[CarAudio] - pytanie....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sebastian
    Rider
    • 2004
    • 412

[CarAudio] - pytanie....

Zamieszczone przez Maicroft
    Hmm 2.5 TDI automat?? Bo Laguna byla na niezlym wypasie - tam juz duzo nie brakowalo do full opcji
    Laguna byla, a raczej jeszcze jest, Initiale, czyli full opcja.
    Brakowalo jej jedynie navi+tv.

Jesli chodzi o SuperB-a, to zgodnie z moja i Krupina sugestia bedzie 1.9TDI.
    2.5 to stary kibel VP i poza wysoka kultura pracy nie widze w nim zadnych, ale to zadnych atutow. A juz trzeba byc, za przeproszeniem, chorym, zeby doplacac do niego 34.900 PLN. :roll: :lol:
    To bylby interes zycia... :lol:
    Zreszta moj tata jest na tym etapie, ze nawet seryjna moc 130PD mu pewnie spokojnie wystarczy, a jak nie to sie go lekko dlubnie i bedzie git.

Skrzynia manual, wersja Platinum.
    RS BLUE
  • Samiec
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4287
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

[CarAudio] - pytanie....

Ktorendy najlepiej poprowadzic kabel + (i jakiej grubosci) od akumulatora do bagaznika(glwonie chodzi mi o przeprowadzenie z pod maski do srodka) ,czincze od radia(pewno korytem przy drzwiach) i gdzie najlepiej zamontowac wzmacniacz w bagazniku (HTB)?
    Mysle zeby wzmaka wepchnac pod podlogie za kolo zapasowe czy dobry pomysl?
    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Kabel to trzeba poszukac wolnego przejscia miedzy komora silnika a wnetrzem. Niestety nie wiem czy takowe sa, ja w Octavii nie grzebalem audio. Chincze od radia do wzmaka prowadz najlepiej srodkiem auta, albo z drugiej strony niz zasilajacy. Jest to podwojna robota ale lepsze to niz slyszec druga turbine w glosnikach. Wzmacniacz w kombi mozna wlozyc w schowku z lewej strony, wtedy przykeca sie go do jakies plyty np mdf a ja do karoserii. Bezinwazyjnie mozna na opaskach probowac scinac jakos. :szeroki_usmiech W kolo zapasowe to nie wiem czy Ci sie uda moze jak maly wzmak to tak. Ale wtedy przy okazji wymiany kola trzeba wszystko szarpac z auta a przy padajacym deszczu moze to byc bardzo wkurzajace :diabelski_usmiech. Czy hatchback nie ma zadnych kieszeni z boku w bagazniku??
      Spritmonitor.de

Komentarz

+ i - mam od strony kierowcy w progu a konekty z prawej strony.

+ i - zmiesci sie w specjalnym otworze na wiazke elektryczna

piec mam tam gdzie kolo zapasowe zamiast tego styropiany z przegrodkami przykrecilem plyte MDF i tam sobie pracuje piec

Komentarz

• Samiec
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 4287
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Maicroft
          W kolo zapasowe to nie wiem czy Ci sie uda moze jak maly wzmak to tak. Ale wtedy przy okazji wymiany kola trzeba wszystko szarpac z auta a przy padajacym deszczu moze to byc bardzo wkurzajace :diabelski_usmiech. Czy hatchback nie ma zadnych kieszeni z boku w bagazniku??
          Za kolem jest taki styropian ktory mozna wywalic i zrobic z mdf-u jakas puleczke i piecyk powinien wejsc spory .
          Kieszenie nie ma tylkao sa wneki.

[ Dodano: Nie 14 Lis, 04 02:02 ]
          Zamieszczone przez danielpoz
          + i - mam od strony kierowcy w progu a konekty z prawej strony.

+ i - zmiesci sie w specjalnym otworze na wiazke elektryczna

piec mam tam gdzie kolo zapasowe zamiast tego styropiany z przegrodkami przykrecilem plyte MDF i tam sobie pracuje piec
          A jakiej grubosci kabel dac i czy bez piecznik na niego warto zamontowac?
          O wlasnie o zrobieniu puleczki na niego myslalem a do czego ta plyte przykreciles-w podlogie?
          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Piotrus
            Rider
            • 2004
            • 524

Montaż przy kole ma jedną wadę - w lato po dosyć ostrzejszym graniu zabezpieczenie termiczne wyłącza mi wzmacniacz do sub'a. Pułka została zrobiona "na wcisk" i trzyma się dobrze
            Piotruś
            AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• Nexus6
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4847
              • Volkswagen

Zamieszczone przez Piotrus
              Montaż przy kole ma jedną wadę - w lato po dosyć ostrzejszym graniu zabezpieczenie termiczne wyłącza mi wzmacniacz do sub'a. Pułka została zrobiona "na wcisk" i trzyma się dobrze
              dorób mu układ chłodzenia z dwóch komputerowych wiatraczków 80x80 mm,
              i nie będziesz już więcej miał tego problemu
              With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

Zamieszczone przez Piotrus
                fakt jest ten problem bo tam jest blisko tlumik i jest dosc cieplo ale jak przewiduje dluzsze granie w trasie to poprostu otwieram ta klapke co przykrywa wneke i jest OK

ale fakt jest tez taki ze jeszcze nigdy mi sie nie wyl.od temperatury choc goracy jest okropnie moze zbyt krotkie trasy :wink:

Komentarz

Pracuję...