SWING + wzmacniacz

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • d_woj
    Drive
    • 2011
    • 68

SWING + wzmacniacz

nakładki i podstopnica i owszem, fotele - ja u siebie zamontowałem fotel kubełkowy Mirco S3

Dwa takie + pasy szelkowe

Kiera w zamsz.

Wskaźniki nie dla szpanu ale z praktycznego powodu jak najbardziej.

A jak masz tą rozpórkę zamontowaną do ściany grodziowej? :roll:
  • loyd
    RS
    • 2010
    • 2342

SWING + wzmacniacz

Czy da się jakoś podłączyć radio SWING do wzmacniacza (np. xexec) zewnętrznego.

Chodzi mi o wyjście liniowe a nie o podłączenie wzmacniacza do kabli głośnikowych (są takie urządzenia ale to "kupa").

Jednym słowem czy w SWINGU jest wyjście "chinch" ?

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Kazde radio sie da tak podlaczyc.

Rozkladasz, wlutowujesz chinche przed wzmacniacz w radiu i podlaczasz wtedy zewnetrzny wzmacniacz.

RNS nie ma takiej opcji, a wiec watpie aby Swing posiadal.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• loyd
        RS
        • 2010
        • 2342

Zamieszczone przez Maicroft

Rozkladasz, wlutowujesz chinche przed wzmacniacz w radiu i podlaczasz wtedy zewnetrzny wzmacniacz.
        To ja wiem, chodzi mi o to, żeby nic nie lutować ani nie rozkręcać.

Komentarz

• Trusek
          Rider
          • 2009
          • 520
          • Octavia III (5E3)
          • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Maicroft
          Kazde radio sie da tak podlaczyc.

Rozkladasz, wlutowujesz ...
          To mu doradziles!!! Tym bardziej ze jest duze prawdopodobienstwo ze ten SWING jest jeszcze na gwarancji. Juz widze jak robisz to w swoim ...

A tak w temacie - to czy orientujecie sie czy jest, a jak tak to jaki to przewod ktory wychodzi z radia np SWINGa na ktorym pojawia sie +12V po jego wlaczeniu (do sterowania wlaczeniem wzmacniacza +12V REM).
          <<>> MACIEJ <<>>
          Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

• piotrek_02ks
            Ambiente
            • 2010
            • 116
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Odgrzeję kotleta może już ktoś do tego doszedł, a może też ktoś da dokładny przepis.
            Tak jak w temacie próbuję podłączyć wzmacniacz do mojego SWINGa.
            Mam w nim takie gniazdo
            Fotosik.pl to idealne miejsce na Twoje zdjęcia i realizowanie pasji fotografią.

dokupiłem sobie taki kabelek

na taką wtyczkę

która idealnie pasuje do wtyczki w moim aucie.
            Jak widzicie na pierwszym obrazku dla tej kostki jest 5pinów (cienkie bolce pod bezpiecznikiem).
            Według schematu dla kostki ISO2 który wziąłem stąd

wychodzi na to że na tych 5 pinach które są w tym radiu mam następujące sygnały:
            pin5 - line out RL
            pin6 - telefon in -
            pin10 - MIC OUT +
            pin11 - line out RR
            pin12 - telefon in +
            cincze podłączyłem pod pin5 i pin11, a gnd dla tych wtyczek wziąłem z obudowy radia ponieważ według opisu tu nie ma,
            a schemat jest dla audi bo dla skody ni cholery nigdzie nie mogę znaleźć.
            Dlaczego nie mam tego sygnału :?:
            Czy robię coś nie tak :?:
            Czy coś jeszcze trzeba VCDSem zmienić :?:
            Jaki jest dokładny opis dla tych pinów :?:
            Pomóżcie :!:
            Ps: i nie każcie mi go rozbierać i lutować - takie manewry robiłem w soniakach. :wink:
            Pozdrawiam
            Piotr.
            mail: [email protected]

Komentarz

• kowal 2002
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 5161

Panowie! Radio SWING tak jak i jego poprzednik STREAM nie ma wyjścia liniowego w postaci jakiej szukacie czyli LINE OUT i żadne dodatkowe kabelki tego nie zmienią. Producent przewidział podłączenie wzmacniacza fabrycznego do wyjścia głośnikowego, które wtedy zostaje przekodowane do pracy jako LINE DRIVER ( zmiana parametrów pracy układu końcówki mocy ). Problem w tym, że takie wyjście nie jest kompatybilne ze zwykłymi wzmacniaczami, bo nie jest to typowe wyjście asymetryczne ( L, P, masa ), tylko wyjście L-, L+ , P-, P+ a masa jest jakby wirtualna. Potrzebny jest odpowiedni układ, który zamieni te sygnały na "zwykły" LINE OUT. Pozostaje jednak "niesmak", że sygnał niepotrzebnie "przechodzi" przez końcówkę mocy w radiu, dlatego najlepiej jest jednak wpiąć się sygnałem przed końcówkę i to najlepiej też nie bezpośrednio tylko poprzez odpowiedni układ separujący.
              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• loyd
                RS
                • 2010
                • 2342

No to dupa zbita.

Ch.j strzelił bąbki nie będzie choinki !!!

Komentarz

• piotrek_02ks
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 116
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No to kupa. :|
                  Suba nie będzie.
                  Dzięki za odpowiedź.
                  Pozdrawiam
                  Piotr.

Komentarz

• Marioo
                    Classic
                    • 2006
                    • 7

potrek_02ks jak masz wtyczki na wierzchu to mozesz podac jakie kolory kabli ida od ktorej kosci??
                    Lukne czy na schematach czegos nie mam. Mi w seacie mowili ze tez się nie da pod seryjne radio suba podłaczyc, a jakos mi gra

Komentarz

• arekban
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 208

Koledzy - przy okazji rozmowy o swingu. Czy man on tradycyjne wejście MUTE/TEL na jednym z pinów - do wyciszania radia prostym zestawem głośnomówiącym ?

Komentarz

• piotrek_02ks
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 116
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Marioo
                        potrek_02ks jak masz wtyczki na wierzchu to mozesz podac jakie kolory kabli ida od ktorej kosci??
                        Lukne czy na schematach czegos nie mam. Mi w seacie mowili ze tez się nie da pod seryjne radio suba podłaczyc, a jakos mi gra
                        Mam tylko kabelki z dużych wtyczek, czyli jedna z wyjściami na głośniki a druga ma 3 kabelki do zasilania (żółty, czarny, czerwony) plus te dwa cienkie do lini CAN - to pewnie te dzięki którym widzę w radiu odległość cofania, temperaturę, czas prędkość jak wcisnę te dwie gałki razem itp.
                        Natomiast tych dwóch małych wtyczek nie mam. Mam tylko tą czarną z tymi kabelkami na czincze którą kupiłem sobie na allegro, która oczywiście pasuje mi do tej dużej oryginalnej wtyczki samochodowej i
                        w której oczywiście wszystkie wsuwki trafiały na te wolne pola które widać na moim gnieździe radia i to wszystko.
                        Prawdopodobnie muszę to zrobić starym sposobem jak robiłem przy soniakach i jak polecał kowal 2002, sygnały już znalazłem ale nie przy samej końcówce. No a ten drobny minimalny trzask przy włączaniu i wyłączaniu radia będę musiał obejść sposobem - wzmacniacz włączyć po radiu i wyłączyć przed wyłączeniem radia no chyba że ktoś podeśle schemat na jakiś układ separujący albo linka na taki układ.
                        Pozdrawiam
                        Piotr.

Komentarz

Pracuję...