Zamieszczone przez arci9
CAR Audio - kondensator
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PiotrusDo kabiny wchodzi przewód z akumulatora o dosyć konkretnym przekroju więc niektórzy idą na łatwiznę :wink:
Chociaz w porownaniu z tym co ja mam pociganiety to ten jest niteczka A wcale jakiegos grubego nie mam"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
danielpoz
przewod z + z aku i minusowy tez!!! bo co nam daje ze + bedzie git a "-"z masy bedzie "slabszy" dziwna oszczednosc miom zdaniem ale wiem ze wiele firm tak robi z oszczednosci :?
co do pieca to jesli to jest 4x1xx a i masz zmostkowane dwa kanaly czyli wyjdzie troche ponad 500W poboru(teoretycznie) wiec 1F jest OK
co do zmostkowanie 2 (100W)kanalow to watpie zeby moc wyszla 380W ale to juz inna sprawa :wink:
Komentarz
-
lco do zmostkowanie 2 (100W)kanalow to watpie zeby moc wyszla 380W ale to juz inna sprawa
[ Dodano: Wto Sty 04, 2005 11:01 am ]
sorki za wyciągnięcie trupa z szafy... ops:
Doczekałem się wreście kondzia - kupiłem Dietza 1F z elektorniką....
ale właśnie po założeniu podczas słuchania radia (szczególnie 103fm) są słyszalne zakłócenia - mocne zakłócenia,trzaski - tak jakby ktoś stanął z np. radiem CB obok - zakłócenia te nie zwsze mają miejsce i ostatnio także występują podczas słuchania innych radiostacji :cry:
Możliwe że te zakłócenia są spowodowane podłaczeniem kondzia?
Kondensator podłaczyłem równolegle do wzmaka tylko masę podłaczyłem do..kratki(dokłądnie do mocowania kratki)...
Help... ops:
Komentarz
-
-
mase podepnij prosto od akumulatora, a kable + i - powinne iść po drugiej stronie auta niż idą kable sygnałowe z radia do wzmacniacza. trzaski są częste włąśnie w przypadku jak masz zasilanie i sygnał puszczony blisko siebie.Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
mase podepnij prosto od akumulatora, a kable + i - powinne iść po drugiej stronie auta niż idą kable sygnałowe z radia do wzmacniacza. trzaski są częste włąśnie w przypadku jak masz zasilanie i sygnał puszczony blisko siebie.
Komentarz
-
-
Jeżeli chodzi o mase to jak masz dobry przewód to masz dobre przewodnictwo, a karoseria na przykład nie jest do końca najlepszym przewodnikiem, np składania blachy i temu podobne, na przewodzie masz po prostu stałe i zawsze pewne przewodnictwo,
kwestia trzasków, może być tak że na karoserii masz zawsze różnice elektrostatyczną (czy jakoś tak sie to nazywa) - szczególnie możesz to zauważyć jak masz jakieś sztuczne ubranie. Ale do rzeczy, takie przeskoki ładunków idą po całej karoserii, co za tym idzie przy nieodpowiednim zasilaniu wzmacniacz będzie to wszystko wyłapywał i wzmacniał, a zadaniem kondensatora jest mu w tym pomagać.
Trochę namotałem, ale mam nadzieje że połapiesz sie o co mi mniej więcej chodzi.Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
wiem o co biega - ale jak pisałem jest dużo różnych teorii i nawet spece w tej brażny różnie polecają....zanim założyłem kondzia też miałem masę podpiętą do karoserii...i było dobrze, w innych autach zazwyczaj ciągnąłem też od karoserii i było git.
Gdy będę miał nowy wzmak to dalej będę kombinował - jeszcze raz chcę zaznaczyć, że chodzi o trzaski podczas słuchania radia(nie na wszystkich stacjach)i nie słychać jest odgłosów silnika w głośnikach... :?
pozdrawiam
Komentarz
-
-
A tak z ciekawosci zdecydowales sie juz na jakis wzmak?
Narazie szukam drugiego wzmaka ale całkiem możliwe , ze dokupie identyko :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Właśnie odebrałem u-dimension 15.2 :lol: od Herdiego - narazie zasila przód, bawiłem się też i podłaczyłem do niego suba.Basior daje czadu i napewno jest git pod tym względem, ale czy zostawię go podpiętego na przód to jeszcze nie zdecydowałem(za krótko żeby to ocenić).
Narazie szukam drugiego wzmaka ale całkiem możliwe , ze dokupie identyko :P
Jak juz potestujesz to powiedz na ktorym lepiej gra.
Komentarz
-
-
Widzę że temat stary więc trochę odgrzeję kotleta aby nowe zamieszania nie robić.
co sądzicie o tym??
Kod:http://www.allegro.pl/item981409509_kondensator_stinger_1f_wysylka_gratis_w_wa.html
Warte to jest tych pieniędzy? Dodam iż dysponuję kwotą 300zł na kondzia.Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
ziutsane, na wakacje planuję zmienić wzmaka miałem teraz ale będę miał jakieś 800~900zł na wzmaka więc myślę że kondzio się przyda.
Allegro
i ile metrów na OI kombi kable wiadomo lewą stroną prosto pod AKUNavi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
Komentarz