Koledzy kolejny problem z tym zasilaniem innego radia, na początku pisałem, skad wziąść plus aby radio gasło po wyciagnieciu kluczyka, ale teraz problem jest plus po stacyjce mam, ale jak tylko dam kluczyk w pozycje 0 to zaraz radio gaśnie i traci pamieć,
Prosze o solidne info.
Radio inne, mam wszystkie interfejsy działa ale nie trzyma pamieci, kable co sa w orginalnej kostce z auta są cały czas pod stałym napieciem.
No to jak masz 2 wentylatorki to teraz już wszystko jasne co to za model :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez adamscool
w poprzednim aucie czyli oct 1 dopiero po wyciagnieciu kluczyka gasło radio,
Tutaj tak nie będzie. Nie ma +12V które jest obecne jak tylko kluczyk jest w środku (mam niestety ten sam problem u siebie). Zgaszenie silnika będzie wyłączało radio. Zrób jakąś fotkę albo skana instrukcji z rozpiską wtyczki, bo masz coś źle połączone, że nie trzyma pamięci.
Shado, jest takie napiecie, tylko nie na kostce radia (zauwaz w ktorym momencie zapala ci sie lampka w podsufitce) :P Sygnal taki jest na komputerze (body) oraz powinien byc jako ramka na CAN'ie.
Robgold, Tak jak mówiliśmy, będzie ramka po CANie i będzie być może +12V ale po zgaszeniu. Problem natomiast z +12V, które jest jak kluczyk jest przekręcony, albo zgaszony, ale nie wyciągnięty. adamscool, Ja się już do tego przyzwyczaiłem. Jak się nie chcesz przyzwyczajać to możesz sobie kupić emulator CANa i wtedy będzie grało tak jak chcesz.
Komentarz