jarzmo od podnoszenia przedniej maski octavia II
POMOCY. Jaki separator do Kenwooda KDC-W4044UGY?
Zwiń
X
-
POMOCY. Jaki separator do Kenwooda KDC-W4044UGY?
Witam
Jak w temacie mam problem po zakupie radyjka Kenwooda KDC-W4044UGY gubi fale radiowe i chciałem zakupić separator ale nie wiem jaki DIN czy ISO. Auot po FL 2000 rocznik.skoda octavia elegance 1.9 TDI/110km, 146tk
Wydaje mi się że din.
http://allegro.pl/item926155719_sepa...eat_skoda.html będzie pasował do Kenwooda na pewno (miałem ten model). Kwestia czy wtyczka antenowa w samochodzie jest identyczna jak ta na zdjęciu (ale raczej tak).
Komentarz
-
-
Podepnę się pod temat:
Clarion DXZ 558 RMP - używany przeze mnie ponad rok w Peugeocie 206 gdzie spisywał się pięknie, po przełożeniu do Octavii 1 2002r. prawie zapomniał że może odbierać fale radiowe. W mieście jeszcze ok, ale w trasie tragedia - sprawdzone kilkukrotnie na tej samej trasie. Czasem idzie się wściec.
Nie wiedziałem że w VAGach takie coś potrzebne.
Wtyczka antenowa jest taka sama. Po zainstalowaniu będzie działać?
Bo już miałem gadać z elektrykiem żeby posprawdzał kable w aucie :evil:
Komentarz
-
-
soszek81, tak będzie działać pod warunkiem że dobrze zainstalujesz. Urządzenie wpinasz pomiędzy gniazdo antenowe radia a przewód idący do anteny w samochodzie. Przewód "wystający" z tego separatora podpinasz pod niebieski przewód ze złączki ISO w radiu (jest to tzw. remote - 12V podawane w chwili włączenia radia) dzięki temu wzmacniacz wbudowany w antenę będzie zasilany wtedy kiedy będzie potrzebny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NorMan2soszek81, tak będzie działać pod warunkiem że dobrze zainstalujesz. Urządzenie wpinasz pomiędzy gniazdo antenowe radia a przewód idący do anteny w samochodzie. Przewód "wystający" z tego separatora podpinasz pod niebieski przewód ze złączki ISO w radiu (jest to tzw. remote - 12V podawane w chwili włączenia radia) dzięki temu wzmacniacz wbudowany w antenę będzie zasilany wtedy kiedy będzie potrzebny.
Komentarz
-
-
marcello, oczywiście. Nie będzie żadnych problemów bo ani wzmacniacz sygnału w antenie ani wzmacniacz nie bierze dużego prądu z tego remote. Oczywiście podłączasz ten przewód do gniazda "remote" we wzmacniaczu ? Prąd potrzebny tam do uruchomienia wzmacniacza jest znikomy.
Po to jest ten remote, kiedyś mówiło się że jest to "Power antena" - przewód zasilający antenę elektryczną....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NorMan2marcello, oczywiście. Nie będzie żadnych problemów bo ani wzmacniacz sygnału w antenie ani wzmacniacz nie bierze dużego prądu z tego remote. Oczywiście podłączasz ten przewód do gniazda "remote" we wzmacniaczu ? Prąd potrzebny tam do uruchomienia wzmacniacza jest znikomy.
Po to jest ten remote, kiedyś mówiło się że jest to "Power antena" - przewód zasilający antenę elektryczną....
Komentarz
-
Komentarz