jarzmo od podnoszenia przedniej maski octavia II
POMOCY. Jaki separator do Kenwooda KDC-W4044UGY?
Zwiń
X
-
POMOCY. Jaki separator do Kenwooda KDC-W4044UGY?
Witam
Jak w temacie mam problem po zakupie radyjka Kenwooda KDC-W4044UGY gubi fale radiowe i chciałem zakupić separator ale nie wiem jaki DIN czy ISO. Auot po FL 2000 rocznik.skoda octavia elegance 1.9 TDI/110km, 146tk
Wydaje mi się że din.
http://allegro.pl/item926155719_sepa...eat_skoda.html będzie pasował do Kenwooda na pewno (miałem ten model). Kwestia czy wtyczka antenowa w samochodzie jest identyczna jak ta na zdjęciu (ale raczej tak).
Komentarz
-
-
Podepnę się pod temat:
Clarion DXZ 558 RMP - używany przeze mnie ponad rok w Peugeocie 206 gdzie spisywał się pięknie, po przełożeniu do Octavii 1 2002r. prawie zapomniał że może odbierać fale radiowe. W mieście jeszcze ok, ale w trasie tragedia - sprawdzone kilkukrotnie na tej samej trasie. Czasem idzie się wściec.
Nie wiedziałem że w VAGach takie coś potrzebne.
Wtyczka antenowa jest taka sama. Po zainstalowaniu będzie działać?
Bo już miałem gadać z elektrykiem żeby posprawdzał kable w aucie :evil:
Komentarz
-
-
soszek81, tak będzie działać pod warunkiem że dobrze zainstalujesz. Urządzenie wpinasz pomiędzy gniazdo antenowe radia a przewód idący do anteny w samochodzie. Przewód "wystający" z tego separatora podpinasz pod niebieski przewód ze złączki ISO w radiu (jest to tzw. remote - 12V podawane w chwili włączenia radia) dzięki temu wzmacniacz wbudowany w antenę będzie zasilany wtedy kiedy będzie potrzebny.
Komentarz
-
-
a powiedz mi jak mam podlaczone pod te "remote" wzmacniacz pod suba to moge tez podlaczyc pod to samo ten separator ??Zamieszczone przez NorMan2soszek81, tak będzie działać pod warunkiem że dobrze zainstalujesz. Urządzenie wpinasz pomiędzy gniazdo antenowe radia a przewód idący do anteny w samochodzie. Przewód "wystający" z tego separatora podpinasz pod niebieski przewód ze złączki ISO w radiu (jest to tzw. remote - 12V podawane w chwili włączenia radia) dzięki temu wzmacniacz wbudowany w antenę będzie zasilany wtedy kiedy będzie potrzebny.
Komentarz
-
-
marcello, oczywiście. Nie będzie żadnych problemów bo ani wzmacniacz sygnału w antenie ani wzmacniacz nie bierze dużego prądu z tego remote. Oczywiście podłączasz ten przewód do gniazda "remote" we wzmacniaczu ? Prąd potrzebny tam do uruchomienia wzmacniacza jest znikomy.
Po to jest ten remote, kiedyś mówiło się że jest to "Power antena" - przewód zasilający antenę elektryczną....
Komentarz
-
-
wielkie dziekiZamieszczone przez NorMan2marcello, oczywiście. Nie będzie żadnych problemów bo ani wzmacniacz sygnału w antenie ani wzmacniacz nie bierze dużego prądu z tego remote. Oczywiście podłączasz ten przewód do gniazda "remote" we wzmacniaczu ? Prąd potrzebny tam do uruchomienia wzmacniacza jest znikomy.
Po to jest ten remote, kiedyś mówiło się że jest to "Power antena" - przewód zasilający antenę elektryczną....
Komentarz
-

Komentarz