jak pożenic nokia E51 i stream mp3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • twierdzenie
    Classic
    • 2011
    • 5

a ja słyszałem że olej o 15gr(w telewizji oczywiście)
  • casp
    Classic
    • 2010
    • 16

Witam,
    Przeszukałem forum i tematów od zestawu głośnomówiącego od groma, ale wytłumaczcie mi łopatologicznie jak pożenić e51 i stream mp3 żeby banglało jako zestaw głośnomówiący/odtwarzacz mp3?
    Co dokupić żeby komunikować po bth czy może aux, jaki uchwyt...słowem jak dla debila;-)

pozdrawiam
    Łukasz

Komentarz

• ciuk15
      Rider
      • 2009
      • 406

casp, ja proponuje kupic sobie zestaw Noki CK-7W on jest bezprzewodowy i podlaczyc do radyjka , bedzie dzwiek przez glosniki i bedzie sie wyciszalo radio podczas rozmowy,a jedynym elementem widocznym bedzie przycisk wielkosci ok 1x1,5 cm ,nie trzeba bedzie wiercic i nic nie bedzie sterczalo.koszt zakupu to ok 100 zl na allegro.

Pozdrawiam
      1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
      2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
      3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
      4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)

Komentarz

• rafik11
        Rider
        • 2009
        • 448

to co powiem to moze wydać sie druciarstwem ale jestem na etapie poszukiwania zestawu i przejsciowo zrobiłem tak:
        kupiłem przewód dł. 40 cm zakończony z jednej strony jackiem pasującym do telefonu, a z drugiej strony jackiem pasującym do wejścia AUX w podłokietniku. Wpinam przewód do komórki z jednej strony oraz do wejścia AUX z drugiej strony, w komórce pojawia się komunikat podłaczenia słuchawek, wybieram ok. I działa to tak, że jak ktos dzwoni do mnie to słyszę dzwonek telefonu naciskam w radio opcje AUX(lub mam ją na stałe włączoną) i odbieram połaczenie. Komórka jest w miejscu na puszki w konsoli centralnej więc jak rozmawiam to korzystam z mikrofonu komórki a rozmówcę słyszę w głośnikach radia. Jest jeden minus, nie włącza się opcja AUX jak jest płyta cd w radio, niestety trzeba ją wyjąć. W razie potrzeby pogłośnienia aby lepiej słyszeć rozmówcę, pogłaśniam radio. Telefon to nokia E51 a kabelek kosztował 4,50zł.

Komentarz

• casp
          Classic
          • 2010
          • 16

ciuk15, o to właśnie chodzi. Pytanie jak połączyć zestaw z radiem, wpiąć sie na jakieś piny czy jak :-) żeby podczas połączenia nie przełączać radia na aux, na allegro sa cale zestawy http://www.allegro.pl/item931455087_...oth_f_vat.html

w sklad tego zestawu wchodzi minnymi przycisk zdalnego sterowania i mikrofon

Komentarz

• pleban
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 580

polecam ten zestaw
            sam użytkuję z N51
            działa zajefajnie, dodatkowo mam kilka audiobooków w telefonie i odsłuchuję je w trasach - miodzio
            Jak ktoś dzwoni załącza się rozmowa, a później wracam do słuchania automatycznie
            była O1 1,6 102 KM
            była O1 1,9 TDI 90 KM
            była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
            był Citroen Berlingo 1,6 HDI
            jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• marc!n
              Rider
              • 2009
              • 275

ja tez mam ck-7w i jest OK
              dodatkowo kupiłem konsole KUDA dla octavii 2 i uchwyt dla nokii E51 brodit

i jest elegancko - szczerze polecam
              moja czarna SKODA OCTAVIA II 1.9 TDI
              sprzedaje na allegro - zapraszam ops:

Komentarz

• soszek81
                L&K
                • 2010
                • 1245

Zamieszczone przez rafik11
                to co powiem to moze wydać sie druciarstwem ale jestem na etapie poszukiwania zestawu i przejsciowo zrobiłem tak:
                kupiłem przewód dł. 40 cm zakończony z jednej strony jackiem pasującym do telefonu, a z drugiej strony jackiem pasującym do wejścia AUX w podłokietniku. Wpinam przewód do komórki z jednej strony oraz do wejścia AUX z drugiej strony, w komórce pojawia się komunikat podłaczenia słuchawek, wybieram ok. I działa to tak, że jak ktos dzwoni do mnie to słyszę dzwonek telefonu naciskam w radio opcje AUX(lub mam ją na stałe włączoną) i odbieram połaczenie. Komórka jest w miejscu na puszki w konsoli centralnej więc jak rozmawiam to korzystam z mikrofonu komórki a rozmówcę słyszę w głośnikach radia. Jest jeden minus, nie włącza się opcja AUX jak jest płyta cd w radio, niestety trzeba ją wyjąć. W razie potrzeby pogłośnienia aby lepiej słyszeć rozmówcę, pogłaśniam radio. Telefon to nokia E51 a kabelek kosztował 4,50zł.
                rafik11 - prościej i skuteczniej się chyba nie da. Po dłuższym kombinowaniu jaki zestaw głośnomówiący tak sobie właśnie podłączyłem Nokię do radia (Clarion). U mnie AUX jest na chinche z tyłu radia więc za 10PLN zakupiłem przejściówkę chinch-> jack i przeciągnąłem z tyłu radia. Mikrofon w Nokii bardzo dobrze zbiera mój głos, problemu z podłączeniem jednego kabelka do telefonu też co nie miara
                Gdy dzwonię lub ktoś do mnie dzwoni, przełączam na AUX (bo i tak muzyka przeszkadza). Rozmawia się super, testowałem czy moim rozmówcom nie przeszkadza podłos od głośników - nikt się nie skarżył
                Była O1 kombi ALH++ 150/340
                Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• casp
                  Classic
                  • 2010
                  • 16

panowie dzięki za namiary na sprzęt, jeszcze powiedzcie jak to (ck-7w) podłączyć do radia stream ?

pozdrawiam

Komentarz

• soszek81
                    L&K
                    • 2010
                    • 1245

W zestawie jest głośniczek - domyślam się więc, że urządzonko podaje sygnał MUTE na odpowiednie wejście w radiu (jak się podłączy) wyciszając je, a całą rozmowę masz na tym głośniczku.
                    To tylko domysł bo nie mam z tym do czynienia - jeśli błędny to proszę o poprawkę
                    Była O1 kombi ALH++ 150/340
                    Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• casp
                      Classic
                      • 2010
                      • 16

panowie, ponawiam pytanie jak polaczyc stream (ktore pin) zeby dzwiek z zestawu przekazywany byl na glosniki auta, zeby wyciszalo radio podczas rozmowy (to chyba mute) itd

pozdawiam
                      Ł

Komentarz

• kowal 2002
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 5161

Zamieszczone przez casp
                        panowie, ponawiam pytanie jak polaczyc stream (ktore pin) zeby dzwiek z zestawu przekazywany byl na glosniki auta, zeby wyciszalo radio podczas rozmowy (to chyba mute) itd

pozdawiam
                        Ł

Dźwięk na piny Tel AF+ i Tel AF- a wyciszanie na pin Tel Mute.

Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• casp
                          Classic
                          • 2010
                          • 16

:-) jakie to proste..dzieki

Komentarz

• ciuk15
                            Rider
                            • 2009
                            • 406

casp, ja mam u siebie podlaczony zestaw jak wczsniej pisalem ale i mam wyprowadzony przewod do uchwytu to i moge sobie naladowac w czasie jazdy tel
                            .Tylko mam problem ze znalezieniem tych kostek zeby podlaczyc do strema mp3 glosniki samochodowe i przewod mute chcem zrobic tak zeby bylo jak fabrycznie. Jak by ktos znal nr tej kostki na 12 pinow malej to bede wdzieczny. W ostatecznosc pozostanie mi ASO VW i AUDI. SKODA polegla w olsztynie .Mi sie udalo kupic zestaw z za 80 zl z przesylka kurierska i jest w pelni srawny 1 h roboty i dziala.

Pozdrawiam

Komentarz

• casp
                              Classic
                              • 2010
                              • 16

ciuk15, o kostce to nie pomoge, a na allegro cale zestawy ck-7w po 200pln chodza..

pozdrawiam

Komentarz

• kowal 2002
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 5161

Zamieszczone przez ciuk15
                                casp, ja mam u siebie podlaczony zestaw jak wczsniej pisalem ale i mam wyprowadzony przewod do uchwytu to i moge sobie naladowac w czasie jazdy tel
                                .Tylko mam problem ze znalezieniem tych kostek zeby podlaczyc do strema mp3 glosniki samochodowe i przewod mute chcem zrobic tak zeby bylo jak fabrycznie. Jak by ktos znal nr tej kostki na 12 pinow malej to bede wdzieczny. W ostatecznosc pozostanie mi ASO VW i AUDI. SKODA polegla w olsztynie .Mi sie udalo kupic zestaw z za 80 zl z przesylka kurierska i jest w pelni srawny 1 h roboty i dziala.

Pozdrawiam
                                To jest tzw Fakra Quadlock 12pin dostępna np. TUTAJ

A jeśli koniecznie musi być ASO to wtyczka: 3B7 035 447 B ( zielona ) i piny do niej 000 979 010.

Komentarz

• ciuk15
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 406

casp, trzeba dobrze poszukac widzialem cale nowe zestawy bez gw za 100 zl , ja kupilem za 80 zl z przesylka i wszystko dziala i nie ma problemu Trzeba tylko poszukac ,np. tu:

kowal 2002, dzieki bardzo zobacze ile bedzie kosztowac w ASO ale w 100% o to mi chodzilo Dziekuje.

Pozdrawiam

Komentarz

• Robgold
                                    Classic
                                    • 2007
                                    • 19

Wszystkie niezbedne kostki i piny kupisz w TME. www.tme.eu

Jesli chodzi o zestaw to CK-7W jest bardzo fajny ale do Nokii. W przypadku innych telefonow bardzo roznie bywa szczegolnie jesli ow telefon dziala pod kontrola Windows Mobile.

Jesli dobrze poszukasz to uda Ci sie znalezc Parrot'a za nieduzo wieksze pieniadze. Zaleta jest kompatyblinosc ze wszystkimi telefonami i ciagle update'y oprogramowania.

Komentarz

• ciuk15
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 406

Witajcie
                                      wczoraj odwiedziłem ASO i sama kostka kosztuje ponad 24 zł a piny ponad 8 zł. Wszystko sprawdzane po nr które podał kowal 2002 za co mu dziekuje . W ASO sami nie mogli znalezc tego elementu a dzieki pomocy kogos innego wszystko mozna sprawdzić.

Pozdrawiam

Komentarz

• Marcin B
                                        Classic
                                        • 2009
                                        • 11

Panowie, czy wie ktoś czy jest możliwość w o2 fl z radiem swing podłączyć zestaw głośnomówiący (np. nokia ck 300) przez iso, żeby wykorzystać głośniki w samochodzie do prowadzenie rozmowy - bez konieczności podłączenia dodatkowego głośnika?
                                        Pozdr

Komentarz

• ciuk15
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 406

Marcin B, czuje ze na pewno jest możliwość podłączenia tylko trzeba by było zobaczyć schemat na radiu w którym miejscu jest to możliwe W streamie MP3 jest oddzielne wejście na głośników z centralki noki i na podłączenie kabelka od mute .Oznaczone są jako tel - tel + a wyciszający mute .

Komentarz

• Marcin B
                                            Classic
                                            • 2009
                                            • 11

Dzięki.
                                            Udało się podłączyć, ale w głośnikach samoch. bardzo cicho słychać rozmówcę - zastanawiam się nad dodatkowym głośnikiem tylko do zestawu....
                                            Pozdrawiam

Komentarz

• ciuk15
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 406

Marcin B, jak masz wszystko prawidłowo podłączone to sobie regulujesz głośność pokrętłem w radiu. cala magia ja mam przycisk od noki który ma na około siebie pokrętło i tym tez się reguluje .

Pozdrwaiam

Komentarz

• kowal 2002
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 5161

Marcin B, a Swingu nie ma w MENU ustawienia głośności wejścia PHONE ( w Stream-ie jest oznaczone PH VOL )...

Komentarz

• Marcin B
                                                  Classic
                                                  • 2009
                                                  • 11

Już jest ok - wystarczyło podkręcić pokrętło od zestawu na maxa i słychać suuuuper!
                                                  Dziękuję koledzy.... :lol:
                                                  Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...