne iść po drugiej stronie auta niż idą kable sygnałowe z radia do wzmacniacza. trzaski są częste włąśnie w przypadku jak masz zasilanie i sygnał puszczony blisko siebie.
                to nie tak do konca - jeszcze nikt nie udowodnił że masa z aku jest na 100% lepsza od "innej" masy, to nie są szumy z silnika tylko dziwne zakłócenia - zauwżyłem, ze zależa min. od kierunku w którym podążam - ponieważ odpiąłem wzmaka(sprzedany!) i jednocześnie kondzia to wszelkie zakłócenia odeszły - więc podejrzewam kodzia za głownego winowajcę...

Komentarz

• luky8
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 623

Jeżeli chodzi o mase to jak masz dobry przewód to masz dobre przewodnictwo, a karoseria na przykład nie jest do końca najlepszym przewodnikiem, np składania blachy i temu podobne, na przewodzie masz po prostu stałe i zawsze pewne przewodnictwo,
                  kwestia trzasków, może być tak że na karoserii masz zawsze różnice elektrostatyczną (czy jakoś tak sie to nazywa) - szczególnie możesz to zauważyć jak masz jakieś sztuczne ubranie. Ale do rzeczy, takie przeskoki ładunków idą po całej karoserii, co za tym idzie przy nieodpowiednim zasilaniu wzmacniacz będzie to wszystko wyłapywał i wzmacniał, a zadaniem kondensatora jest mu w tym pomagać.
                  Trochę namotałem, ale mam nadzieje że połapiesz sie o co mi mniej więcej chodzi.
                  Zapraszam na www.rebel-tuning.com

Komentarz

• arci9
                    RS
                    • 2004
                    • 2007

wiem o co biega - ale jak pisałem jest dużo różnych teorii i nawet spece w tej brażny różnie polecają....zanim założyłem kondzia też miałem masę podpiętą do karoserii...i było dobrze, w innych autach zazwyczaj ciągnąłem też od karoserii i było git.

Gdy będę miał nowy wzmak to dalej będę kombinował - jeszcze raz chcę zaznaczyć, że chodzi o trzaski podczas słuchania radia(nie na wszystkich stacjach)i nie słychać jest odgłosów silnika w głośnikach... :?

pozdrawiam

Komentarz

• Samiec
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4287
                      • Octavia I (1U2)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arci9
                      Gdy będę miał nowy wzmak to dalej będę kombinował - jeszcze raz chcę zaznaczyć, że chodzi o trzaski podczas słuchania radja(nie na wszystkich stacjach)
                      pozdrawiam
                      A tak z ciekawosci zdecydowales sie juz na jakis wzmak? :roll:
                      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• arci9
                        RS
                        • 2004
                        • 2007

A tak z ciekawosci zdecydowales sie juz na jakis wzmak?
                        Właśnie odebrałem u-dimension 15.2 :lol: od Herdiego - narazie zasila przód, bawiłem się też i podłaczyłem do niego suba.Basior daje czadu i napewno jest git pod tym względem, ale czy zostawię go podpiętego na przód to jeszcze nie zdecydowałem(za krótko żeby to ocenić).
                        Narazie szukam drugiego wzmaka ale całkiem możliwe , ze dokupie identyko :P

Komentarz

• Samiec
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4287
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arci9
                          Właśnie odebrałem u-dimension 15.2 :lol: od Herdiego - narazie zasila przód, bawiłem się też i podłaczyłem do niego suba.Basior daje czadu i napewno jest git pod tym względem, ale czy zostawię go podpiętego na przód to jeszcze nie zdecydowałem(za krótko żeby to ocenić).
                          Narazie szukam drugiego wzmaka ale całkiem możliwe , ze dokupie identyko :P
                          Czyli jednak nie 4kanalowka a dwie beda 2kanalowki
                          Jak juz potestujesz to powiedz na ktorym lepiej gra.
                          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• arci9
                            RS
                            • 2004
                            • 2007

Czyli jednak nie 4kanalowka a dwie beda 2kanalowki
                            dokupiłem jeszcze jednego juniorka i gra gitarra k
                            narazie po dwóch godzinach uporałem się z montazem tego mojego bałaganu w bagażniku...pozostały testy)

Komentarz

• SuchyX
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 1170

Widzę że temat stary więc trochę odgrzeję kotleta aby nowe zamieszania nie robić.

co sądzicie o tym??
                              Kod:
                              http://www.allegro.pl/item981409509_kondensator_stinger_1f_wysylka_gratis_w_wa.html

Warte to jest tych pieniędzy? Dodam iż dysponuję kwotą 300zł na kondzia.
                              Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
                              Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• ziutsane
                                RS
                                • 2007
                                • 2376

SuchyX, po co Ci kondensator ?
                                Radio: C90r+XDP210EQ
                                Kable:Opt,Skyline,50 mm
                                Wzm:XES M1+FP 1.800
                                Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Nexus6
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 4847
                                  • Volkswagen

SuchyX, poszukaj lepiej jakiegoś Helixa.
                                  With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• SuchyX
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 1170

ziutsane, na wakacje planuję zmienić wzmaka miałem teraz ale będę miał jakieś 800~900zł na wzmaka więc myślę że kondzio się przyda.

Allegro

i ile metrów na OI kombi kable wiadomo lewą stroną prosto pod AKU
                                    Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
                                    Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

Pracuję...