Alternatywa dla navi Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marbab
    RS
    • 2009
    • 4713
    • Fiat
    • BMM 2.0 TDI 140 KM

mps, to czekamy na relacje.

Czy sprzet jest dedykowany do O2 przed FL :?: Sprawdz jesli posiadasz, komunikacje z multi-kierownica, maxi-dotem, climatronikiem i parktronikiem.
    Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
    Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• mps
      Drive
      • 2010
      • 41

maxidota jeszcze nie mam (nie moge trafić na alegro do mojego rocznika) wiec nie sprawdzę - reszte sprawdze i dam filmy na youtube.
      Corrado vr6 3.0 Turbo Eip stage 2 VEMS
      -------------------------------------------------------
      O2 2.0 TDI DSG 178 KM, 390 Nm - mody: xenon, spryskiwacze reflektorów, tpms, tempomat, navi, kamera cofania, lusterko fotochromatyczne, maxi - dot,

Komentarz

• lilo
        RS
        • 2006
        • 4315
        • Mercedes-Benz

mps, czekamy z niecierpliwością :diabelski_usmiech
        Daniel

Komentarz

• marbab
          RS
          • 2009
          • 4713
          • Fiat
          • BMM 2.0 TDI 140 KM

lilo, mamy cisnienie co :twisted:

mps, czekamy :food
          Marek

Komentarz

• mirek_p11
            RS
            • 2010
            • 6630
            • Volkswagen
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez marbab
            lilo, mamy cisnienie co :twisted:

mps, czekamy :food
            tylko spokojnie koledzy, bo Wam serducha wysiądą :diabelski_usmiech

lilo ,marbab ledy na tył zamówione dectane red/smoke :szeroki_usmiech

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
            Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
            Fotki

Komentarz

• marbab
              RS
              • 2009
              • 4713
              • Fiat
              • BMM 2.0 TDI 140 KM

mirek_p11, no to moze byc kamien milowy albo gwozdz do trumny w testach Chinczykow.
              LEDami chwaliles sie na spocie :P Napisz o tym w odpowiednim temacie to Chlopaki oszaleja
              Marek

Komentarz

• mirek_p11
                RS
                • 2010
                • 6630
                • Volkswagen
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

mirek_p11, no to moze byc kamien milowy albo gwozdz do trumny w testach Chinczykow.
                LEDami chwaliles sie na spocie :P Napisz o tym w odpowiednim temacie to Chlopaki oszaleja
                Jak dobrze pójdzie to będę miał je już założone na następnego spota o ile się nie mylę dectane to firma niemiecka, ale zobaczymy czy nie będzie made in china. na razie nie będę pisał o lampkach, ale jak przyjdą to fotki zrobię i zamieszczę

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                Fotki

Komentarz

• lilo
                  RS
                  • 2006
                  • 4315
                  • Mercedes-Benz

lilo, mamy cisnienie co
                  Pytanie... :P i to jeszcze jakie :diabelski_usmiech
                  LEDami chwaliles sie na spocie
                  coś mnie ominęło :?: :szeroki_usmiech
                  Daniel

Komentarz

• acegis
                    Classic
                    • 2011
                    • 35

Na ipmarcie to ktory model jest do nowki Octavii?
                    Chodzi mi o te nawigacje tutaj

Auto jest w salonie i dopiero byłoby do odbioru ale nie chciałbym zwmówić czegoś co niebędzie pasować.

Komentarz

• mps
                      Drive
                      • 2010
                      • 41

No i jestem juz po montażu

Samo rozlokowanie kabelków - montaż anteny czy mikrofonu trwało około 20 min.
                      Potem zaczęły się schody

Po pierwszym wsunięciu urządzenia okazało się że połowa wystaje

Jak można się spodziewać winne były wtyczki, których w sumie jest tam z 15 + moduł can.

Musiałem wyciągnąć schowek pasażera oraz ten górny z nawiewami i metodą rozłożenia wszystkiego na czynniki proste poupychać aby radio się zmieściło - 2 godziny + pocięte wszystkie palce u rąk.
                      Po spasowaniu radyjka na miejscu wszystko wygląda bardzo estetycznie i idealnie współgra z resztą deski zarówno barwą plastiku jak i jakością.

Zacznijmy od początku:

Urządzenie ma bardzo głośny wentylatorek, który w nie odpalonym aucie słychać bardzo.

Radioodbiornik ma czułość gorszą od stream`a. W garażu podziemnym w którym stream coś tam odbierał roadrover (RR) grał gorzej. Po wyjechaniu na powierzchnie w mieście działa całkiem dobrze. (co ciekawe zauważyłem iż RR wyjęty z deski ma lepszą czułość)

Wydaje mi się iż RR składa się jakby z dwóch urządzeń - jedna to nawigacja z radiem i bluetoothem oparta na windowsie ce 5.0 druga to jakby odtwarzacz DVD/CD/Dvx które działają niezależnie ale nie mają połączenia na warstwie software`u. Co to znaczy : Można właczyć np płyte z filmem lub muzyką i w tym czasie mieć włączoną nawigacje (jest możliwość przełączać to na ekranie niezależnie) ale np nie można po stronie nawigacji widzieć plików z płyty dvd i odwrotnie w odtwarzaczu medialnym dvd nie widać plików z USB i SD.

Wszystkie filmy z płytki jakie testowałem dvd, divx, mp3 na dvd działają płynnie i szybko się ładują. Sam program zarządzający funkcjami DVD nie jest za ciekawy i obsługuje się go poprzez wirtualne kursory na ekranie.

Po stronie nawigacji np obrazy czy filmy ładują się strasznie wolno co skutkuje tym że filmów w zasadzie nie można oglądać z usb czy SD. Druga ciekawostka to to że podpiąłem bez problemu 32 GB usb i system go widział a karty większej niż 2 gb SD nie udało mi się odpalić (narazie ale o tym potem).

Nawigacja - automapa wolno się ładuje ale działa całkiem sprawnie, można ją przełączać między funkcjami urządzenia i działa cały czas w tle (wyłącza muzykę i wydaje polecenia po czym włącza muzykę z powrotem).

Bluetooth działa bardzo przyjemnie, można zadzwonić z RR i telefon sam wybierze numer.
                      Można wprowadzić swoje numery do pamięci itp.

Jest tuner TV analog - działa też jak osobna aplikacja ale nie połączyłem anteny TV więc na razie tylko szumi.

CAN - nie działa nic poza kierownicą Niestety nic sie nie dzieje ani z parktronika ani climatronica. Myśle że będzie można to zmienić wymieniając program do obsługi can. Musze poczytać jakie możliwości ma ten inteface can co jest w zestawie.

Ponieważ system oparty jest na Windows CE można odpalić inne programy a myśle że podmienić też te co są na inne np odtwarzacz na coreplayer`a lub coś podobnego. to samo sterowniki np do karty sd aby rozpoznawało sdhc.

TU jest film jak działa http://www.youtube.com/watch?v=qnIVToxMY7s

To tak na szybko - resztę dopisze potem.

Krótko - wart jest tych 800 pln ale napewno nie jak kiedyś kosztował ponad 1200 a nawet widziałem 2200 !!!
                      Załączone pliki
                      O2 2.0 TDI DSG 178 KM, 390 Nm - mody: xenon, spryskiwacze reflektorów, tpms, tempomat, navi, kamera cofania, lusterko fotochromatyczne, maxi - dot,

Komentarz

• marbab
                        RS
                        • 2009
                        • 4713
                        • Fiat
                        • BMM 2.0 TDI 140 KM

mps, a co z multi-kiera, climatronikiem i parktronikiem :?:
                        Marek

Komentarz

• mps
                          Drive
                          • 2010
                          • 41

caly czas dopisuje tekst powyzej jak mam chwile napisałem już

Komentarz

• jakubd
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 165

Jak na tę cenę to wynik całkiem niezły, zwłaszcza jakby złapało kontakt z kierownicą.
                            Na pewno w Automapie trzeba wyłączyć wszystkie dźwięki poza głosem lektora, bo to chore, żeby przerywało muzykę tylko z powodu piknięcia z menu
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• pacocases
                              Rider
                              • 2011
                              • 576
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez jakubd
                              Jak na tę cenę to wynik całkiem niezły, zwłaszcza jakby złapało kontakt z kierownicą.
                              Na pewno w Automapie trzeba wyłączyć wszystkie dźwięki poza głosem lektora, bo to chore, żeby przerywało muzykę tylko z powodu piknięcia z menu

Witam.
                              Czytałem 10 stron tego tematu jak dobrą powieść.
                              Z niecierpliwością czekam na finał i opinie.
                              pozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm

Komentarz

• jakubd
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 165

Ja osobiście bardziej stawiam na ten wynalazek Audiosources, ale naczytałem się wiele złego i nie wiem na jakim etapie jest walka z jego oprogramowaniem. A 2 kafle piechotą nie chodzą

Komentarz

• mps
                                  Drive
                                  • 2010
                                  • 41

Czy ktoś posiadający któryś z chinskich wynalazków mógłby zgrać wszystko z nand flash`a i przesłać do mnie ? chciałem porównać oprogramowanie związane z can`em. z góry dziękuje

PS.

Jeżeli ktoś nie wie jak to zrobić służe pomocą (najlepiej przy pomocy total commandera w wersji na win ce)

Komentarz

• PaPi
                                    Classic
                                    • 2008
                                    • 30

Dla zainteresowanych alternatywa pojawil sie na allegro dedykowany do Skody (rowniez Octavii przedliftowej) Zenec 5600.
                                    Moim zdaniem swietna cena.
                                    Co prawda trzeba do tego dokupic jeszcze modul nawigacji ale i bez tego jest wart zainteresowania za te pieniadze.

Sam kupilem niedawno Zeneca 2010. Zainstalowany w mojej przedliftowej Octavii 2 gra moim zdaniem duzo lepiej od Stream mp3. Nawigacja tez swietnie dziala - ale ja zawsze lubilem iGO. Niestety automapa na Zenecu nie pojdzie - tj. uruchamia sie ale bez dzwieku - podobno sprawa nie do przejscia.
                                    Z moja przedliftowa Octavia (rocznik 2008) nie dzialaja ani czujniki parkowania ani climatronic. Wyswietla sie na maxidot nazwy piosenek oraz wskazania nawigacji.

Komentarz

• jakubd
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 165

A masz może gdzieś link z jakimiś bliższymi informacjami o tym Zenecu? to wygląda znacznie lepiej od wynalazków Audiosources oraz Peying (czy jak im tam).

Co do Automapy to wiemy, że nie zawsze będzie superzgodna, a już na pewno nie wyświetli (bo nie potraf wysłać takiego sygnału na zewnątrz) o następnym manewrze. Ale jeżeli bym kupował jakąś nawigację nie-Columbusową, to na pewno z możliwością odpalenia Automałpy.

Komentarz

• PaPi
                                        Classic
                                        • 2008
                                        • 30

Zamieszczone przez jakubd
                                        A masz może gdzieś link z jakimiś bliższymi informacjami o tym Zenecu? to wygląda znacznie lepiej od wynalazków Audiosources oraz Peying (czy jak im tam).

Co do Automapy to wiemy, że nie zawsze będzie superzgodna, a już na pewno nie wyświetli (bo nie potraf wysłać takiego sygnału na zewnątrz) o następnym manewrze. Ale jeżeli bym kupował jakąś nawigację nie-Columbusową, to na pewno z możliwością odpalenia Automałpy.
                                        Co do linkow to masz strone producenta

oraz niestety glownie niemieckojezyczna strone "fanowska" dla samego Zeneca 2010.

Tutaj pisal jeden z kolegow swoje perypetie z inna niz iGO nawigacja w Zenec 2010 :

Ja za swoja 2010 dalem 1200zl. Do tego dokupilem kamere za 150zl, ktora w pewien sposob wynagradza brak czujnikow parkowania na ekraniku. Oczywiscie pipkanie dziala.
                                        Czekam na jakas fajna oferte cenowa dla gateway'a i wszystko wtedy powinno pieknie dzialac tak jak tutaj :
                                        W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Tu jeszcze jeden link o zenec 2010 :
                                        Czy ktos mógłby powiedzieć mi coś o ZENEC 2010 ,ponoć jest lepszy od oryginalnego RNS 510,czy ktoś z was zamontował to w swoim pasku?

Pozdrawiam

Komentarz

• jakubd
                                          Ambiente
                                          • 2009
                                          • 165

Dzięki za linki - wątek z PDAClubu znalazłem sam, w końcu jestem tam moderatorem Kurcze, czemu fajne urządzenia muszą być tak poblokowane.
                                          Zanim cokolwiek zdecyduję muszę chyba jeszcze "wziąć" do ręki Audiosources, Zeneca i Columbusa. Na razie wystarcza mi moja Automałpka zainstalowana w TouchPro2, dzięki czemu ma dostęp do sieci i aktualnych informacji o ruchu/problemach (główny telefon mam inny, tp2 jest tylko do nawigacji).

Komentarz

• mps
                                            Drive
                                            • 2010
                                            • 41

Zenec jest klasa sama w sobie ale komplet nowej nawigacji ze wszystkimi modulami to 5000

Ja coraz bardziej jestem zadowolony z RoadRovera i nie mówie tego że ją mam.

Auto mapa działa świetnie na 7 calach można przeczytać bez problemowo napisy w dymkach dot. np nieoznakowanych radiowozów, w tym czasie moj synek oglada na tylnym monitorze film i ma bardzo ciekawego bluetootha.
                                            System rozgryzam coraz bardziej (jestem informatykiem) wiec nie mo problemu aby podmienic programy na inne w menu.
                                            Do nawigacji dostalem ciekawy modół can - cx-301 w niemczech sprzedaja go z okablowaniem samego za okolo 150 eur - musze tylko rozgryżć jakie impulsy zamienia i jak.

Komentarz

• quillerpl
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 14

Czesc

Mam AS-7608 przywiezione prosto od producenta Sprzet jest ogolnie dobry jesli wziazc pod uwage oferowane funkcje. Jenak jak juz otowrzysz samo urzadzenie i dostaniesz sie do elektroniki to wyglada to jak koszmar klasy D pt. Szaleniec z lutownica....
                                              Niestety zdarzaja sie niedolutowane czesci, zimne luty, zle wlutowane podzespoly etc... nie wspomne o kiepsko przykreconych gniazdach pamieci oraz plytek z tunerem. Ekranowanie tunera radiowego zrobione jest ze zlotka ale wyglada tak jakby ktos to pociagnal folia spozywcza....

Podstawowym problemem urzadzenia jest grzanie sie elementow wewnatrz. Niestety w polaczeniu z kanalem wentylacji znajdujacym sie zaraz za urzadzeniem (OII) daje to zabojcze polaczenie i siadaja albo stabilizatory napiecia albo glowny uklad sterujacy ekranem.

Producent nie widzi problemu poniewaz znajduje sie w Shenzhen a tam przez prawie caly rok jest bardzo cieplo i w samochodzie uzywane sa jedynie klimatyzacje w zwiazku z tym urzadzenie ma zapewnione chlodzenie.

Jesli chodzi o funkcje to sa opisane na stronie producenta ale zaznacze, z walsnego doswiadczenia, ze nie dzialaja wskazania Climatronica ani Parktronica. Przynajmniej dla wszytkich rocznikow ponizej 2010. Po wymianie czujnikow parktronica na nowsze, dzieki uprzejmosci kolegow na forum, parktronic zaczal dzialac ale dopiero po przejechaniu jakis 300 km zaczal pokazywac prawidlowo przod i tyl. Po zainstalowaniu kamery cofania, graficzne wskazania parktronica zostaly zastapione obrazem z kamery.

W nawizaniu do Twojej prosby moge zgrac Flasha i podeslac na maila. Czy Flash jest jakos opisany jak juz wejde do WinCE. Niestety ten jest po Chinsku

Pozdro
                                              Jack

Zamieszczone przez mps
                                              Czy ktoś posiadający któryś z chinskich wynalazków mógłby zgrać wszystko z nand flash`a i przesłać do mnie ? chciałem porównać oprogramowanie związane z can`em. z góry dziękuje

PS.

Jeżeli ktoś nie wie jak to zrobić służe pomocą (najlepiej przy pomocy total commandera w wersji na win ce)

Komentarz

• mps
                                                Drive
                                                • 2010
                                                • 41

o świetnie

jak wejdziesz do exploatora lub poprzez totala zobaczysz zółte foldery i szare napędy.
                                                najlepiej odepnij pamieci usb i wyjmij karty - powinien zostac tylko naped pamieci wewnętrznej.
                                                Zgraj z niego wszystko jak możesz.
                                                Potrzebował bym także katalog windows z romu ale możesz miec kłopoty aby go zgrać.

Komentarz

• Soomood
                                                  Drive
                                                  • 2010
                                                  • 89

Przeglądając youtube zauważyłem takie radyjko ZE-NC2010 ZE, wyczytałem że jest to stacja dedykowana dla grupy vag, pytanie czym się to różni od columbusa? Oprócz ceny, która zaczyna się od 5 tysięcy, filmik z radyjkiem w octavii zamieszczam tutaj http://www.youtube.com/watch?v=fiAep...eature=related

Komentarz

• misiek^wro
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 8321

:shock: :shock: :shock: o kurde, to dziala w 100% z CANem
                                                    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                                    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                                    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

Pracuję...