jak pożenic nokia E51 i stream mp3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sazad
    RS
    • 2008
    • 1520
    • Rapid Spaceback (NH1)

kowal 2002, - pomocy

Mam problem z funkcjonowaniem zestawu CK 7W i radia STREAM MP3.

Kupiłem kostkę Fakra Quadlock - wpiąłem piny z przewodem mute z CK 7W, tel+ i tel-
    podłączyłem zasilanie do CK 7W. Zestaw załącza się czyli znajduje telefon, ale radio się nie wycisza (brak funkcji mute) i nie słychać rozmowy w głośnikach. Jak tylko podłączę do zestawu zewnętrzny głośnik to słychać piknięcie po zalogowaniu telefonu i słychać w nim rozmowę. Dodam, że ustawiłem w radiu funkcję menu Phone na On i głośność telefonu PHVOL na max. Co do pinów to sprawdzałem z 5 razy czy podłączyłem prawidłowo.
    Co mam jeszcze sprawdzić?

Dodam jeszcze, że zestaw CK 7W wyjąłem z poprzedniego auta gdzie działał prawidłowo.
    Sebastian

Służbówka O2 FL 1.4 TSI CAXA

www.sazad.spanie.pl - domek letniskowy do wynajęcia na lato

Komentarz

• ciuk15
      Rider
      • 2009
      • 406

sazad, trzeba podłączyć jeszcze przewód do radia żółty (mute) od zestawu nokii masz taki pin oznaczony tel mute i jak załączysz w radiu to będzie działać ja radio widzi tel to jest na nim napisane phone
      1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
      2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
      3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
      4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)

Komentarz

• sazad
        RS
        • 2008
        • 1520
        • Rapid Spaceback (NH1)

ciuk15, - nie napisałem o tym, ale żółty kabel mute też jest podłączony. Do tej pory nie miałem czasu, ale w sobotę zastosuję kilka wskazówek, które dostałem od kolegi kowal2002
        Sebastian

Służbówka O2 FL 1.4 TSI CAXA

www.sazad.spanie.pl - domek letniskowy do wynajęcia na lato

Komentarz

• Langusta
          RS
          • 2010
          • 1864
          • Seat

Witam mam pytanie, czy radio stream mozna zamontowac do OII FL 2010.Jak wygląda mocowanie i okablowanie (wtyczka) czy trzeba zmienic ramke wokół radia. :roll:
          Załączone pliki
          Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER

Komentarz

• bartprokop
            Classic
            • 2011
            • 9

Jak rozsądnie podłączyć CK-7W - zasilanie

Chciałbym trochę odgrzać kotleta..., chodzi mi o jak "najmniej ingerujące w elektrykę auta" podłączenie zestawu. Przede wszystkim chciałem uniknąć cięcia jakichkolwiek kabli. I wymyśliłem (dotyczy Stream MP3 i Nokia CK-7W):

1. Kupno wtyczku 12 pinowej i DWÓCH kabelków (a nie jednego), jak podali koledzy wyżej.
            2. Jeden z kabelków przecinamy na połowę i podłączamy do TEL AF+ i TEL AF-, z drugiej strony do mini jacka mono i do centralki zestawu.
            3. Drugi z kabelków też przecinamy i łaczymy z zółtym kabelkiem z zestawu Nokii i podłączamy do TEL MUTE.
            4. Pozostałą część drugiego kabelka podłączamy do złącza CDC +UB (czyli plus do zmieniarki z akumulatora) oraz łączymy z kablem czerwonym od zestawu głośnomówiącego.
            5. Masę (do czarnego kabla) bierzemy z obudowy radia, podłączając czarny przewód pod którąś śrubkę.

Ja zaplanowałem podłączenie w ten sposób. Głownie punkty 4 i 5 pozwalają mi uniknąć cięcia wiązek w celu znalezienia zasilania zestawu.
            Bartek

Komentarz

Pracuję...